Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Станимир

Глобални Модератори
 • Posts

  7,082
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  92

Blog Comments posted by Станимир

 1. Ами, не знам. Засега не успявам да отделя достатъчно време. Това, въпреки че го написах за два-три часа, като идея го избистрям от доста време (повече от година и половина със сигурност). Идеята не съм я срещал никъде. Нещо подобно може да се намери в някои от магическите квадрати от древността, например:

  79544311.png,

  но там е представена само малка част от цялото.

  Засега предпочитам да представям информацията парче по парче из темите във форума. Мога да събера и систематизирам това, което знам по дадена тема в отделна статия, но работата е много. Нещата са толкова преплетени и за да изясниш една тема трябва да засегнеш множество други. Просто засега не съм сигурен, че мога да намеря правилния баланс между това, което е необходимо и това, което не е необходимо да се каже. Затова предпочитам темите във форума, защото развитието им е процес във времето: мога да допълвам вече написаното, да добавям нови гледни точки и най-важното липсва необходимостта от завършеност на написаното. Разбира се не съм против писането на статии и други трудове, но ще оставя тази възможност за бъдещето. Все още много неща ми се изясняват и подреждат, а когато пиша нещо, държа на определена сигурност във верността на написаното и известна степен на изчерпателност.

 2. „ ... И беспредельность, осознанная внутри, сливается с Беспредельностью вовне, и становятся познающий и познаваемое слитыми воедино, как противоположные полюса единой вещи, чтобы составить это целое, неделимое в целостности своей, но двойственное по природе и тройственное в проявлении. Так, исходя из себя, приходим к Беспредельности, осознавая, что беспредельные мы. ... “ (Грани Агни Йоги, 1956 г.)

  Може би просто трябва да намерим мястото на съзнанието в цялата схема ... ?

 3. Разбира се, можех да се изразя и по друг, лесно-разбираем начин. Тогава просто щях да повторя няколко всеизвестни истини и нищо повече. Друг един вариант беше да използвам опростен израз, но изпълнен с притчи и метафори. В случая обаче, не считам, че такъв стил би бил удачен.

×
×
 • Create New...