Jump to content
Порталът към съзнателен живот

alexdim

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от alexdim

  1. Божествения промисъл ще се реализира без значение съществува ли престъпност или не съществува. Престъпността си е човешки избор, който засяга най-вече самите хора. Престъпността не е необходима за изпълнението на Божествения промисъл и човек не е задължително да минава през нея. В този смисъл престъпност е по-добре да не съществува. От друга страна, веднъж човек направил своя избор, Божествените закони и най-вече този за причината и следствието ще осигурят такива последствия, които ще дадат възможност да бъде извлечена максимална полза от направения избор (в случая погрешен). Изборът, който човек прави е важен най-вече за самия него. С този избор (например избирайки престъпността) човек утежнява и забавя своя път, преминава през излишни страдания и пропуска благоприятни възможности за развитие. Но когато пропуснеш една, две, десет, сто възможности, рано или късно се осъзнаваш и се възползваш от сто и първата. Тогава вместо да избереш да извършиш някакво престъпление, ще се въздържиш. Значи, няма да е точно да се каже, че тези сто случая в които си избрал престъплението са били необходими, въпреки че си извлякъл някакъв опит благодарение на тях. Учил си се по много по-бавния и болезнен начин, но е можело да избереш да се учиш в съгласие с Божествените закони. Нормите и правилата не са измислени. Те са изведени на базата на опит, разсъждения и др. качества, които няма да изброявам. Да, те не са съвършени, но също така човешките норми и закони се развиват. Това е ясно-забележимо в дългосрочен план. В случая с организираната престъпност, определянето и като отрицателно явление е очевидно правилно. Вредата която това явление причинява на отделни хора и на обществото като цяло е невъобразимо голяма. Това са стотици милиони съсипани и провалени животи. Души чието развитие е било ненужно усложнено и са им отнемани възможностите за нормално развитие. Цифрите не са преувеличени. Сега някой ще каже, че има закон за кармата и това, което организираната престъпност причинява пряко на отделните хора и косвено на абсолютно всички останали е заслужено, обаче това не е съвсем така. Донякъде е вярно, обаче само донякъде. Кармата регулира следствията, а не самите решения на хората, т.е. причините. В крайна сметка и от това ще бъде извлечена полза, обаче се преминава през ненужно дълъг и болезнен път. решенията се взимат на базата на следствия и по твоята логика тя регулира и самите решения! при войната какво е? вземаме за пример виетнам и америка .... умрели са хиляди хора но всеобщото мнение че войната е правилна, но за кой ? ако питате виетнамците едва ли ще отговорят така.
  2. Ако под хипноза ви кажат че ягодата е най горчивото нещо на света вашето усещане за вкус ще се промени и за вас ягодата ще стане горчив и неприятен плод. Та значи ягодата сама по себе си не е сладка, а е такава каквато мозъка ни мисли че е. Тогава какъв ли е истинския вкус на ягодата ?
  3. Защо казваме отрицателни явления ... това че по голямата част от обществото е измислило норми и правила не значи че те са правилните, и изобщо как може да се разбере едно нещо дали е правилно или не като изключим въведените норми които влият на възприятията и чувствата ни. Замисляли ли сте се ???
  4. Искам да споделя един малко страшен сън с вас и да чуя как бихте го тълкували. Една вечер сънувах починалата си баба която много обичах. Бях седнал на нейното легло, беше слънчев ден, тя се появи до мен, сложи си ръката върху моята и започнах да плача. Погледнах към нея и ужасяващо очите и бяха кървави и завързани с тел
  5. От известно време, може би месец, виждам навсякъде три двойки 222. Най често е когато погледна часовника той показва 22:22 или 12:22 , когато погледна километража на автомобила ми виждам 222, или билбоард на улицата на който пише 222 и други най различни ситуации в които се появява това число. Бих искал да знам вашето мнение дали това е някакъв знак или просто съвпадение ? Може би подсъзнателно вниманието ми се привлича от числото ?
×
×
  • Добави...