Jump to content
Порталът към съзнателен живот

lso

Участници
  • Общо Съдържание

    13
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от lso

  1. Аз си сложих жито вчера за днес и това закусих, но прецених, че заради прекаления студ и вируси, е по-добре да го направя през март режима.
  2. Поздравления . На мен пък точно това ми минава през ума.. и нямам апетит. Виж, ябълка, мед, орехи.. ок, но житото.. Много ми писна този вкус, освен и аз да взема да го посваря..макар че ме съмнява. Защо да се отприщи диабет ? Нали хапваш мед.. ябълката също има захар.
  3. @марсин Здравей, Прочети по-назад в тази тема (а и в отминали години), има и отделна тема за лечебните кризи.. по-принцип е нормално 3-4-ия ден да са ти най-тежки. При мен тази година също беше така, след 4-ия ден се почувствах по-добре. Кръвното също знам, че пада. Мен точно на 4-тия ден сутринта ми се виеше свят.. беше ми кофти, имах чувство че ще припадна и хапнах малко черен шоколад.. ако имах и бисквити щях да взема. Но след този ден съм ок. Освен това предните дни, не винаги изпивах водата от накиснатото жито.. но след този ден, започнах да си я пия чинно. Разбира се ти най-добре знаеш как се чувстваш, а и ако имаш някакви заболявания трябва да си внимателна. п.с. А забравих да напиша и тази тема може да ти е доста полезна: http://www.bg-mamma....?topic=494698.0 със съвети. @helen Аз ям ябълката първо, поне половин час преди каквото и да е друго. Първите дни ядях житото отделно, но започна да ми писва вкуса, затова сега го смесвам с меда и орехите. На мен днес ми е 6-ти ден и като цяло непрекъснато си давам сметка, каква психологическа зависимост имам към храната и по-скоро към вкусовите и качества. Реално не изпитвам кой знае какъв глад, даже почти не, ами ми липсва усещането за един или друг вкус... Извън режима, се храня не особено здравословно, което донякъде отчитам, че е на емоционална основа. Все пак вкусната храна си е един вид удоволствие, с което може да се злоупотребява.
  4. Моят ден също започна трудно, виеше ми се свят и май имах проблеми с кръвното, които по принцип нямам. Сега съм по-добре, но пак ми е леко кофти. Казаха ми, че днес имало и магнитни бури от слънцето. Малко ми втръсна вкуса на лимеца.. понеже аз го ям отделно, ябълката преди това (поне половин час.. ).. мед и орехи, когато ми се прияде, но днес реших да ги смеся на обедната порция (както Орлин писа, че прави по-горе), наситно нарязана обелена ябълка, медец, орехи, лимец.. и честно казано в първия момент изпитах един малък оргазъм на вкусовите си рецептори )))...
  5. И аз благодаря за споделения опит. Значи сега трябва да си намеря едно кученце Много познато ми звучи отнякъде.. по лично усмотрение ли е или Учителя го беше препоръчал в някоя от лекциите? Или беше йогистка практика...
  6. Как постъпвате с жито, което ви е останало от дневната порция на края на деня, ако не сте изяли цялото? а) Изхвърляте го б) Оставяте го за следващия ден (или докато го изядете) в) Опитвате се да го изядете днес, все пак това не е много храна, а и иначе режима би бил гладуване, а не житен режим г) Съхранявате го при обелките от ябълки, черупки от орехи и т.н. (в случай, че ги събирате), за да го заровите заедно с тях след привършване на режима
  7. Здравейте Днес случайно се присетих за споделения опит да се хапва с пръстчета и като пробвах, много ми се услади! Винаги ми е бил неприятен металният вкус на лъжицата, когато ям жито (в случая лимец.. ). Единствено проблема е, когато сме на работа, тогава си мисля за варианта пластмасова/дървена лъжица, а за по-сръчните може и китайски клечки. И пак по темата за лимеца.. днес след първия ден, както мисля някой сподели по-горе и аз въобще не изпитвам чувство на глад. Този ефект свързвам и с информация предоставена от съфорумци по-горе в специализирана литература, че човек може съвсем спокойно да изкара цяла седмица на лимец. Може би наистина този лимец е доста хранителен, което от една страна ми допада, но от друга може би наистина противоречи с някаква идея за изчистване на организма.. не ми стигат познанията, за да преценя. Няколко "За" относно лимеца: - приготвя се много лесно, само се накисва във вода (аз ползвам леко затоплена), без термос, без да е вряла - доста по-вкусен ми е от житото, което съм ползвал досега (последната година си бях купил уж хубаво такова от една езотерична книжарница близо до малките 5 кьошета). Вкусът не е толкова сладникав като този на житото, от което понякога леко ми се повдигаше и някак си зърната са "по-свежи". - както по-горе вече споменах липсва чувство на глад
  8. Аз искам да споделя, че от днес започнах режима със лимец както писах по-горе. За разлика от предни години, когато съм ползвал жито е, че първата порция ми е доста горчива след старателно дъвкане, не знам дали така ще бъде и със следващите..
  9. И аз се интересувам как приготвяте лимеца. Той изглежда доста мек и според мен няма нужда да се попарва или да се държи в термос, как мислите? Аз си купих от слънце-луна, там имаше насипен, без люспи/обвивка. Поздрави!
  10. На добър час на тези, които започват днес в понеделник! Ами, ако започнем режима във вторник? Има ли значение един ден разлика?
  11. Мен ме болят венците от дъвчене на житото, макар и да е грухано :-). Така че се наложи днес обедната и вечерна порция, да си ги сваря. Иначе като хапвам жито и някоя ябълка (макс. 1-2 на ден) не се чувствам гладен, даже понякога не ми се е ядяла третата порция... Понякога мед и орех хапвам. Стурва ми се че не пия достатъчно течности, което мисля че не е добре, но не ми се пие особено. Поздрави на всички и ползотворен режим!
  12. Здравейте Приятели на форума, По-нагоре в темата, прочетох че някои от вас практикуват "упражненията на тибетците" по време на режима (може би и не само по това време.. ), но набързото ми претърсване в Интернет намери само това: http://zashto-kak.hit.bg/tibet.htm За същото нещо ли говорим или за други? Поздрави + много любов и радост, Л.
  13. Ами как да приемаме грешките, когато е трудно и почти невъзможно да ги избегнем. Например един пушач, разбирa че цигарите му вредят, но в един момент се чувства зависим от това да изпуши цигара. После чувството за вина идва, защото той дефакто разбира какви са последствията, но няма силата да ги избегне.
×
×
  • Добави...