Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Крис_

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Крис_

  1. smile.gif Здравей Крис_ !

    Имам въпрос, от кога четеш беседи на Учителя?

    И ще споделя нещо, което може и да ти е от полза. В началото, първите години, когато четях и опитвах да прилагам някои малки нещица от беседите имах доста противоречия. Едно разбирах, друго-не. Започвах вътрешна битка, много въпроси... Но се научих нещо много важно. Ако нещо в момента не разбирам, просто го премествам някъде назад в ума си и след време случка или нещо прочетено ми го изясняват.

    В твоя случай ми се струва, че имаш нужда да 'изключиш' външния свят. Не трябва да те интересува. Обърни внимание на вътрешния си свят. Него подреди и ще видиш, че ще се получи хармония и с околните.

    "Когато се занимавате с духовни работи, става натрупване на излишни енергии и се пораждат известни опасни състояния. Духовният човек става чрезмерно чувствителен, всичко го засяга. Неговият етерен двойник се удължава повече навън, астралното му тяло се разширява и той започва да се оплаква, че не може да търпи влиянието на хората.

    Вие трябва да разбирате закона, как да се прибирате в себе си. Като научите закона, няма да пущате двойника да излиза навън. Там, дето влиянията са хармонични, ще се разширявате, колкото си искате, но щом дойдете при неблагоприятни условия на живота, ще се прибирате."

    Не мисли за закони, двойници, етер. Анализирай себе си и другите, вглеждай се в ситуациите и виж, какво ти носят... Другото ще си дойде само. Знай, че има хора, привидно добри, но вътре-хищници. Та изучавай света, задавай въпроси и търси отговор. Идва момент, когато нещо просветва и започва разбиране...

    На мен ми бяха нужни 12г. да разбера това простичко нещо. Но е трябвало да направя определени стъпки, за да стигна до отговора. За всеки е различно. 60.gif

    Успех и се радвам, че си при нас. smile.gif

    Здравей Xameleona!

    Благодаря за топлото посрещане! 60.gif

    От няколко години чета беседите на Петър Дънов, както и на Елеазар Хараш. Намирам ги за много полезни.

    Нещата, които казваш са ми познати. Наистина нужно е време, докато човек получи отговор на въпросите си, но пък веднъж получил го, продължава въодушевен напред и научава все по-нови и невероятни неща. rolleyes.gif

    Извини ме, че отговарям сега. Трябваше да се преборя с един трудничък въпрос. smile.gif

  2. Здравейте!

    Най-сърдечно благодаря на всички за изчерпателните отговори! Благодарение на вас, научих много нови неща. Надявам се темата да бъде полезна и на други. 60.gif

    Междувременно, виждам, че сайта е станал много хубав. Остава ми само да се ориентирам в него. biggrin.gif

    поздрави,

  3. Поздравления за хубавата тема!

    Въпросът ми е:

    Как протича "действието" на един хомеопатичен препарат, ако той е избран правилно?

    а) симптомите, от които пациентът се оплаква, се усилват в началото, а след това напълно изчезват,

    или

    б) оплакванията отшумяват от самото начало, веднага след приема на медикамента?

    Благодаря предварително!

  4. ДА, Учителят е давал съвети често да се казва молитва и формули за ограждане и защита, за лекуване.

    И това са препоръки от доказан източник. Добре е човек да се придържа към тях.

    С "Добрата молитва" и "Псалм 91" написани на листче сложено до сърцето, той е изпращал хора на фронта и те всички са се върнали.

    На Запад има милиони книги в стил Ню Ейдж, но никой не знае какъв би бил ефекта от системното им прилагане, дори авторите да са абсолютно добронамерени.

    Ами ако човек така силно си представи, че блокира външните въздействия, че се стигне до дисфункция на енергийния център и тотално спиране на енергообмена....

    Други препоръчват позитивно мислене, а трети пък ги контрират, че това е бягство от реалноста или консуматорско отношение, при което заради кратносрочни успехи се губи дългосрочната стратегия....

    Мнения много....

    Добре е всеки сам да си избере система, доказана във времето.

    (Това е мой собствен извод след доста години четене и практики.)

