Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Regina

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Regina's Achievements

  1. Човекът има нужда да знае защо той вижда различно от общоприетото за тази карта. Да му кажеш само че значи че за него значението е това, не е достатъчно. Не навсякъде главите са наведени. Предполагам тъжното излъчване от тази карта е в твоята собствена колода. При повечето колоди на тази карта е изобразен преход с лодка на река. Реката- като граница между два етапа от живота ти. Останалото си тълкуваш според особеностите на твоята колода и асоциациите които предизвиква. Не заучавай готови значения! Картите таро са представени символи, а гадаенето с тях е адекватното четене на тези символи. Всяка колода си има особености в изображението и символиката, и съответно значението на дадена карта за теб самия може много да варира. Както виждаш дори не навсякъде човекът е с гръб към четящия: Понякога преходът не е на река. Тези пирати явно пресичат джунглата, разчиствайки си пътя: А виж този човек с каква устременост и решителност е вперил поглед към хоризонта. Пластичната му гимнастическа поза е почти полет, а мечовете са строени във формата на звезда или слънце. Всичко това са все 6-ци мечове. Всички колоди са по Райдер Уейт.
  2. Да са ни живи и здрави майката и бебчето- имамме си резултат вече. Както показаха картите (паж жезли)- момченце. Родил се е вчера малко преди да настъпи днес с цезарово (ето ги защо са двете придворни карти мечове и на двата дни). Да са ни живи и здрави! И да се учим добре да си четем картите, защото те не шикалкавят, а показват всички много точно. Хайде да направим хипотези какво ли ще значи тази луна! Честно казано, малко ме обърква и не знам как да я тълкувам...
  3. Имах предвид себе си. Много съм провинена в етичен аспект, посипвам си главата с пепел. Но това беше моят пример от съвсем скоро,достатъчно красноречив. Не исках да взимам чужди примери, можех да намеря много. Но са чужди.
  4. Има доста методи и подредби, къде по-сигурни от това, което показах в случая. Но това е начинът на лаика. Най-бързия и лесния. Може по-късно да постна някои други начини. Психологическа нагласа. Аз лично, това което не искам да знам, просто не питам. Когато питам, искам всичко да знам и разпитвам до дупка.
  5. Промяната вероятно ще е промяната на положението. Днес и се пада да се срещне с доктор, самото раждане може и да е утре, вдруги ден- промяната. Ще видим. Очакваме включване. Дано не ми се обиди, че я обсъждам тук, но така се падна в контекста на разговор...какво да правя.
  6. Маги, аз не съм съгласна с постановката "тарото отказва да ми говори". Или човек не пита както трябва, или с колодата нещо не е както трябва, или просто не умеем да разшифроваме това, което картите говорят. Средно положение няма. Всяка колода си има силни и слаби страни- ако едната има даден лимит, друга ще говори много и красноречиво. Затова таролози ползват често по няколко колоди на едно гледане. Вчера си говорихме на друг форум за предопределеността на събитията...Един таролог каза "животът е като карта на пътуване от точка А (раждането) до точка Б (смъртта). На картата има пътища с разклонения. По кой път ще тръгнеш, изборът е твой. Картите ще ти покажат най-вероятния, но ще ти посочат и алтернативните, стига да попиташ." Честно казано, аз не съм убедена, че човек е способен да промени бъдещето когато го знае като избере алтернативен път. Ванга, лека и пръст, също беше убедена, че е невъзможно. Но на всеки му се иска да вярва, че има място за избор. Както и да е...темата е доста сложна. При всички случаи, точка А и точка Б са решени не от нас (изключвам случаи на някои самоубийства). В едно ще се съглася...Колодата дава такива карти, каквито гадаещият най-добре би разбрал. И собствени карти си е най-добре да си ги тълкува човек сам. НО...все пак, има си достатъчно общоприети тълкувания и моите не са много по-различни от вашите, така че с повече въображение (а какво сме ние без въображение в гледането на таро), не може да не се направят аналогии. Ти самата не си вярваш като си сложила евентуално раждане за 6, 3 пентакли, както за 10 чаши. Просто абсурдно е тези карти да бъдат тълкувани като раждане. Никъде, в нито едно описание на картите, подобни значения не фигурират. Нито пък могат да се правят аналогии на родилния процес със същината на картите от където и да го погледнеш. Мона сама тълкува рицар жезли като пътуване. За какъв живот става дума? С постъпване в болница или изписване бих се съгласила.
  7. Няма такива истории, Мона. Денят на раждане на бъдещето човече е предопределен. Както и денят на смъртта на всеки. И тарото прекрасно показва и едното и другото. Нали за теб тарото е чист окултизъм? Хайде, ето ти възможност да го покажеш. Къде е предсказването на това хипер-важно събитие в живота на всяка жена? То не може да не е ясно показано от картите. Само трябва да ги прочетем както трябва. За какви територии намекваш? Това е смешно. Тарото за мен е нова територия- няма от кого и от какво да я пазя, тя е обект на постигане. Ако държиш ти да си лектор, аз нямам нищо против. Само че, макар да съм с никакъв опит, достатъчно чета по въпроса за да ти покажа там където бъркаш в представите си. Целта е предполагам, да се научим да тълкуваме времето, което картите показват много добре, а не да се дразним от нечие лекторство.
