Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Трансперсонална психология – видео конференция с Владимир Майков

Sign in to follow this  

%s скрийншоти

За този Файл

Трансперсонална психология – видео конференция с Владимир Майков

film_transpersonal.jpg

Трансперсоналната психология е едно от най-новите напревления в дълбинната психология. Започнала е през 1969г и е отговор на възникналата потребност за осмисляне на глобалната цялост на човечеството. За нейното развитие са допринесли световноизвестни учени и психолози като Абрахам Маслоу, Стенли Крипнер, Антани Сютич и Станислав Гроф. Една от задачите на трансперсоналната психология е да осмисля активно опита на различните духовни традиции и практиките, свързани със самоусъвършенстването на човека.

В тази видео пресконференция ще се запознаете с Владимир Майков - председател на Руската Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия и член на президиума на Европейската Асоциация. Ще разберете какво представлява този вид терапия, кога е възникнала и как работи. Ще разберете как холотропния подход - холотропното дишане и холотропната терапия на Станислав Гроф, активизират вътрешните лечебни сили във всеки човек. Този психотерапевтичен метод е признат от Министерството на Здравеоопазването в Русия още преди 10 години, както и от Европейската Асоциация по Психотерапия. Методът се прилага в стотици клиники в Русия и е с особен успех при лечение на наркозависимости, алкохолизъм, невротични състояния, проблеми във взаимоотношенията и др. Може да се използва също за профилактика на здравето и психиката, преодолояване на психо-духовни кризи, както и за засилване на творческите способности в човека.

Лекторът накратко споменава за важността от изучаване на духовните учения и практики за самоусъвършенстване възникнали по българските земи за целите на психотерапията – древните тракийски мистерии, богомилското движение, учението на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) и създадената от него Паневритмия.

Владимир Майков гостува в България по покана на председателя на Българската Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия - д-р Мариян Господинов. През месец юни 2007г г-н Майков проведе сертифицирани курсове (виж брошурата: страница 1, страница 2) пред лекари и психолози от 8 града в България. Очакват се нови курсове в следващите месеци.

Полезни връзки:

Българска Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия

Руска Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия

Европейска Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия

Асоциация по Трансперсонална Психология - САЩ

Трансперсонална Психология - Уикипедиа

Трансперсонален Тренинг по Гроф

на снимката отляво надясно:

Владимир Майков, Мариян Господинов

видео заснемане и

подготовка на материала:

Ивайло Станев

Варна, 05.07.2007г

Дата на първоначално въвеждане: 10.07.2007 г.
User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
×