Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Roemy

Участници
  • Общо Съдържание

    185
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Roemy

  1. Моля ви дайте ми съвет за ле4ние на колит ! Полу4их възпаление на дебелото 4ерво от паразит ( Диентамоеба фрагилис). Ве4е три месеца ходя по 5 пъти до тоалетната с болезнени спазми и полу4их много болезненз фисура на ануса. Умирам от болки и не смея да се храня.

  2. Моника13, благодаря ти за споделения опит, аз първия ден го започнах сутринта и не ми беше зле, но прецених, че тъй като не съм си вкъщи по цял ден и пътувам доста често ще ми е трудно да го изпълня целия, а и покрай стомаха ми реших да поизчакам и просто да го направя по друго време макар и да има по-малък ефект.

    Стомаха ми също като твоя, гастрит, нервех стомах. И понеже съм забелязала, че понякога като консумирам жито ми става кофти и за това реших, че не е сега момента, но след като сподели своя опит се позамислих, защото мога просто да пробвам и сама ще преценя дали да продължа по нататък.

    Аделаида, и аз имам проблеми с моя стомах( имам хроничен гастрит) и житния режим от 10 дни не ми понася много добре. Затова го правя два пъти годишно по пет дни и по този начин се чувствам много по добре , а и не се получават голями проблеми при захранването.

  3. Днес ми е втория ден от житния режим , малко ми се вие свят , но най вероятно защото организма се прочиства от токсините. Миналата година издържах 5 дни , дано тази година да успея до края!? Оперирана ми е щитовидната жлеза, но предполагам , че няма да имам проблеми да направя житния режим.

    Успех на всички! :thumbsup:

  4. Случи се така, че преди време мой колега попадна в автомобилно задръстване в провинциално село. Едно улично куче "нехаеше" пред колата. Едва ли същесвото се е досещало, че е нужно да се отдръпне. Той слезе от колата и го застреля.

    Запомних думите на циганката, живееща наблизо: "Вай-вай, Мечо гитти! ..."

    Любимите ми животни (хора, цветя, дървета, скали и т.н.) са онези, които изпитват състрадание.

    Само едно човешко същество е способно на такава постъпка, защото може да" разсъждава". Това са единственият сорт " животни ", които ненавиждам!!! :3d_156:

  5. А колко време горе-долу ще продължи кръвотечението.

    Във момента след изхождане има само по-една две капки кръв.

    Обаче все още си ходя по 4-5 пъти до тоалетна,а и изпражненията все още са си редки.

    Съветвам те, когато хемороидите са ти обострени и дебелото черво реагира по същия начин, да спазваш следната диета:( това пак от собствен опит)

    Три , четири дни до една седмица, ще си вариш ориз с моркови и тиквичка и ще ги пасираш на каша. На втория ден или третия за разнообразие ще си свариш картофи с моркови и пак ще ги направиш на пюре. Никакъв хляб, млеко и сурови зеленчуци, докато ти се оправи стомаха. Печената ябълка е много добре за случая! Кръвотечението продължава докато не се успокоят дебелото черво и хемороидите. Даи почивка на организма си!

  6. Здравейте,

    Безкрайно съм благодарна на Sillviq 1981, че повдигна въпроса за това заболяване , което не е никак толкова невинно , колкото хората си мислят. Аз от 10 години се боря с този "кошмар" , ако така мога да се изразя, защото винаги съзнанието ми е заето , с какво се храня и дали достатъчно целулоза има в храната , която съм поела , или достатъчно течности съм изпила и т.н. Оперирана съм от хемороиди и въпреки всичко ако не внимавам с какво се храня, те се възвръщат отново. Искам да споделя от личен опит, какво правя за да не се появяват отново. Първо внимавам да не се излагам на отрицателни емоции и стресови ситуации , с което е доста трудно човек да се справи , но определено ми помага медитацията.

