Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Limitless

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    Limitless got a reaction from Орлин Баев in Венцеслав Евтимов   
    Здравейте! Като видях какви дискусии се развъртат тук и реших и аз да се включа!  Нищо, че е старичка тема.
    Така, Венцеслав Момчилов е уникален, излекувал се е и изчистил от многобройни болести (Бог да го прости, никой не може да избяга от смъртта, но може да избере да е здрав, нали?) Има още десетки примери, един от тях е Васил Тосев (лекарите му дават година живот, но се оправя с прочиствания и йога и до днес е жив и е йога учител)
    Така, йога всъщност означава "пауза между мислите", Йога е всичко и нищо. Както Буда- Природа, Зен, Цялото или както и да го наречеш все тая, безименно, изначално, вечно, неподвижно.
    Орлин  е много уважаван от мен човек, невероятен психотерапевт, лично аз слушам неговите сесии с йога нидра и го му чета постоянно блога (оффтопик: нищо че ме е блокирал от 5 години във фейсбук, заради старите ми проблеми с агресията, бях се скарал с някакво момиче на негов пост). С удоволствие бих го посещавал ако съм в София.
    За мнението му искам да кажа:
    С лоша диета, липса на движение и неправилно дишане можеш да си докараш една маса БОЛЕСТИ !
    Асаните са нещо ново за йога, те са от 400-500 години. Дишането е основното, и по- скоро
    дълбокото, бавно и равномерно от към вдишване и издишване дишане - корем - гърди - издишване - корем - гърди - вдишване.
    Това цялостно дишане изчиства организма, нормализира сърцебиене  и кръвно, мустафа картал има книга. Тумори са изчезвали от това дишане. Ползите са многобройни, наистина многобройни. Има изследвания как е лекуван диабет и т.н. и т.н.
    Аз опит с асаните нямам, не мога да кажа нищо.
    Иначе за другото ДА! Има племена, които нямат информация за НИЩО, а пък нямат грам тревожност.
    Хората на село също! Бащата на моя най- добър приятел е израснал на село и се е преместил много късно в града (баща му е много по- силен от мен и няма абсолютно никакви болести), въпреки това не е изчел нито една духовна книга, не знае нищо за никой, нищо не прави за да е здрав, живее си и това е. Но ние израсналите в града, не сме така. Ето същия този мой приятел страда от ПР,  отраснал в града много по- рано. Хората на село си пият и са здрави,  а аз не мога да пия с контрол. Прекалявах със сладките и чипсовете и си докарах неописуеми проблеми.
    Искам да кажа за хората на село, че тяхната храна не съдържа транс мазнини, аспартам, живак, пластмаса, животните им ядат трева, ракията те си я правят, месото им е чисто, водата им е чиста, въздуха им е чист. Нормално е да са по- здрави!
    Нормално е да не се тревожат, голяма част от тревогата ни се дължи и на МИКРОБИОМА (втория мозък на човека е в червата), с чист начин на хранене можеш да подобриш концентрацията и т.н. и т.н. Всичко! С лош начин можеш да се самоубиеш, някои тела се разболяват от инсулинова резистентност, диабет тип 2, високо кръвно и т.н. и т.н.
    Тук стигаме до казаното от Буда преди много години и то е БАЛАНС
    Всички знаем, притчата за СТРУНАТА, която ако е опъната ще се скъса, ако не е достатъчно опъната няма да свири!
    Но има начин и за НАС  да сме по- здрави. Правилно дишане, правилно мислене,  правилно чувстване, правилно хранене (строго индивидуално за всеки.) Вярвайте !
     
