Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Mermaid_

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mermaid_'s Achievements

  1. Мога ли да помоля някой от Модераторите да изтрие темата ми? Благодаря предварително!
  2. Да не отлагам работата си за утре, а да я свърша днес. Да не ме мързи и да продължавам да правя нещо колкото и да ми е трудно, докато не започне да ми се получава малко от малко. Да си повтарям, ако трябва по сто пъти дадено нещо, но да е положително, за да привлека енергията на успеха на моя страна. Това разбрах от едно прочитане, само че на изпитите като напиша нещо с две изречения ми пишат двойка, не защото не знам, а защото не мога да помня и забравям 'наученото'...И да, знам, че не трябваше да го казвам, защото вече със сигурност съм си внушила, че НЕ МОГА.. Мразя я тая дума.
  3. Сигурно е така. На мен не ми се получава. Не си вярвам. Не мога да израстна. Чувствам, че съм провал и си стоя над провалите, с надеждата, че някога ще ги превърна в успехи. Мисля, че имам нужда от психотерапия. Преживявам вътрешен конфликт.
  4. Благодаря ти за коментара! Може би, един от основните ми проблеми е в това, че не съм свикнала да разчитам на себе си. Както казах, все някой друг трябва да ми обяснява нещо...все някой друг трябва да направи нещо вместо мен. Чувствам се провал. Когато започна да уча дадено нещо САМА - не го схващам, а ако някой отдели няколко часа да ми го обясни и да правим упражнения - схващам. Явно за това не си взех изпитите...защото ако някой бе учил вместо мен и ако можеше да се въплъти в мен, нямаше да се дъня. Да...така се чувствам както пиша - все едно нищо не става от мен и не мога да бъда полезна на никой, особено на себе си. Относно проблема , че не мога да помня - наскоро в едно предаване гледах една много интересна история в, която се опитах след това да си преразкажа случката, но не успях. Човекът, който я преразказа в предаването се справи чудесно, а аз дори не бях запомнила нищо както трябва, камо ли детайли. Същото и е с изпитите...не мога да помня информацията, дори и да я обобщя не става, а изпитите не са трудни, но помненето вече не ми е силна страна. Останалите от раз си взимат изпитите, а аз не мога. Яд ме е, че хора, които смятах, че са под нивото ми успяха, а аз не успях.
  5. Много ти благодаря за мнението! Започнах да забелязвам този проблем, откакто ме приеха да уча и не взех нито един изпит. Изпитите не са трудни, само изискват много помнене на информация и оттам започнах да забелязвам, че не мога да уча, нито до помня. Буквално се мъчех да запомня 2-3 изречение в рамките на 1 час. Мъчех се да преразказвам какво съм научила, но не се получаваше поради някаква причина. Хората си научават урока за 1-2 часа, даже учат и втори, а аз стоя на първа страница и нищо не вдявах. Един урок от 6-7 дълги страници ми костваше 3-4 дни и след това пак не го знаех. Не можех да синтезирам информацията и все още не мога. Отделно съм много стресирана. Напълно дезорганизирана съм. Цари пълен хаос в действията ми. Така и не се научих да организирам правилно времето си. Не съм спонтанна, не мога да работя правилно и ефективно над себе си и над нещата, които имам да свърша за деня...не се получава просто. Имам и много ниска самооценка за себе си... Все някой трябва да ми обясни дадено нещо, все той трябва да го прави...защото аз все се дъня и съм сигурна, че всеки друг ще се справи /и се справя/ милион пъти по-добре от мен. Само негативи мога да кажа за това как се чувствам вътрешно. Не знам как да се измъкна от този лабиринт...или по-точно знам, но не ми се получава както искам и както очаквам. Не знам кога ще заживея в хармония със себе си и нещата ще ми започнат да ми се получават по начина, по който съм планирала и искам. Невзетите изпити допълнително ми свалиха още самооценката, защото ми стана много неприятно,че единствено аз не си взех изпитите. Дори една тройка не успях да изкарам , а учих. Имаше хора, които изкараха отлични оценки, само защото могат да помнят и правилно учат.
  6. Здравейте! Ще започна направо с проблема си, без излишни приказки. Осъзнах, че съм изгубила способността си да уча. Не взех нито един изпит, провалих се - защото не мога да уча, не мога да разбирам и да помня. Вчера забелязах, че с четенето е същото. Когато чета книга, не помня нищо от предходното изречение и губя нишката на всичко прочетено и на всичко което продължавам да чета, защото дадено изречение, което чета в момента - мозъкът ми сякаш не може да го възпроизведе.... Не може да го възпроизведе, така че да го разбера и да го запомня..:( и се получава четене с НЕразбиране. Не съм разсеяна, не съм мързелива..но мозъкът ми отказва да работи. Така е и с уроците, уча три изречения по 1 час, и когато трябва да се изпитам и да ги повторя - не мога, защото не съм разбрала и не помня изреченията. Ако трябва да уча урок от 6-7 страници се налага да го уча дни, и пак нищо не помня и нищо не съм разбрала. Вече започвам да си мисля, че имам дислексия. Дори като прочета някой интересен виц или пост, които съм запомнила горе долу - не мога да ги разкажа или обясня на някой, защото не ги помня, не помня думите, помня само усещането, което са оставили в мен, но не мога да ги облека с думи.
×
×
  • Добави...