    Второ сутрин на гладно винаги се храня с плод ( плодове), примерно: (круши, сини сливи, киви, смокини, диня, каисии, манго.), но не и банани. Спрях да консумирам месо и колбаси и в малки количества ползвам кашакавал , сирене и пресно млеко. По 250 гр. минимум зеленчуци на ден и ако имате здрав стомах най - добре е в суров вид - салати. Туршии и лютиви подправки, просто ми се наложи да ги забравя и едно от най- важните условия е , че ползвам квасен типов или ръжен хляб, т.е. хляб без всякаква мая. Маята действа убийствено на дебелото черво и активира хемороидите . Последното, за което се грижа ежедневно са движението и течностите, по 1.5 - 2 литра на ден , било чайове, вода и сокове, без газирани напитки и алкохол.

    По този начин балансирам нещата и повярвайте ми работи.

  7. Здравейте!Аз също искам да споделя,че баща ми също почина внезапно на 63 години от инфаркт.Тежко е когато загубиш близък човек.Само че аз не мога да приема,че той е мъртъв,разбирате ли ме?Аз го чувствам,че е жив!Незнам защо е така,но така го чувствам.Искам да повярвам,а не мога.

    Моите съболезнования! Напълно те разбиеам , защото и моя баща така внезапно почина. Това където чувстваш , че той е жив не е само твое чувство, а това наистина е така, само , че тои се намира с астралното си тяло в духовния свят , а ти си в материалния. Любовта и връзката между вас , тя винаги ще остане , тя съществува и в двата свята едновременно.

  8. Но, как действа студената вода? Прибирате се след един бурен скандал на работа, след скандал в автобуса, на който сте били свидетел, минали сте покрай някой просяк който ви е теглил майнтите когато сте му казали, че нямате желание да му даде лев-два...или сте били нападнати от магазинери, които са пробили енергийните ви защити и са ви пробутали нещо което всъщност не искате...и така аурата ви е досущ като хубава и шарена роба, с която сте се овъргаляли в кал, трици, и всякакви отпадъци....Пускате студената вода, и първата реакция на физическото и фините тела е да се свият, като по този начин всичката насъбрана мръсотия остава отвън, и нямайки как и за какво да се заквепи, няма никакъв избор, освен да се "изтече" заедно с водата, а ефекта на последвнащото затопляне, което усещаме отвътре в тялото си, предизвиква излъчване отвътре навън на индигова или тъмно синя цветова енергийна вибрация, като по този начин укрепва ауричните "пластове". Аурата има статична и динамична компонента, като динамичната компонента е периферна, с вихрови "фунии", които навлизат в статичната компонента, контактуват с етерното тяло и навлизат във физическото тяло, взаимодействайки със системите и органите. Чаша горещ чай след студен душ засилва интензивното затопляне отвътре, и "обезпечава" външен "чист" ауричен периметър.

    Здравейте,

    Аз не съм специалист, но смятам , че студената вода има точно обратния ефект, тя "запечатва "порите . На пример , когато сме в топла и замърсена среда , порите се разширяват и естествената реакция на организма е да започне да транспирира, известна част се изхвърля от мръсотията чрез потта, но друга остава. След това ако веднага ползваме студен душ, порите се свиват , както казва Кристиян, но и мръсотията остава вътре, която не е успяла да се изхвърли чрез потта. Докато ако ползваме топъл душ, порите не се свиват веднага и се изчиства всичко. Едно време хората са си търкали тялото с " кисе" и са ползвали топла вода , именно за да се разширят порите и да се прочистят.

  9. Слушах , слушах , как Azbuki величае западния свят , по точно Германия и как България затъва в негативизма си и кармичните уроци , това е чудесно ! Но хайде да си зададем въпроса , от къде идва всичко това и дали и Запада не изплаща някакви кармични уроци също , зад красивата дантелена завеса .

