Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ania

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

ania's Achievements

  1. Никой не се нуждае повече от твоята любов както ти! Отделяй всеки ден известно време за себе си за да бъдеш сама със себе си. Пчелният прашец може от магазини за здравословно хранене (във Варна има такъв до Чаталджа). Почти нямам време за себе си, като се прибера в 8 вечерта искам само да се изкъпя и да се просна на дивана. А имам доста интересни неща, които искам да правя... Ще го потърся този чудодеен прашец в София, май в Халите има някакви магазини за здравословни продукти.
  2. Кафето намалява усвояването на желязото! Мерси че ми припомни. Има заместители на кафе, ако много е свикнал човек на вкуса. Тук немците му викат Caro - прави се от препечена пшеница. Няма грам кофеин. Но ако го натъпчеш с бяла захар, пак е лошо. Пия много вода. Кафето го пия заради кофеина, понеж ми е ниско кръвното, затова не мисля да прибегна към заместител или безкофеиново. Книги за витамини и минерали имам предостатъчно, всичко съм изчела, добре съм информирана за много неща, НО!!! Сякаш на се отнасят за мен, просто не мисля за себе си все едно за мен не се отнася. Ако някой близък ми се оплаче от някакви здравословни проблеми, почвам да го хокам - ти това не правиш, онова не правиш, това не ядеш и т.н. А за себе си - не се замислям, като някакъв промит мозък съм Апропо, пчелният прашец откъде се купува?
  3. Съвет: спираш кафето. Трудно е само в началото и се чувстваш отпаднала, после организмът ти се отблагодарява. Салатата си я вземаш откъщи в една кутия. Сока в бутилка. Става се за целта малко по-рано, но не ядеш боклуци. Не забравяй. 25 грама на ден е препоръчително. Някаква воля се иска, иначе нищо не става. Да, воля се иска, а аз все пренебрегвам храненто явно. Мисля си, че не е толкова важно и организма сам ще се справи, а това явно не става. Нямам явно правилно отношение към храненето.
  4. Не никак не е много... Моята схема е следната: сутрин пия кафе и нямам никакъв апетит. Не мога да закусвам. Къмо обяд ям някакъв сандвич, понеже съм на работа и нямам възможност за нещо полезно като салата или прясно изтискан сок. Вечер хапвам навън нещо вегетарианско, често не си изяждам цялата порция...Понякога се въодушевявам да ям сушени кайсии и ядки, ям ги 2 дни и после някак си забравям, че е толкова важно да ги ям...
  5. Ям такива продукти, но явно проблема е, че по принцип ям малко...и затова не мога да си набавя необходимото количество полезни вещества. Бихте ли ми казали, реално какви количества от тези храни поемете ежедневно?
  6. Не съм ходила на лекар, мразя да посещавам такива места , пък и на лекарите много не вярвам. Преди 3-4 години трябваше да си правя пълни здравни изследвания заради работа, и тогава излезе това за хемоглобина...Почнах да се тъпча с какви ли не препарати - желязо, вит. С, Б12 и всякакви други комб. витмани и минерали. Пиех по една шепа лекарства 3 пъти на ден. Психически на издържах, чувствах се като бабичка, която гълта по шепа хапчета и престанах да ги пия...Не мога да разбера как така има вегетарианци, коти са напълно здрави и пращят от здраве, а пък на мен толкова зле ми влияе?
  7. Здравейте, 7 години бях вегетарианка, което доведе до доста здравословни проблеми - анемия, главоболие, потресаващ косопад (повече от 2/3 от косата ми опада) Нямах сила за нищо, едвам се влачех, имах чувството, че бавно умирам. В крайна сметка, с огромно нежелание и погнуса започнах да ям месо, това продължи 2 години. На 6-7-ия месец здравето ми драстично се подобри, имах сила, енергия, косата ми спря да пада, главоболието се разреди. Но после пак нещо ми прищрака и отново (повече от половин година вече) съм вегетарианка. Старото положение много много бързо се възвърна още на 2-3-ия месец, затова започнах да хапвам риба веднъж на 1-2 седмици. Естествено, това не даде никакъв резултат. Работата е там, че вече не мога да ям и риба, ужасно ме е гнус , просто само като я видя в чинията си и ми се обръщат червата, имам чувството, че ще повърна...и така спирам да ям дори и рядко риба. Не знам какво да правя със здравето си....косата толкова ми опада, че чак ми прозира кожата на главата , уморявам се много бързо...Приятелят ми ме обвинява, че сама съсипвам здравето си, превземам се и имам сериозни психологически проблеми
×
×
  • Добави...