    Да и на мен така ми струва, затова и исках мнението на останалите.

    Изтривам постинга, за всеки случай.

  5. Всичко описано от теб е нормално да се случи, когато са събрани на едно място хора с различни вибрации (не е задължително да са отрицателни). При мен в такива случаи си мисля, че най-често бива засегната областта около слънчевия сплит в човека. Това, което може да се направи е при възможност, да се оттеглиш някъде, където да си сама или с по-малко хора, докато възвърнеш равновесието си. Можеш да затвориш очи и да направиш няколко дълбоки вдишвания и издишвания, като просто наблюдаваш емоционалното си състояние, без да се стремиш да го контролираш. Ако нямаш възможност и за това, се опитай просто да наблюдаваш събитията отстрани, без да оценяваш и да се свързваш по какъвто и да е друг начин със случващото се около тебе. Просто „от дистанция“ правиш това, което е необходимо за да вършиш работата си.

    Относно цитата от Учителя, двойника се разширява, когато мислите и чувствата ни са насочени към външния свят. Събраността означава да се абстрахираме от всичко външно случващо се в момента около нас. Означава концентрацията на вниманието да е единствено върху нас самите. Във всеки човек има център на равновесие, който ако бъде намерен, човек става устойчив към външните влияния. Действайки от този център, човек може да живее в света, без да се свързва с него. Това не са лесни за постигане неща и е нужно да бъдат упражнявани.

    Здравей Станимир,

    много ти благодаря за бързия отговор!

    Да, и на мен ми се струваше, че е от различните вибрации на хората.

    Съгласна съм, че в такива моменти областта около слънчевия сплит може да се окаже уязвима, защото този център е отговорен за пропускане на "влиянията от вън". Ако човекът е "отворен" за такива влияния, центърът страда. Но ако той знае как да го "затвори", тогава "външния поток от влияния" се редуцира и центърът не е така уязвим.

  6. Здравейте!

    От скоро съм в този форум. Много ми харесва!

    Преди известно време срещнах един цитат в "Нова книга за здравето" от Петър Дънов. Мисля, че нещо подобно се случва с мен, затова моля, помогнете ми да го разбера и да го изправя.

    "Когато се занимавате с духовни работи, става натрупване на излишни енергии и се пораждат известни опасни състояния. Духовният човек става чрезмерно чувствителен, всичко го засяга. Неговият етерен двойник се удължава повече навън, астралното му тяло се разширява и той започва да се оплаква, че не може да търпи влиянието на хората.

    Вие трябва да разбирате закона, как да се прибирате в себе си. Като научите закона, няма да пущате двойника да излиза навън. Там, дето влиянията са хармонични, ще се разширявате, колкото си искате, но щом дойдете при неблагоприятни условия на живота, ще се прибирате."

    Петър Дънов, "Нова книга за здравето", стр. 37, 38

    Моля Ви кажете ми кой е този закон.

    В продължение на години работя с огромни "потоци" от хора и това много ме радваше. Чувствах се много добре. В един момент обаче, започнах да се напрягам, да усещам някакво странно напрежение, последвано от чувство на раздразнение и от желание "да ме оставят на мира", което и до този момент не мога да разбера от къде идва. Пренатоварване ли е това? На какво се дължи? Как може да се изправи?

    За да се оттърся от това раздразнение, започвам да плача. Но пък човек не може непрекъснато да плаче, защото като че ли е егоистично да плачеш за себе си, по-добре е да Плачеш за другите.

    Относно плача, намерих следния цитат, но на някои места не го разбирам:

    "Следователно сълзите на човека не трябва да пресъхнат, но трябва да се канализират. Ако водата не е канализирана, тя ще образува мокри места, мочурлуци. Думата „мочур“ е турска, на български се казва „кално място“ или „тресавище“. Водата не е виновна, но тя трябва да се канализира, да се тури на работа."

    Какво означава водата да се "канализира", "да се тури на работа"? Какво се има предвид под "мокри места" - те в човека ли се образуват? До какво водят? Как може да се оправят?

    Много ще се радвам, ако някой ми изясни тези цитати.

    Предварително ви благодаря!

×
×
  • Добави...