Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Anie

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Anie's Achievements

  1. Отново благодаря, д-р Първанов. Ще се опитаме да договорим подобни отношения с психолога. Никога не сме обсъждали подхода, който той използва в работата си, но според моите наблюдения става дума за психоанализа. Според Вас при работа с деца този подход подходящ ли е? Надявам се да успеем да се сработим, тъй като синът ни го посещава с желание и със съпруга ми смятаме, че смяната на терапевта може да усложни допълнително ситуацията, в която се намираме. Благодаря за подкрепата и разбирането от Ваша страна!
  2. Много благодаря за своевременния отговор, д-р Първанов. Моето мнение е същото като Вашето. Това означава ли, че след всяка сесия със сина ни ние е добре да искаме обратна връзка, в момента сесиите са 1 път седмично и какво е добре да уточним с психолога още: някакви междинни цели и време за постигането им удачно ли е да се уточнят. Според психолога сина ни е добре да има място, където да говори, да изказва себе си и да се стигне до "истинско слово", както той казва, но нямаме никакъв друг регламент въведен. Добре ли би било да уточним посоките, в които работи той и да се синхронизираме като екип. В началото на терапията имахме няколко срещи със съпруга ми с психолога, но за последния един месец не сме разговаряли с него, тъй като в един от последните разговори със съпруга ми психологът изрази мнение, че срещите с нас не са добра практика и че ги е предприел единствено, защото сме били много загрижени за сина и тревожни. Разбирам, че всеки случай е много индивидуален, но ако все пак има някакви утвърдени добри практики в областта, бихме искали да се придържаме към тях.
  3. Психологическа помощ за 13 годишно момче Синът ни е на 13 години и посещава психолог във връзка с проблем с половата идентификация. Въпросът ми е при работа с деца какви са добрите практики за контакт на психолога с родителите, т.е. по какъв начин и на какви интервали е препоръчително да получават те обратна връзка от него? Необходима ми е странична гледна точка, тъй като като родители естествено ние искаме да сме информирани, а от друга страна - психологът държи на доверителността на информацията между него и пациента, в случая - сина ни.
×
×
  • Добави...