  2. Like
    Limitless got a reaction from DilianaD in Иван   
    Помогнахте ми доста с тези мнения Тодор и Орлин - благодаря ви, ще ми трябва упорита работа с психолога ми.
    Сега това ще стане прекрасна част към това което се стремя, а то е вътрешен мир, щастие и прекрасен живот изпълнен с професионално развитие, любов, нежност и спокойна Сила идваща от мен, не от някакво вещество. Идваща от Любовта... 
    До скоро не можех да се концентрирам и за една минута в нещо, корема ми беше постоянно свит.
    Орлине, снощи имах едно невероятно преживяване. Всъщност аз още не съм ти споделил как
    - спирането на месо
    - спиране на алкохол
    - намаляне на храната (намаляне на сладките неща)
    - сега малко по- малко ще спра и млечните продукти
    - йогата, пранаямата (правя я по малко)
    - сесиите на Орлин по йога нидра, не може да ги замени нищо, нямам търпение да се събудя сутрин или да си лягам вечер, за да ги правя. 
    Едно нещо забелязах - когато се тъпчеш, когато ядеш месо, когато пиеш - медитацията не се получава, умът скача, неспокоен си.
    Аз знам, че в момента съм поел по правилния път, знам че това са нещата, които ме правят неимоверно щастлив. Искам да стана вегетарианец, а после веган.
    Хората не могат да ме познаят. Преди бях най- неспокойния, постоянно правещ бели и пиещ човек.
    Снощи докато си лежах пак имах силно желание за секс, започнах да споделям на Бога всичко, което изпитвам. Започнах да опитвам да издърпвам енергията по гръбначния стълб и започнах да чувствам едно неизмеримо щастие, не виждах никой материализиран от Божествения Свят, но всякаш усещам присъствието им, трябва да се изпита - с думи ще е трудно да го опиша.
    В крайна сметка пак маструбирах, но без порно и само веднъж, след това заспах. Като се събудих бях като къпан. 
    Вчера си довърших и първата книга по пик-ъп, осъзнах, че правя доста грешки в общуването, тази вкарана агресия от неправилния начин на живот и минали случки ми изиграва доста лоша шега. Мислех, че с негативните емоции и чувства вредя на другите, а то се оказа че разрушавам себе си.
    Работа по мозъка си, правилен живот, работа с психолог, правилно чустване, правилно мислене, правилно медитиране, правилна концентрация, така ще успея. Докато пиша това усещам силата на потенциала си, чувствам се неизмеримо обичан и обичащ всички.
    Поздрави.
     
     
  3. Like
    Limitless got a reaction from DilianaD in Иван   
    Орлине, в началото като прочетох това, което си ми писал се ядосах - може би провокира нещо вътрешно в мен. Някакви несъзнавани наличности.....  Малко се обърках... Сега ми стана тъпо, опитвам се всеки ден да преодолея тревожността си, агресията си, състоянията си. Какво ли не започнах да променям - спрях да ям месо, отслабнах с 10кг, изглеждам много по- добре от преди, имам си цели и мечти, подобрих концентрацията си, защото преди я нямах грам и не можех нищо, дори да изгледам един филм като човек - умът ми постоянно шаваше насам натам..... Но подтисках всичко с алкохола, с преяждането, с порното и маструбацията, дори съм стигал до момент в който само лежах, гледах анимация и маструбирах, карал съм жени да ми пращат видео как го правят и да си пускат камерите, и аз да го правя с тях. Не знам какво ми беше тогава, но сега съм на върха си, не съм бил никога по- добре, макар че и сега съм зле... Просто когато спрях да пия видях в какво положение съм наистина, винаги съм се мислел за много голяма работа и че съм успешен във всичко, но уви това е било страшно голяма илюзия, разрушава се всичко, не само психика но и тяло. Винаги съм гледал другите какво правят, какво мислят, какво мислят за мен и примерно момичето което ме кефи и се свалям , преди много години се сещам за случки, когато съм харесвал дадено момиче, някой ми казва, че е грозна и аз от там нататък спирам да се занимавам с нея, това е страшна глупост. Никога не съм имал собствено мнение, винаги съм се напивал и съм се мислел за велик, отивах в баровете и като видя че не мога да си намеря приятелка побеснявах и гледах всички лошо. Това е. Винаги ми е тежало, че я е нямало Нея, но така... Сега като започнах да пиша за това всякаш започнах да си бъркам в раните, а не да бягам от тях.... Боли...  Точно за това имам нужда от много работа по себе си, не само сам със себе си, а с опитен терапевт.... Не си мислете с г-н Първанов, че аз искам да съм сам, просто на този етап не мога да си намеря приятелка, не знам защо изглежда толкова сложно, но... Поведението ми може би и агресията, която съм натрупал към жените е огромна, защото са се държали ужасно с мен момичета, които съм харесвал... И дори сега, когато опитвам да завържа нещо с някоя, тя започва да се държи гадно и от там аз побеснявам... После започнах и аз да се озлобявам много... ако започна да разказвам до какви крайности съм стигал с думите си към тях ще е гадничко.... Натрупало се всичко с времето, комплекси, откази, провали, всичко това ме е вбесило до огромна степен.... Тъжно...... Но няма да се предам, искам да разнищя всичко, искам да живея един целеустремен и прекрасен живот, с прекрасна жена до себе си, още съм на 22, така като гледам не съм и глупав, не съм и грозен, за какъвто винаги съм се мислел... Пишете...
     
×
×
  • Добави...