    България 1990 година тръгна по пътя на така наречената "демокрация" т.е. преминахме от комунизъм към капитализъм . Болшинството от капиталистическите държави са си имали някаква закваска от преди това, по точно някакво материално наследство , заграбено най - вече от колоний . Англия, Франция ,Испания , Холандия , до една все бивши колониалистически държави , който са грабели , безчинствали и убивали , но по този начин са натрупали огромни богатства , а България тръгна да става капиталистическа държава на гол" г.. " В момента тези богати страни приеха огромно количество емигранти, пак с определена цел - евтина работна ръка!!! Под хуманният лозунк - толерантност! Но дойде един момент в , който нещата се усложниха емиграцията нарастна до такава степен, че се получи пренаселеност, безработица и много хора останаха на социална издръжка на държавата. Това означава опразване на хазната , та това не е ли карма , придобитото по нечестен начин да го върнат от там, от където са го взели.

    През същото време България затъва , защото отворихме границите и българина като отвързано псе се втурна да става западняр, с голяма кошница тръгнахме всички . Първо излезна интелигенцията 90-та година и след това почнаха да пускат ромите и децата на заможните родители да учат в чужбина. Някой от интелигенцията успяха да се реализират , някой не , ромите - крадът и подбиват афторитета на България .От друга страна студентите , който правят всичко възможно само и само да останат в държавата в която учат , сключвайки брак с някой чужденец. София се пренасели от селяни търсейки работа в големия град , земеделието започна да куца , няма производство , внасят се само евтини стоки от Турция и Китай. Българското правителство безсилно да направи каквото и да е за държавата, единственото , което му остана е да се корумпира, за да даде пример и на останалите българи как трябва да се живее. Крадете българи, това е изхода , но западняците окрадоха първо по- бедните държави , а ние крадем себе си и собствената си страна. Как да се оправиме при това положение, а после говориме за материализъм, та не е ли цалата Западна Система такава, само , че другите го умеят малко повече от нас и знаят къде и кого да крадът.

  10. Безспорно, за да напуснеш страната си се иска сила. Страх ги е, затова си измислят оправдания. Аз ще кажа, че въпреки безизходицата тук, не ми стиска да напусна страната и няма да измисля причини "родителите ми ще се безпокоят за мен" и тем подобни. Мой познат, заминал още през 2000 г. в Англия, така и не се чувства в свои води, няколко пъти е имал силни подтици да зареже всичко там и да се прибере тук, но засега отлага връщането си. За това време, той натрупа пари, обиколи света по екскурзии, и въпреки това му писва от чуждата страна и от работата, макар да е много силен и интелигентен, мъдър човек. Винаги успява да се мотивира...до следващия труден период. Друг толкова години искаше да замине за Канада, ето сега през лятото успя и веднага ентусиазмът му беше помръкнал, не признават дипломата му, не може да се издържа с неквалифицирана работа..., сестра от братската група замина за Испания и вече е различна-няма я усмивката, която грееше на нея постоянно докато си беше в България...

    Абсолютно всеки човек живял в чужбина повече от 10 години , започва да изпитва носталгия и мъка по родната страна, колкото и да му е добро материалното състояние там . Манталитета е различен , навиците, всекидневието, климата, който не е никак за подценяване във връзка с здравословното състояние на даден човек. Започваш да се дразниш от неща , който преди това не си забелязвал и дори не си разбирал ако щеш, защото навлизаш по надълбоко в Системата и законите на държавата. А от друга страна се получава обратния варянт , когато се завърнеш в България за няколко седмици , ставаш сляп за българсите проблеми и всичко виждаш в розова светлина , защото си за малко и на почивка с пари в джоба. В крайна сметка какво се става , нито тук , нито там , оставаш сякаш без Родина и незнаеш какво да предприемеш.

  11. ами не е ли това смисъла на отшелничеството да нямаш на кого да разчиташ освен на Бог в теб?

    На Бога в теб можеш да разчиташ и в България, защо трябва да отидеш специално в чужбина , за да търсиш Бога в себе си. Повечето от българите заминават в друга държава по икономически причини , по точно не толкова от липса на препитание, колкото от насаждания от Системата снобизъм, че преуспелия човек , непременно живее в голям град, седи в офис зад компютър , кара скъпа кола и прекарва отпуските си в екзотични курорти.