  8. Еее, вие ме убивате бе момичета! Кое по-точно ти говори Мона в 6-те пентакли или в 10-ката чаши за раждане? Да имат такова значение тези карти? Хубави карти на емоционално блаженство- не на родилни мъки. А аз се притеснявам за собствените си тълкувания...Ами ако трябваше по тези карти да разкажеш нещо на човек, Мона? Какво би му разказала, как ще протекат дните му? Да кажем че човекът е бременна жена. Хайде малко по-лесно...Преди да извадим по карта за всеки ден, вадихме по карта за всяка седмица. Излиза умереност, смърт. В коя от двете седмици Мона се пада раждането? Маги, защо реши че задължително цезарово? Аз не съм сигурна. И двете карти могат да падат за лекари от единия и от другия пол (гинеколозите са и хирурзи).
  9. Подредби за определяне на време са много точни. Дори съвсем начинаещи се справят прекрасно. Колкото до системите за определяне на време, те си имат своите условности. Има карти които са неутрални като време, други, които предсказват непредсказуемост на събитието във времето (Шута) или пък забавяне на показаното време с наличие на обърнати карти и т.н. Но като цяло системите са точни и се използват успешно. Много по-условно е определянето "бързо/бавно". Колко е "бързо" за теб или "бързо" за друг? Съвсем не е едно и също. Нужни са по-конкретни времеви критерии от тези условни понятия. Съвсем различно е като видиш дадена карта да знаеш че става въпрос за 2 седмици или 2 дни. Като отвори дума за хронологическо определяне...Давам ти едно упражнение, което трябва да е леко за опитен човек. За всеки ден от седмицата е извадена по една карта. Виждаш ли кой ден от седмицата се пада жената да роди? 1- 6 пентакли 2- 3 пентакли 3- дама меч 4 -крал меч 5 -рицар жезли 6 -луна 7- 10 чаши. Е Мона, това трябва да е детска игра за теб...Може да не си толкова скептична после. А интуиция...ами то за кое четене на тора не е нужна интуиция?
  10. Бях седнала да пиша разни начини...като теория на активни и пасивни карти на Михелсън и други начини като връзка със стихии, зодиак и т.н., но нещо не ми се постна съобщението и реших, че явно няма нужда. Пък и тези неща ги има по книгите, а и аз не съм най-опитната за да разказвам от опит. Тези начини се използват в подредби които нямат за цел определяне на време, но показват дадено събитие. Иначе когато желаем конкретно да знаем кога, може винаги да се ползват подредби за определяне на време. Даже съвсем начнаещ прави такива подобни и собствени с изваждане по една карта за всеки ден за определяне на точния ден на събитието. Има и по-сложни подредби когато става въпрос за по-голям и неопределен срок от време. Има толкова различни системи за определяне на време, че е трудничко да бъдат описани и обяснени всички. Пък и е трудно човек да се ориентира на кое да вярва, т.к. си противоречат често. Но едно е сигурно, трябва да се пробват и да видиш конкретно при теб кой метод работи. Активните и пасивни карти на Михелсън според мен е много хубав начин за подредби от 3 карти, а и като общ принцип. За собствен метод не мога да говоря, т.к. нямам такъв.
  11. Изобщо не е несериозен. Всичко може да бъде изчислено с таро до точна дата и час, та дори и с точност до минута. Разбира се, преди да се пита кога, трябва да се пита дали изобщо дадено събитие ще се случи.
  12. Същото е. С тази разлика, че при интуицията процесът става на ниво подсъзнание, докато при логиката има съзнателен мисловен процес. Интуицията не е виждане на бъдещето за което ти нямаш никаква информация от миналото. Черпената информация може да не е осъзната, но тя е при теб, в твоето подсъзнание. Докато ясновидството няма нищо общо с подсъзнание или съзнание. То е изцяло външен процес. Информацията се черпи от информационни структури и полета или по други начини.
  13. Интуицията не е ясновидска дарба. Интуицията е умение за добро съпоставяне на факти от миналото за да направиш хипотеза за бъдещето. Малко или много всеки я притежава. Това ли е "дарбата" която трябвало да му бъде дадена на таролога? Мисля, че и при който не е особено развита, се развива благодарение на картите. Стига да бъде достатъчно постоянен в заниманието си.
  14. Тези хора се наричяат ясновидци. Думичката идва от ясно ВИЖДАМ. Не картите виждам, а картината от бъдещето я виждам сам, със собствените си сетива. Всички останали таролози, астролози и прочие ЛОЗИ, НЕ СА ясновидци. Това във връзка с този цитат:
  15. Да съжалявам ли че се впуснах в обсъждане на въпрос по който имам различно мнение от Мона? Защото отношението ми към Таро не е комерсиално и потребителско, но към форума определено е потребителско. Тук съм за да се уча. Както и не само тук, в още няколко чужди таро-форума. Ако намекваш за друг ник в този форум, и без гадателски дарби можеш да видиш, че такъв нямам и не съм имала. Имаш модераторски функции. Имам си и име освен ник, но в интернет обикновенно предпочитам ник защото нямам доблестта да заставам със собствено име. Но ако желаеш да си демонстрираш гадателската дарба без таро, аз съм факир по спретване на ясновидски изпитания и тутакси ще спретна по-съществен за идеята. Аз не съм човек, който си държи устата затворена, когато мисли по различен начин. След като Мона пита кой какво мисли по въпроса, трябва да е готова да приеме ответната гледна точка. Това кой какво дал за да получи няма да обсъждаме. Всеки нещо е дал. И щом даден човек е стигнал до осъзнаването за необходимост от таро, значи така е трябвало и е дал каквото е трябвало. Заложбите са си заложби. Обикновенно преди да реализираш нещо е трудно да разбереш имаш ли заложби. Тук ставаше дума за друго. Мона по-горе се изказа че тарото се давало свише. Моля-моля! Между вродена добра интуиция, образно мислене, въображение, умения за четене на символика и до познания по таро, разликата е огромна. Единственото което се дава свише е осъзнаването че тарото ти е нужно.
×
×
  • Добави...