Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лиз

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Лиз

  1. Благодаря ви! Значи смятате, че трябва да спра да се интересувам за причините да имам натрапливости. Много хора вече ми го казват, аз обаче правя все една и съща грешка, да се ровя.. Аз правя упражнението да наблюдавам мислите, без да ги продължавам, по 5-10 мин всеки ден. Ами не се справям. Вниманието ми много бързо се отмества и ме повличат разни мисли без да се усетя. Не зная докато правя това упражнение трябва ли да съм отпусната, или трябва да се мобилизирам и да наблюдавам само един предмет и да не допускам мисли за нещо друго.
  2. Те имат нужда да сме заедно, аз също. Станимир, много ми е трудно и не зная как да го постигна.
  3. Ами да съм спокойна, позитивна и да се грижа добре за семейството си. Да съм ангажирана с тях, а не с непрестанно мислене. Преди известно време ходих на психотерапия. Психологът работи Позитивна психотерапия. Той ме насочваше към това да гледам напред, да си поставям значими цели, да прекарвам приятно времето си. Но аз все се въртя около това да разбера каква е причината да имам такива мисли, защо се появяват, и все искам да направя нещо, и аз не зная какво, да ги разреша. Когато използвам утвърждения, чувствам вътрешна съпротива, все едно проблема ми не иска да бъде разрешен.
  4. Аз имам натрапчиви мисли вече 15 години, чак сега наскоро започвам да се опитвам да ги преодолея. Но в мен има някакъв страх, че ако се вглеждам в себе си и се опитвам да открия причините, ще се влоша. Затова не смея да го правя. Как да преодолея скритите си страхове, ако не се вглеждам в себе си? Могат ли те да преминат от самосебе си, ако живея правилно, доколкото мога? Когато ми е зле, все измислям някакви молитви, или утвърждения, които да се казвам, но понякога те ме обременяват. И когато ми мине лоша мисъл през главата, се страхувам тя да не развали нещо...
×
×
  • Добави...