Jump to content
Порталът към съзнателен живот

irisa

Участници
  • Общо Съдържание

    12
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

irisa's Achievements

  1. От лични наблюдения-два случая- мога да кажа, че хора ,които много си приличат по лице имат подобни съдби,характери -не съм сигурна как точно да го формулирам. Повечето хора ,които имат красиви лица, имат не до там пропорционални тела и обратното. При много от хора които са надарени с красиво лице и тяло, в които съм се заглеждала главата или е по-едра от нормалното или по-малка спрямо тялото. Ще се радвам ,ако оборите или потвърдите моите наблюдения.А ако някой успее да ги разтълкува....много ще се зарадвам. Малко хора си избират приятелите по красота или ги притеснява грозотата им.А може би имената на приятелите ни са написани в тефтерчето ни /може и вкарани в сим картата/ преди да сме ги познавали.
  2. Вчера гледах скиспускането по канал1.Рядко гледам канал1.Инцидента със Скот Макартни стана за секунди,виждаше се безжизнено тяло ,което започна да конвулсира.Всичко в мен се сви. Днес след сблъсък със снега при скорост 140 км. се оказва ,че Скот дори няма счупена ръка.Може би това е бил подаръка му за 30-тия рожденния ден,който е бил вчера. След като разбрах как са се развили нещата, ходя в къщи и и се усмихвам,мислейки си за шегите на нашия пастир по празниците.През какви невероятни ситуации минаваме.
  3. Нека се постави въпроса по друг начин: Вие бихте ли изневерили? Аз лично съм си мислила за изневяра и съм обмисляла нещата.Никога не бих го напавила,тъй като след това ще се чуствам много зле.Ще предам себе си,човека до мен и най-вероятно ще си призная, за да уравновеся нещата доколкото е възможно.Не мисля ,че бих имала връзка с човек ,който би приел моята изневяра към съпруга ми.Нека не говоря много,за да не предизвикам шегите на този, който ни чертае пътеката, по която вървим. Възможността,мисълта за изневяра по-скоро за мен са изпитания. Всеки върви по собствения си път и изпитанието е едно,но за всеки има различно измерение и смисъл.
  4. Тази вечер се замислих за гордостта и установих, че имам малко размита представа какво е тя. Лошо или добро човешко качество е гордостта? Прочитайки как се тълкува думата в речник останах малко раздвоена точно какво качество е.
  5. Бих искала да задам един въпрос на автора, ако е възможно.Конкретен случай.Детето е от първия мъж, съпруг.Второто дете от друг мъж.Може ли да се тълкува в такъв случай възпитанието като второстепеннен фактор, тъй като между характера,съдбата на децата ще има някаква предопределеност? Замислих се, а не успях да го доизмисля.
  6. Относно политиката,нека се огранича с това,че няма нищо достойно и добродетелно във войните,били те дори икономически.Там в политиката наистина откровенноста не е в изобилие,а би трябвало. Всеки знае,че хората пречупват нещата през собствения си мироглед и това което ги е научил живота.Умишлено разграничавам двете неща. Ако един човек не е откровен,то за това има причина.Независимо каква е тя,нашето незнание ще формира невярна представа.Ако това е умишлено, значи този човек ни заблуждава.Ако това има негативни последици за нас в какво се превръща тази липса на откровенност? Дори когато някой е откровен, за да ни уязви, преглъщаме "истината"-независимо дали е истина или не, е всеки си има камбанария -, а друго ни измъчва. Откровенноста и истината-в смисъл,че бялото е бяло ,а черното черно- според мен са свързани и обвързани.Затова мисля, че е добродетел и то голяма.А за да я има трябва да се потруди върху себе си.
  7. Както казва хамелеона,как човек ще е лесна мишена на манипулация ако има тези липси на съзнание ,самочувствие и самоопределение на българин,аз бих допълнила,че заради тяхното наличие при други хора,те биват матипулирани.Според мен заради това в момента тези думи в устата на 99% от политиците звучат лишени от всякакво съдържание.Нож с две остриета.Остава ни здравия разум, за да можем да отсъждаме правилно според мен,а на много хора им е по-лесно да чуват това което искат. Има хора ,които може да не искат да имат нишо общо с България,други са решили да живеят в друга държава,да сключат брак с чужденец,да сменят религията си и прочие - ние просто трябва да уважим това тяхно решение.Това може да е най-доброто за тях. Надявам се да бъда разбрана правилно.Според мен трябва да се казва "Аз съм българин",като да кажем "Аз съм рус".Нека се вижда ,да се знае,да се помни, но да не е повод за конфликт.Дано да е бил добър примера.
  8. По една случайност,чух коментари за филма от така да ги наречем любители на историята.Мнението им беше ,че има интересни хипотези и никакви артефакти.Признавам,почуствах се зле с моите нищожни познания. Съгласна съм ,че историята трябва да се познава,но мисля ,че това ни е нужно, за да можем да живеем добре сега с нас самите и хората около нас независимо от различията по между ни. От земята или от духа ни е,най-вероятно от двете ,но толкова чужденци искат да живеят в България.За такава малка държава като нашата мисля, че е интересно явление. А ако можеше да е съхранена и тази част от нашето, за която става въпрос във филма добе ни дошло.
  9. Но само ако се игнорират някои чисто материални обстоятелства и физически дадености,които според мен са елементи формиращи социалния план при по-голяма част от хората.Поне на този етап. За останалото
  10. Винаги съм наблюдавал,че има една непоклатима логика в събитията около нас.Обвързана разбира се и с нашите желания.Ако наистина искаш да се занимаваш с това, някой ден ще правиш точно това.Ако не се занимаваш това в момента,значи не му е дошло времето
  11. Привет, на всички, Може би тук ще намеря отговор на моя въпрос.Родила съм се с шест пръста на краката.Виждала съм и едно хлапе ,което имаше едно шесто пръстче на едната ръка и на едното краче.Това някаква аномалия ли е или има някакъв смисъл? Но може би, за сметка на това имам един преден долен резец-зъб по-малко. Чувала съм ,че има и хора на които вътрешното разположение на органите е огледално,макар че не познавам лично такива хора.Съществуват ли наистина? Ще може ли някой да разбули тези тайни или закачки на природата?
×
×
  • Добави...