Jump to content
Порталът към съзнателен живот

darina.petrova

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    darina.petrova reacted to д-р Тодор Първанов in Дереализация, силна тревожност   
    ,,заедно с техники за справяне с дереализацията, всичко ми е поносимо, но тази дереализация НЕ.,,
    Ако е само това, свали си от спиралата, книгата ,,Дванадесетте правила  на мозъка ,, от невролога Джон Медина и когато я прочетеш, ще знаеш, че бягането е най-ефективното средство, за отърваване от дереализацията.
  2. Thanks
    darina.petrova reacted to Орлин Баев in Дереализация, тревожност, ПОМОЩ   
    Да се стегнеш... По-скоро да научиш уроците си. Това, че ставащото е клише, е добре - има ясни пътеки за преодоляването му. Техниката обясних по-горе - премахване на изтласкването между съзнанието и несъзнаваното чрез методите на психотерапията, опознаване и преобразуване на така ясно преживяваните страхове, с отношениетп на смирена благодарност и учене. Питаш за механични техники - не работят без въпросното разширяване на съзнанието при отношение на смирено приемане. Линкове, да:
    - Всички тези, над 20 статии, точно по темата ти. 
    - 200+ сесии хипнотерапия, нлп. йога нидра, водена медитация - .вляво и дясно са два бутона, всеки водещ към сесии.
    В статиите разяснявам, че е нужно да спортуваш редовно и защо е нужно, а след спорта да отделиш време за дишане (описвам такива дишания) и водена медитация. Работата с психотерапевт обаче е това, което те води към целостта ти най-сигурно стратегически. Успехи!
  3. Thanks
    darina.petrova reacted to Орлин Баев in Дереализация, тревожност, ПОМОЩ   
    С риск да те разочаровам, ще кажа, че историята ти е клише. Тригер от марихуана, последвали п.а., разклонили се до симпатикотонична симптоматика, част от която е дереализацията. Да, оралният ти характер има нужда да се заздрави, да стане по-стабилен и именно работата със страховете ще ти помогне за тази цел. Опитваш се да свързваш точки, но по-скоро нагаждаш и преувеличаваш - житейската ти история е важна, доколкото работата с нея служи за характеровата хармонизация, върху която ще работиш с психотерапевта си. Наистина недоумявам по каква причина специалистът по ментално здраве е решил да те дрогира с нелека дрога, вместо да работи с теб психотерапевтично. Вероятно се е объркал, или е объркал професията си. В твоя случа качествената психотерапия е стратегическото, сигурно решение. Осъзнавайки базисните си страхови вярвания, ще имаш шанса да ги трансформираш до смели и стабилни такива. 
    Да, завъртяла си се в пси "въртележка", но работата по излизане от нея ще ти е полезна до края на живота ти, поради разширеното съзнание, себепознанието, смелостта, които ще ти донесе. Та, за хубаво е всичко! Поработи със силен и умел психотерапевт! 
×
×
  • Добави...