Jump to content
Порталът към съзнателен живот

angeliiana

Участници
  • Общо Съдържание

    12
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

angeliiana's Achievements

  1. Точно затова говорех, за деца, които явно се справят с материала... И за да може учителя да обърне повече внимание, на тези, които се затрудняват по една или друга причина Но аз не говорех за това. Исках деликатно да напомня за ромското население ... а напоследък и част от по-младите български родители, които по мои наблюдения също подражават на лоши навици като биене на децата, незаинтересованост за тях, пиянство... Тъжно. angeliiana, опитахте ли някоя от мерките, които Ви препоръчах в по-горен пост? Споделете. За сега изчаквам- класната е болна и всичко е наред. Дори отношенията между децата се подобриха... Ще изчакам да видя как ще е положението като се върне. Благодаря ти за съветите! Ще пиша, по нататък, надявам се-за да се похваля. Лека вечер на всички!
  2. Точно затова говорех, за деца, които явно се справят с материала... И за да може учителя да обърне повече внимание, на тези, които се затрудняват по една или друга причина
  3. Аз и сега подготвям сама детето си и то ходи в училище само за да му пишат бележки. Плюс това, говоря за това, родителите да имат това право да преценят, кога да освободят от занятия детето - защо се страхувате да имате права?
  4. Прочетете ако наистина ви интересува
  5. Благодаря на всички за съветите
  6. А в крайна сметка изборът и решението са си ваши. Тук можем да дадем само нашите мнения, с които никой не е длъжен да се съобразява. Между другото в училището, където моите деца учеха до 4 клас, правилникът задължаваше учителите на първокласниците да не напускат класната стая дори през междучасията - най-много да излязат в коридора пред вратата, да приемат и предават първокласниците от и на родителите, да придружават децата в столовата за регламентираната закуска или на двора, ако са решили да ги изведат през голямото междучасие и т.н. - т.е наистина имаше надзор и то съвсем достатъчен според мен. И това училище не се водеше елитно - просто беше едно от най-близките до нас и бях проучила как стоят нещата от към персонал и материална база. Поздрави и успех! За съжаление в момента избора не е мой, тъй като за 5 неизвинени остъствия има наказателна мярка преместване в друго училище. Отсъствията по домашни причини са също от порядъка на 5 дни, аз апелирам просто за увеличаване на този брой отсъствия. Повечето родители си намират извинителни мед. бележки, защо трябва да е "нелегално". Нека имаме правата, а нека не се налага да ги ползваме! Това са на първо място нашите деца и чак след това ученици.
  7. След като прочетох отговорите, разбрах, че всички се стремим, към едно и също нещо... Нали сме родители, нормално е. Но останах с впечатление, че не съм успяла да обясня добре... Имах в предвид точно напреднали деца, а не среден успех като оценка среден 3. Точно деца като твоето-Диана Илиева. Както и други, които освен, че се справят без проблем с училищния материал, но имат и други интереси в областта на изкуството, спорта и т.н. Които, трябва да се занимават допълнително, вместо да "блеят" и "изчакват" да им мине времето в училище, още повече, че за някои това изчакване е стрес. Що се отнася до възпитанието, да Ян- съгласна съм с теб точно за това апелирам аз - да бъда оставена да възпитавам детето си, а учителите да го обучават. Да имам правото, да преценя, че когато детето ми е на ръба на психическия тормоз, било от заядлива учителка /предварително се извинявам на учителите във форума, но имате колеги които просто не понасят децата, особено ако са малко по умни /, било от училищния хулиганин - да му дам възможност да се разтовари в къщи, а не да се стига до това, което гледаме в новините. Не говоря за не ходене на училище, а за права на родителите да осъществяват контрол и да се грижат за децата си. Нека имаме правата, а нека не се налага да ги ползваме! Незнам дали сега стана по-ясно?
  8. И все пак, не смятате ли, че ще е по-добре учениците с успех над средния да имат право на 50% или на поне 20% отсъствия от училище, разбира се, ако има ИЗРИЧНОТО съгласие на родител за тези отсъствия.
  9. Да, детето ми беше на детска градина. Там е по-различно. Децата НИКОГА не бяха оставяни без надзор. Винаги съм си предавала детето или на учителката или на лелката. В училищата /в момента / е друго. Когато си взимам детето учителя или си е тръгнал и децата са сами или на двора или по коридорите или просто е "някъде?". Може би ще останете с впечатление, че аз закъснявам...-не, винаги отивам, когато ми е казано /сгига да ми е съобщено навреме/. В междучасията никой не ги наблюдава. Живеем далеч от училището /уж избрахме най-доброто/ един час предварително ми звънят, да си взема детето, тъй като ще ги пуснат по-рано. Пътя до училището ми е най-малко 1.30 мин. А знаете ли, как се излиза по-рано от работа?!Мога да ви пиша още подробности, но някой друг ден. Желая Ви, приятен уикенд!
  10. Моля, дайте пример за безопасно училище тогава! Незнам как е при вас, но моят дом определено не е опасен за детето ми.
  11. Как смятате, няма ли да е по-добре учениците с успех над средния да имат право на 50% отсъствия от училище, разбира се, ако има съгласието на родител за тези отсъствия. По този начин учителите ще могат да обърнат внимание на другите деца. Още повече, че в малко училища атмосферата е безопасна за децата. Ако не съм права и има много такива училища/безопасни/, моля,кажете кои са тъй като бих желала да запиша детето си в някое от тях. Предварително благодаря!
×
×
  • Добави...