Jump to content
Порталът към съзнателен живот

неда

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от неда

  1. Аз също за първи път ще правя житния режим. Вече опитах житената водичка.Не е зле. Лек ден и успех на всички!
  2. Из"Петър Дънов и българите" "Христос е поставил три основни положения: -да възлюбиш Бога Господа твоего с всичкото си сърце,с всичкия си ум,с всичката си душа и с всичката си сила; -да възлюбиш ближния си като себе си; -да възлюбиш и врага си. Да възлюбиш врага-това е едно от най-трудните учения,което е дадено на хората."
  3. Из"Петър Дънов и българите",изд.Астрала 1994г. За правилното схващане на Христовата мисия потребно е да се познават законите на великата Божествена наука.Потребно е да се знае,че земята е планета,на която въплътените човешки души изплащат своята карма.Тази земя има своя аура-невидимата част,която,както магнитното и гравитационното поле,има свое духовно поле,в което се намират отразени в специална форма и вид достъпен за зрящите в четвъртото и по-горно измерение,същността на човешките състояния.По времето на Христа тази земна аура е била гъсто изпълнена с неблагоприятни форми и е показвала деградираното състояние на човечеството и дори на тогавашния израилски народ. Учителят по този въпрос казва следното: "Христос донесе на земята една нова Светлина и нова Сила,чрез която се подобри аурата на земята и се създадоха благоприятни условия за по-нататъшното развитие на човечеството.Без това вливане на нова Светлина и нова Сила,донесени от Христа,човечеството нямаше сили и условия да се промени.Христос трябваше да пострада,за да се изкупят хората и да се изплати част от натрупаната карма на човечеството.Идването на Христа е най-великото събитие в историята на земята....."
  4. из"Необикновеният живот на Петър Дънов" Аз в живота си два пъти имам нещо,за което съжалявам,че съм го казвал.Първото беше на един мой приятел_д-р Миркович.Той искаше да знае кога ще умре.Определих му деня и годината.Като му казах,като че ли го попарих с вряла вода.И умря точно когато му казах,замина на другия свят.Другият случай беше на 1914год.Един ден беше дошла една млада дамаи хлопна.Казва"Нещо много сериозно искам да ви питам." Казвам и "Нямам никакво време сега."Като нямам време,аз зная,че ще ме пита нещо,дето нито в нейната работа влиза,нито в мойта.Тя обаче настоява."Моля пет минути само да отделите,защото туй нещо решава съдбата ми!"Щом е за съдбата ,приех я.Тя ме пита:"Кажете ми ще бъда ли щастлива?"Гледах,гледах,казвам:"Ти имаш да живееш още само две години.Има една много малка възможност да останеш на Земята.Случва се на 10 000 веднъж,може да ти се случи.Вземи Евангелието да четеш.След две години ще отидеш на другия свят,определено е.Ще похлопа ангелът.А ако те оставят,ела да ми кажеш." И досега не е дошла.Казвам:що ми трябваше да и кажа,че след две години ще замине?Можеше да и кажа,че нищо не зная.На д-р Миркович казах:по-добре е човек да не знае,то е най-хубаво.Невежеството в такива случаи е за предпочитане пред знанието.Да знаеш кога ще те обесят,да знаеш кога ще се удавиш,да знаеш кога ще си пукнеш главата,да знаеш кога жена ти ще умре,или кога децата ти ще умрат-това е едната страна на нещата.Но има и друго нещо,което е по-важното:да знаеш защо именно става това. Учителят
  5. Учителят за себе си. (откъс от "Петър Дънов и българите") "Няма грешка,която да не съм опознал.Най-различни мисли,желания и чувства минават през мене,защото съм ви изслушвал,а след това е трябвало да се чистя-да не остане нито помен у мене от човешката нечистотия.Всичко от света се отразява и у мене.Затова не говоря за себе си,че съм голямо величие."
  6. Аделаида, За съжаление не бих могла да обясня подробно,защото не съм медицинско лице.Споделеното е само от личен опит.Аз имах същите усещания преди заспиване.При стечение на обстоятелствата при един медицински преглед беше установено,че имам проблеми с щитовидната жлеза и тогава разбрах,че тези усещания са симптоми на това заболяване.След приемането на съответните медикаменти симптомите отшумяха. Но както казах,това е частен случай.За всеки може да е различно.
  7. Чувството за пропадане при заспиване са и симптоми за проблем със щитовидната жлеза. По време на сън от физическото тяло се отделят астралното тяло и Аз-ът.Етерното тяло остава,за да поддържа жизнените функции на физическото.
  8. Здравей Синчец!Позволявам си да ти дам съвет защото аз имах същия проблем.Сънувах дълго време баща си в тъжни и подтискащи сънища.Търсейки като теб отговори на въпросите си изчетох много книги.Попаднах и на една добра жена която ми помогна да се ориентирам във всичките си главоблъсканици.Това което аз направих по нейн съвет а и вече бях прочела от книгите: Купих си от православно магазинче "православен молитвеник".В него има молитви за всеки един случай.Всеки ден четях молитвата която тя ми беше казала /трябва да си обърната на изток/.Ходех на църква и палех свещ за баща си като се молех на Бог да прости греховете му и баща ми да намери покой.После /при мен се случи на задушница/сварих жито,прекадих къщата с тамян,в/у житото направих кръст и там запалих свещ.Така обърната на изток четох молитва.С това жито и други неща за подавка отидох на гроба и помолих един свещеник да пее на гроба.После от житото и другите неща раздадох на попа и на други хора. Важните неща които аз научих са,че има значение как и от какво е умрял човека и колко духовно е бил развит преди да умре.Моят баща не умря от естествена смърт а въпреки че беше добър човек нямаше никакви духовни знания.Затова му е било трудно да се откъсне от земята а и аз с моите сълзи и мъка съм го задържала допълнително.Затова е важно майка ти да намери своето място горе а ти да се постараеш да не я задържаш.Дадох ти някои насоки но има и индивидуални неща които съм сигурна че ако си упорита ще откриеш.Когато аз направих всички онези ритуали имах прекрасни сънища с моя баща.Толкова истински че понякога забравях че той е мъртъв.Това ми помогна постепенно да се успокоя и да спра да го търся. Дано съм ти помогнала.Пожелавам ти много кураж и много вяра.Вярвай в Бог и не се отказвай. Молитвите също имат много силно въздействие.Моли се на Бог да ти покаже верния път.Целувки.
×
×
  • Добави...