Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Don4o

Участници
  • Общо Съдържание

    19
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Don4o

  1. Здравейте,

     

    Имам един въпрос относно професионалното ориентиране и реализация. Спрямо планетите, които отговарят за това, дали имам някакви шансове за успех в областта на правото. Или нещо с писане - текстове за реклами, сценарии, журналистика. Родена съм на 14.11.1982 г. в Русе около 14.00 часа. По принцип са ми казвали и че имам някакъв артистичен талант, ама тва беше мноооого отдавна. Благодаря много на който реши да се заеме. :)

  2. Здравейте, Илиана. Много благодаря за отделеното време и помощта.

    Относно въпросите: За женственотта не мога сама да преценя, може и да е по-скоро стремеж. Като по-малка бях доста по-темпераментна и властна, но сякаш се изморих. Събирах се с хора, които пък сякаш очкаваха това от мен и харесваха това в мен, но аз май не съм такава и това ми тежеше. Не се чувствах разбирана и споделена с тях. Дори имах чувството, че се опитват да ме контролират и подчинят, вместно да ме подкрепят и помогнат за каквото и да било. Не се чувствах добре с тях. После започнах да срещам хора, с които се чувствам разбрана и споделена и усещах загриженост и подкрепа и съответно много бързо и силно се влюбвах в тях. Те обаче май бяха само физически и приятелски привлечени от мен за известно време, но не се влюбваха и не искаха да имат връзка с мен, освен приятелска и сексуална. И от няколко години нещата винаги се развиват така с мъжете. В началото е някаква еуфория и ги чувствам много близки и ми изглежда, че и за тях е така и в момента, в който започна да си мисля, че искат да са с мен, се оказва, че те не са влюбени и не искат да са с мен и си тръгват.

    Относно семейството - към тази професия ме насочи най-вече майка ми, защото тя е искала да учи това, но според нея не е имала възможност и време да се подготви заради проблеми в нейното семейство. Аз просто бях добра по литература и изобщо не знаех какво точно искам да уча или работя. И досега не знам. Майка ми е учила за учителка по български и руски, но отдавна не работи това. Работила е съвсем мало и сега помага в бизнеса на баща ми от много години. Понякога си мисля, че се чувства нереализирана, но едва ли това е свързано с моите проблеми. Защото аз и без нея не знаех какво да правя.

    Това е засега. Ако съм пропуснала нещо, питайте :)

  3. Здравейте,

     

    аз имам по-скоро обратния проблем от този на момичето, което е писала по темата, но същия резултат, до никъде не стигам с осъществяването на мечтите и съответно съм започнала да се чувствам много объркана, потисната, самотна и нещастна. И аз като момичето съм завършила право и станах адвокат, но за разлика от нея мен никога не ми е харесвало. Още от самото начало. Не съм и много убедена, че ме бива, тъй като наистина за професията се изисква (специално за процесуалните адвокати) известна амбиция и нахаканост, нахалство дори понякога. Но пък ако тя реши да се отдаде на преподаване или консултантска работа, примерно юрисконсулт в някоя да кажем междунаодна фирма, където се изисква повече самостоятелна работа и почти никакво общуване с хора, най-вероятно ще има голям успех. Но като цяло да не се притснява, според мен най-добрите адвокати също са притеснителни и необщителни. Дори това се изисква от професията, тъй като материята наистина е сложна и тежка и се изисква много продължително четене през целия живот (съответно стояне сам). Та това е и моят проблем, аз съм по-скоро доста екстровертна, лесно общувам с хората, лесно се сприятелявам, не съдя никого и се разбирам лесно с всеки, често ги и забавлявам с мои истории и обикновено повечето ме харесват. Преди беше така и с мъжете, но сега съм по-скоро и аз като момичето...в началото са много привлечени от мен, но после виждат, че аз самата не се чувствам добре със себе си и избягват...дори без да се влюбват в друга, просто не искат да се обвързват с мен, защото започват да се усещат отговорни за моето щастие и забавление, което знам, че не е редно. Аз чувствам професията си прекалено скучна, стесираща и натоварваща и след работен ден нямам сили за нищо. Затова се опитах да имам връзки с по-артиостични хора, понеже ги намирах по-толерантни, интересни и разповарващи, но пък те започват да се чувстват задушени от мен, искат свобода и вдъхновение, някой, който няма да им говори постоянно и да ги товари с проблемите си, което аз за момента няма как да предложа. И така имам чувството, че се въртя в омягьосан кръг. Те искат и да отделям много време за тях, за разговори, да слушаме музика или да ходим поизложби или просто да се разхождаме сред природата или по заведенията и да говорим на теми за изкуство или забавления, богат социален живот, все неща, за които аз нямам време, тъй като работата е много ангажираща и стресираща. Имам нужда и от много сън, за да мога да я върша, не мога да стоя с някои да си говорим до 3 часа, да стана в 7-8 и да мога да съм концентрирана върху работата. Ав същото време мен точно такива хора ме привличат и ми е интересно и най-близките ми приятели са такива, но вече и за тях няма време. Пробвала съм да бъда и с по-прагматичен човек, но се отегчавам, защото тогава пък съвсем няма комуникация, а ставаме по-скоро като приятели и съквартиранти, без някой да се интересува от другия и интересите му.