  12. Не съм опитвала да емигрирам, но вече смятам да го направя и то не за да търся "райски живот", по-добро материално положение или забавления или дори спасение. Приемам емигратството като един вид съвременно отшелничество. Човек май трябва да е сам, да няма на кого да разчита за да потъне съвсем в себе си. Не смятам, че българите са много духовни и изобщо че в България има духовен живот (изключения има разбира се), по-скоро българите сме доста завистливи и злобни хора. Не се заблуждавам, че в чужбина хората са други, просто ще мога много по-лесно да се дистанцирам от тях.

    Отшелник можеш да станеш и в собствената си държава, ако това е начина да намериш себе си. На всякъде по света , както и в БГ. има духовни, добри , не духовни , завистливи и злобни хора. Ако ти в България не се научиш да общуваш с всякакъв вид , то в чужбина още по- малко , защото там позицията ти е много по рискова. Изолацията в друга държава можеш да си я позволиш , едва когато си си издействал определен статут и си се освободил от ангажиментите , който те карат да следваш законите на дадена страна, а това обикновенно се постига с години. Нямаш възможност да се дистанцираш , защото възможноста ти за избор на приятели и близки намалва до минимум.

  13. Един виц за емигрантството, стар е, да ме прощавате, но подходящ за тази тема.

    Разликата между туризма и емиграцията

    Един човек поживял, поживял, накрая умрял. Представил се пред Св. Петър. Оказало се, че всичките му приятели, с които пийвал, хапвал и се веселял приживе, били в Ада, само той - разпределен в Рая. Помотал се из Рая нашия приятел - красота, изобилие - ама му доскучало за приятелите. "Св. Петре, пусни ме за малко в Ада да си видя аверите." - замолил се нашия човек. "Нямаш проблем" - отвърнал Св. Петър. Слиза той в Ада, и какво вижда! Кръчми, барове, чалга, музика, веселие, виното се лее, готини мацки, приятелите му си живеят и се веселят също като приживе. Припнал нашия човек обратно при Св. Петър и му рекъл: - "Св. Петре, аз оставам долу завинаги, не ща да живея в Рая." "-Нямаш проблем - отговорил му Св. Петър - ама нямаш и връщане назад, щом искаш за винаги." Слиза веселякът обратно в Ада ... що да види! Димят казани, пламъци, вопли, страдания, грозни дяволи мушкат с вили мъчениците ... Лелееее ... Хоп-троп обратно при Св. Петър - "Ама каква е тая работа, Св. Петре, друго видях първия път!" Св. Петър му отвърнал - "Ех, бедни ми човече, едно е туризмът, друго е емиграцията".

    А? Какво ще казжете на това? :D Май от емигранти е измислено, не от туристи ... :D

    Теди благодаря ти , е с този виц темата се изчерпва! Мисля , че всеки , който реши да емигрира първо трядва добре да помисли , дали е на прав път!? Защото емигранта си остава емигрант за цял живот , където и да е , дърво без корен. Парите и положението не променят нещата. От 20 години живея в чужбина , имам всичко , но България за мен си остава страната , която обичам , там ми са корените и един прекрасен ден ще се пребера отново.

  14. Напълно съм съгласна! Но изглежда ли светът, който сме сътворили, в частта, създадена именно от нас, като нещо, създадено от творец с чувство за отговорност и със знание какво твори? С връзка и спазване на същите тези закони, които са неизменни, непоклатими, извън възможностите за въздействие на това развихрило се творящо създание- човека?

    Да, светът изглежда ужасно грозен, именно, когато го отделяме от Твореца. Когато го делим на части - на свят, създаван от него и свят, създаван от нас. Когато не виждаме бог и в нашия, човешкия свят. И когато не ни стига дълбочината на взора да провидим и отвъд нашата част. Не височината, а именно дълбочината, защото високото е скрито не другаде, а в дълбокото. Високото дърво има дълбоки корени.

