Jump to content
Порталът към съзнателен живот

kipenzov

Участници
  • Общо Съдържание

    871
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    50

Блог Коментари добавени от kipenzov

  1. Аз клоня повече към идеализма и материалистическия подход, описващ емоциите и чувствата в линковете ми е малко еднопосочен.

    Според мен емоциите са чувствените ни реакции при взаимодействието ни със средата, а чувствата като същностна основа са проекция на същността ни. Както и Умът ни е проекция. А Разумът е начинът, по който боравим с ума ни.

    Както Мъдростта не е качество, а е състояние. При това състояние, при което емоциите са храна за разума, а не "блокиращ воал".

    Пожелавам на всеки достигане до пределната му мъдрост!

     

  2. Рассвет (или Александра, нз), имам копие на word на една книга "Работа в измененном состояний сознания" на руска авторка - С.И. Павлова,. Даде ми я едно приятелче от Москва, който се занимава с издателска дейност и организиране на литературни клубове.

    Ако имаш желание да ти я пратя, мога да попитам за авторските права и дали ще имам възможност да я споделя с теб. Но трябва първо да знам дали ти искаш да ти я дам, за да питам дали мога да го направя?!

  3. ,,Количествените натрупвания водят до качествени изменения!" :)

    Да, но комунизмът е утопия! Красотата на утопиите е, че свеждат до съзнанието възвишени идеи. Грозотата им е, че са неприложими на практика, защото те не са за/от този свят, тъй като се базират на еднопосочно хиперболизиране на едно качество и екстраполирането му в цялостен модел на общество.

    Елементарният пример е Теорията и ,,редуцирането" й от ,,човешкия фактор" при прилагането й в Практиката.

    И така - Маркс и диалектичният му материализъм. Колкото и добре да са представили идеите му, като цяло има един слаб момент. Човекът е разумен!

    На Вилхелм Райх му коства доста оборването на това твърдение. Дори самият му живот служи за пример за неразумността в лицето на изградените предразсъдъци и агресивното им проявление, когато някой си ,,позволи" да противоречи на ,,нормалното".

    Наместо Маркс, аз самият съм повече за синтеза. Някак по-реалистично ми е! Една такава синтеза е между Фройд и Маркс! Кефи ме Ерих Фром! 

    Няколко примера:

    Фройдомарксизъм

    ХУМАНИСТИЧНАТА ПСИХОЛОГИЯ НА ЕРИХ ФРОМ

  4. Права си! Просто изразих личното си негодувание от манипулативното поднасяне на субективни оценки в тези телевизии, а оценката всеки си я прави сам.

    Но Ницше е громил точно лицемерното ,,религиозничине", което си е конформисткото ,,сливане" със стадото, без изобщо на вътрешно ниво да има осъзнато ,,сливане" със същинската божественост. И като със скалпел ,,отделя" псевдорелигиозната ,,християнственост" от ,,сенчестото" желание за власт и надмощие.

    Никъде в трудовете си Ницше не оспорва Христовия образ! Това се премълчава удобно в полза на ционистката пропаганда, чиято основна цел е да остане неосветена.

    Извинявам се за агресивния тон, просто темата винаги е имала особен заряд за мен, защото я ,,свързвам" с личната свобода!

  5. Спрях да гледам Viasat History след поредица от филми за Втората световна война. Аман от пропаганда. Също и Hallmark, след филма ,,Язон и аргонавтите", в който Орфей беше ,,музикално ориентиран негър". Неолиберастите отвъд Ламанша и Атлантика нямат никакво уважение към бита и културата на малките народи, освен ако не са ги ,,задушили в клетка" като ,,опитни мишки".

  6. Това е много светла ,,панорама'', но и същевременно тъжна! Браво, доста емоционално наситено!

    Навярно вдъхновението е дошло от споменът за ,,етерното момиче, понесло се към звездите''?

×
×
  • Добави...