    Имам чувството, че тази професия, че ме превърне в прекалено саможив и затворен човек, каквато никога не съм била. Или пък в прекалено контролиращ и властен, материалистичен, който говори само за себе си и за работата си или за битови неща. Искам да бъда интересен и интругуващ човек, каквато преди съм била. Колегите ми също са доста затворени и в повечето случаи негативни към хората и някои дори злобни, не мога да говоря с тях дълго, защото единственото, което правят е да се подиграват на други хора и да обсъждат хора или в по-добрия случаи за някакви материални неща, кой какво си купил и т.н., което мен ми е досадно и ме дразни, не умеят да се отпускат, да се шегуват, без да са зядливи и да се забавляват, без да се напият примерно (има и такива, но са малко).

    Правила съм си този тест за мислене с ляво или дясно полукълбо и при мен е по-развито дясното, въпреки, че не съм левичар. А за по-логическите науки май трябва да е лявото. Но и с изкуство май не ми се занимава, пробвах в рекламна агенция да пиша текстове за реклами. Там работата е интересна и забавна и хората са приятни и сърдечни, но се чувствах също зле, защото смятам рекламата за манипулативна и вредна и не виждам особен смисъл в тази работа. Освен това също е доста друстриращо, когато примерно не се получава нещо дълго време и не одобряват идеите ти и трябва да ги захвърлиш и да измислиш изцяло нови. Исках журналистика, но вече съм на 30 г. и не мога да си позволя да започна като неплатен стажант. Освен това там заплатите са доста ниски. Нямам талант за никакво изкуство, а и е твърде късно да се опитвам да развивам такъв, не съм и сигурна, че искам, защото намирам днешното изкуство за твърде комерсиално, фалщиво, кухо и някак пошло и цинично, както и хората, които се занимават с него. Хем искам рабоа, която да включва малко повече конаткти с хора, хем искам и да е интелектуална, за да ме развива по някакъв начин, но пък и да не е толкова тресираща и отнемаща толкова много време като сегашната, за да мога да имам семейство и да бъда спокойна и грижовна и да имам време за отделяне и за връзка и за семейство. Не икам да бъда властна и нахална, а по-скоро женствена.

    Откакто станах студентка развих и този навик, докато чета да си въртя кичур от косата или да го пъхам под ноктите си. Мисля, че е на нервна почва, не знам дали означава, че искам да избягам или че съм нервна. Правя го и като мисля за нещо много усилено, но май най-вече, когато се чувствам притеснена. Но имам чувството, че не мога да се концентрирам и да запомня това, което чета, ако не го правя. Иначе се разсейвам и отнасям. Но този навик изнерва хората покрай мен и се отразява зле на косата ми. Много искам да спра да го правя. Но когато си я вържа примерно на кок, за да не я пипам, започвам да си хапя устните толкова усилено, че започва да ме боли главата, а и те също започват да изглеждат ужасно. Не знам откъде идва цялото това напрежение. Като ученичка не бях такава. Тогава май си въртях косата, само когато говоря с нови хора, сигурно тогава съм била притеснена. Косата ми започна да оредява. Да не говорим, че това ми губи време и част от концентрацията може би, но пък без него съвсем я няма. А и ако сутртинта съм си направила, прическа до обяд вече няма помен от нея и косата ми изглежда ужасно рошава и раздърпана. Ако не правя някое от тези двете неща, пък започвам да трополя с пръсти по бюрото или да си треса крака. И пак изнервям всички и себе си.

    Извинявам се, че бях толкова подробна. Дано не съм ви досадила и отегчила много. Обясних всичко подробно, защото предполагам, че може да са свързани нещата, но най вече се опитвам за момента да намеря разрешение на проблема с гадния навик да си върта косата. Надявам се някой да ми даде съвет. Видях, че тук има добри психолози, и виждам смисъл в думите ви. Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват.

  4. Здравейте,

    моят сън е напълно банален. Сънувах един човек, който харесвам, че ми се обажда и иска да се види с мен и ми говори някакви хубави неща. Това не ми се случва за първи път. Винаги, когато съм харесвала някого и не са се получили нещата после често го сънувам. Знам, че това е израз на подсъзнателните ми желания да съм с дадения човек. Но как мога да се отърва от тях. Защото е доста неприятно в моментам в който се събудиш и осъзнаеш, че това е просто сън и никога няма да се случи. А по времето на съня си бил най-щастливия човек. После си малко тъжен. Вече ми омръзна все да сънувам някакви хора, които със сигурност не сънуват мен. Всъщност единият ми беше казал веднъж, че ме е сънувал, но не знам какво сме правили в съня му. Може и да ме е излъгал. Не знам това дали означава нещо. И може ли човек да ги спре по някакъв начин тези неозъществими сънища, които носят само тягостни чувства?