    А Провидението - Погледът, който всичко вижда отведнъж, трудно се надиграва от човек, който гледа само своята част...

    Провидението никой човек не може да избегне! Дори Христос не е успял да избегне горчивата чаша. Дори Синът Божи! Аз все си държа на моето - за мен не е случайно това, че именно Христос идва тук и изпива тази чаша. В това отново виждам пръста на Провидението. Много съм мислела по този въпрос - какво е неговото провинение. И съм ровила. Веднъж попаднах на един материал, където е дадено обяснението. Образно казано, когато се събира съвета на боговете да решава дали на човека да се даде свободна воля или не, Христос се застъпва за човечеството и става негов гарант. Той държи на това да бъде дадена свободата на избор на човека. Рискува. Залага себе си в името на човешката свобода. И затова пращат точно Него да ни изкупи. Рискът си риск. В подобна игра на Провидението рискуват само най-смелите, най-благородните. Само една безкористна и истинска любов би могла да стори това.

    А ние, човеците... грях сторваме спрямо нея, защото проявяваме безверие, когато себе си дори не можем да заобичаме...

    Според мен Исус Христос няма нищо общо с Провидението и не виждам с какво е изкупил нашите грехове и какво се е променило след това. Божият син дойде , за да покаже на човечеството , през какви трудности и мъки трябва да премине всяка човешка душа за да достигне до Божествения свят. Всяко човешко същество трябва да премине през Христовия кръст за да познае Бога. Когато Исус Христос се е молел да избегне горчивата чаша , той не се е молел за себе си а за човечеството . Точно тази горчива чаша повдига човека, това е пътя.

  15. За мен смъртта е сваляне на старата дреха и обличане на нова по - чиста и по - удобна. Единственото , което ме притеснява е , дали бързо и безболезнено ще се проблека. До колкото знам , когато човек изпитва нечовешки болки идва един момент ,в който излизаш от тялото си и естествено чувството за болка изчезва. :3d_015:

  16. Според мен, приятелството съществува, докато то се потдържа по един или друг начин. Българската поговорка гласи: " Когато четири очи не се виждат , те се забравят" Нямаш ли взаимоотношения с даден човек, еднакви интереси, взимане и даване , еднаква среда , приятелството приключва. Човек не може да общува с хората на базата на добрите стари времена и спомени.

  17. Колкото и невероятно да звучи на някои, щастливият брак съществува.Не просто хармоничния, а щастливия.Двама души (той - на 76, за съжаление вече не е между живите, тя - на 75) до последния миг бяха влюбени и то така, че мнозина младоженци биха им завидели.Говореха си и се гледаха така, като че вчера е почнал периодът на еуфорията.При това бяха живели с неговата майка и сестра.Никога, никога не чух препирни, не станах свидетел на сдърпвания, на нуждата някой нещо да прощава.Може и да изглежда твърде химерно на някои, но това е самата истина, защото живях с тези хора в един и същи дом.

    Това са сродни души и от там хармонията и любовта, която не угасва с векове.

  18. Моят сън беше толкова реален снощи, че на сутринта, като се събудих не можех да повярвам , че съм сънувала. Сънувах , че една ромка ми гадае и ми каза, че ще ме бутне някакъв трактор и ще ми бъдат засегнати прешлените на гръбначния стълб. Но ако си сложа ластиче на китката на ръката , може и да ми се размине злополуката.

    А баща ми , който е починал беше някъде зад нея, но нищо не говореше.

    Вярвате или не , на сутринта си сложих едно ластиче на китката.

    Някой знае ли какво означава този сън? :(

  19. Благодаря ви за съветите! В момента ходя на физиотерапия и ме облъчват с ултразвук и лазер, но не помага.

    Надявам се с течение на времето да се намести този шип както казва Nina, но е много болезнен.

    Силве, ще пробвам и гладуването. Надявам се, някой от вас да е чул нещо за билколечение , компреси или нещо подобно? :hmmmmm:

×
×
  • Добави...