Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Крис_

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Крис_'s Achievements

  1. Не мисли за закони, двойници, етер. Анализирай себе си и другите, вглеждай се в ситуациите и виж, какво ти носят... Другото ще си дойде само. Знай, че има хора, привидно добри, но вътре-хищници. Та изучавай света, задавай въпроси и търси отговор. Идва момент, когато нещо просветва и започва разбиране... На мен ми бяха нужни 12г. да разбера това простичко нещо. Но е трябвало да направя определени стъпки, за да стигна до отговора. За всеки е различно. Успех и се радвам, че си при нас. Здравей Xameleona! Благодаря за топлото посрещане! От няколко години чета беседите на Петър Дънов, както и на Елеазар Хараш. Намирам ги за много полезни. Нещата, които казваш са ми познати. Наистина нужно е време, докато човек получи отговор на въпросите си, но пък веднъж получил го, продължава въодушевен напред и научава все по-нови и невероятни неща. Извини ме, че отговарям сега. Трябваше да се преборя с един трудничък въпрос.
  2. Здравейте! Най-сърдечно благодаря на всички за изчерпателните отговори! Благодарение на вас, научих много нови неща. Надявам се темата да бъде полезна и на други. Междувременно, виждам, че сайта е станал много хубав. Остава ми само да се ориентирам в него. поздрави,
  3. Поздравления за хубавата тема! Въпросът ми е: Как протича "действието" на един хомеопатичен препарат, ако той е избран правилно? а) симптомите, от които пациентът се оплаква, се усилват в началото, а след това напълно изчезват, или б) оплакванията отшумяват от самото начало, веднага след приема на медикамента? Благодаря предварително!
  4. Да и на мен така ми струва, затова и исках мнението на останалите. Изтривам постинга, за всеки случай.
  5. Здравей Станимир, много ти благодаря за бързия отговор! Да, и на мен ми се струваше, че е от различните вибрации на хората. Съгласна съм, че в такива моменти областта около слънчевия сплит може да се окаже уязвима, защото този център е отговорен за пропускане на "влиянията от вън". Ако човекът е "отворен" за такива влияния, центърът страда. Но ако той знае как да го "затвори", тогава "външния поток от влияния" се редуцира и центърът не е така уязвим.
  6. Здравейте! От скоро съм в този форум. Много ми харесва! Преди известно време срещнах един цитат в "Нова книга за здравето" от Петър Дънов. Мисля, че нещо подобно се случва с мен, затова моля, помогнете ми да го разбера и да го изправя. "Когато се занимавате с духовни работи, става натрупване на излишни енергии и се пораждат известни опасни състояния. Духовният човек става чрезмерно чувствителен, всичко го засяга. Неговият етерен двойник се удължава повече навън, астралното му тяло се разширява и той започва да се оплаква, че не може да търпи влиянието на хората. Вие трябва да разбирате закона, как да се прибирате в себе си. Като научите закона, няма да пущате двойника да излиза навън. Там, дето влиянията са хармонични, ще се разширявате, колкото си искате, но щом дойдете при неблагоприятни условия на живота, ще се прибирате." Петър Дънов, "Нова книга за здравето", стр. 37, 38 Моля Ви кажете ми кой е този закон. В продължение на години работя с огромни "потоци" от хора и това много ме радваше. Чувствах се много добре. В един момент обаче, започнах да се напрягам, да усещам някакво странно напрежение, последвано от чувство на раздразнение и от желание "да ме оставят на мира", което и до този момент не мога да разбера от къде идва. Пренатоварване ли е това? На какво се дължи? Как може да се изправи? За да се оттърся от това раздразнение, започвам да плача. Но пък човек не може непрекъснато да плаче, защото като че ли е егоистично да плачеш за себе си, по-добре е да Плачеш за другите. Относно плача, намерих следния цитат, но на някои места не го разбирам: "Следователно сълзите на човека не трябва да пресъхнат, но трябва да се канализират. Ако водата не е канализирана, тя ще образува мокри места, мочурлуци. Думата „мочур“ е турска, на български се казва „кално място“ или „тресавище“. Водата не е виновна, но тя трябва да се канализира, да се тури на работа." Какво означава водата да се "канализира", "да се тури на работа"? Какво се има предвид под "мокри места" - те в човека ли се образуват? До какво водят? Как може да се оправят? Много ще се радвам, ако някой ми изясни тези цитати. Предварително ви благодаря!
×
×
  • Добави...