  5. Здравей отново, много ти благодаря, че се занимаваш с мен :))) Ще имам предвид съветите ти, макар че сферите ми на интереси са много далеч от тях засега. Аз съм жена между другото :D До момента се занимавам с право. Но не ми е интересно. Нещо ме влече към по-творческа работа - нещо с писане може би - писане на текстове в рекламата или литература, музика, кино, драматургия....не знам....това поне са нещата, които са ми интересни засега. Журналистиката я разглеждам като вариант единствено заради писането, но по принцип не се вълнувам от политика. И другия вариант, който ме влече е работа в неправителствена организация, но проблемът с доходите там малко ме притеснява. Май не съм чак толкова нематериалистична....иска ми се да имам някаква материална сигурност, че като гледам май няма да намеря подходящ мъж и ще трябва сама да се оправям, а това не е лесна работа за жена, а още повече, ако реши да има и дете.....пък и ми се иска да съм независима, дори да имам партньор...

  6. И аз много благодаря :) Доста се изненадах, защото никога не съм имала интереси в тези сфери, освен езотериката. Мисля, че нямам нужните логически и математичски способности, за да се занимавам с икономика, пък и не ми е много интересна май, а за хирург с моите две леви ръце - ужасссс. И природните науки не ме влечаха. Мен ме интересува май нещо социално, примерно журналистика или неправителствени организации или нещо в сферата на изкуствата или с компютри. Но точно пък тези области...много се изненадах. Или никак не се познавам....

  7. Здравейте! Интересувам се и аз много от астрология и съм се опитвала много пъти да си анализирам картата, но не ми достигат познания.....то си трябва години да се инвестират в това, за да има човек нужните знания. Затова се обръщам към вас, ако някой има време и желание да хвърли един поглед и на моята карта, тъй като ми предстои важен избор, а колкото повече мисля, толкова повече се оплитам. Интересува ме избора на кариера и професионалното развитие...към какви сфери е добре да се насоча, тъй като имам чувството, че съм сбъркала и това се отразява много негативно на всичко в живота ми...става все по-зле от година на година и не знам какво да се правя....Данните ми са 14.11.1982 г. около 14.00 часа може и малко след. докъм 14.12 (така веднъж ми го бяха изчислили) в гр. Русе. Много благодаря предварително на всеки, който ми помогне и хубава вечер на всички :)

  8. ята професионална ориентация. От няколко години само се лутам, понеже първоначално избраната професия не ми носеше щастие и вече напълно май се обърках какво е подходящо за мен. Ще чакам с нетърпение и предварително благодаря. Данните са 14.11.1982 г. между 14.00 и 14.15 - в Русе.

  9. Ами мисля, че е точен, може и да е приблизителен, но според майка ми, и да не е точен до минутата, няма как да се разбере, понеже никъде не е записан :) Знам, че могат да се правят някакви изчисления и да се установи до минутата, може и да си поръчам на някой астролог да ми направи....А за разминаванията, така ми се видя само на пръв поглед, аз не разбирам много, може да не съм права :)

    Лек ден на всички :)

  10. Благодаря Ви за помощта ;) Ще продължавам да се ровя и пак ще питам, явно има по-позизитивен начин за тълкуване, така и трябва да е според мен, за да има смисъл. Човек не трябва да се примирява с трудностите, а да ги преодолява ;) Иначе, за това, което бих искала да правя, май все още не съм открила със сигурност, затова и търся и се надявам хороскопът да ми помогне. Имам обаче още много неща да чета, но ми се струва, че в хороскопа ми има много противоречия, или по-скоро в живота ми спрямо хороскопа...не знам, още не ми е много ясно. Вероятно защото не мога да ги свързвам нещата едно с друго, което е и най-сложната част. Какво е Midheaven (понеже си направих натална карта от сайт, който е на английски)?

  11. Сега видях, че съм забравила да напиша часа на раждане....Значи 14.11.1982 г., 14.30, Русе. Пробвам и сама и до тук стигнах до извода, че Сатурн и Плутон в 7-ми дом предвещават пълен неуспех именно в това, с което се занимавам и за капак и в брака...Много ме уплаши това. А най-вече ме интересуват многото съвпади в 8-ми дом. Какво значи това? Че трябва да се занимавам с икономика, финанси, нещо такова, или с окултизъм....

  12. Привет на всички,

    С голям интерес чета постовете ви и наистина мисля, че сте много добри :thumbsup1:

    Ако намерите време и желание, рабира се, много ще се радвам, ако ми дадете някое и друго тълкувание и на моята натална карта, по-скоро ме интересува в професионален план. В момента се чувствам на кръстопът и доста несигурна в това, което умея да правя и това, което искам. Ако има значение бих могла да дам инфо и за това, с което се занимавам (право). Та така, родена съм на 14.11.1982 г. в Русе.

    Ще чакам с нетърпение :)))

    Много поздрави от мен и приятна и спокойна вечер!

×
×
  • Добави...