Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Бутилираната вода - екологичен проблем? История на бутилираната вода.

Recommended Posts

Разбира се, в клипа има много верни неща, но аз не съм убедена, че можем изцяло да премахнем бутилираната вода, а каквото и да говорим, пластмасовите бутилки са най-леки, удобни, нечупливи ...

Инвестиране в инфраструктура за водоснабдяване - да, естествено, подкрепям, но възможно ли е навсякъде?!

България е от малкото страни, в които има много чешмички - градски, крайпътни, но това е, защото имаме много извори. А какво да правят другаде? А там където водата не е добра за пиене?

Чудесно си спомням времето, когато в България се продаваше минерална вода Хисар в стъклени бутилки от по 1 литър. Амбалажът тежеше повече от водата. Бях бременна, поставих си за цел да пия поне по 2-3 литра вода на ден, в нашия град водата от водопроводната мрежа не е добра и ... си носех всеки ден на работа по около 2кг тежест в дамската чанта (бутилката + водата в нея); нямаше как да нося 2 бутилки (4кг.) и се задоволявах с една.

За мен решението е трудно.

Не харесвам пластмасовите бутилки, освен всичко друго (замърсяване с амбалажа и т.н.) водата в тях определено не се съхранява оптимално, но просто не виждам изход.

В момента аз и семейството ми се стараем да купуваме колкото може по-голямообемни бутилки, понякога след изпиването й, използваме отиването на разходка до някъде, за да напълним в същата бутилка вода от някой извор, макар че и това не е ясно, колко добра практика е.

Ще се радвам на хубави идеи по тази тема

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Емил от Льонеберя

Мисля си как 1 кубичен метър вода струва 2 лв.

Пък 1 литър вода в бутилка е 50 стотинки... което е 500 лв/литър... или това са 498 лв за опаковката?

А вие можете ли да си представите 1000 празни пластмасови бутилки що за гледка са?

Да, ако ги изхвърлите от дома си и не са пред очите ви - супер - ама ако утре дядо Господ каже - Бате, на ти бутилките, да си ги гледкаш!

...

Спасението е - може да се направи анализ на водата от вашата лична чешма и да разберете дали става за пиене или не става.

Да си намерите чешма в планината /за тези, които имат планина/ и отново да й пуснете едни изследвания дали става за пиене.

Да си купите една кана за филтриране на водата /но нямам личен опит/ - след консултация със специалист.

Да си преварявате водата на котлон - което е лесно изпълнимо и не изисква големи усилия.

Слънчева вода от чешмяна вода - оставяте водата на слънце за цял ден и пиете щастливи.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

А попадалили сте на вода, която ви се е струвала особено добра за пиене? Дори и планинските извори имат разлика един от друг.

П.П. А това с превръщането на неприятната градска вода в слънчева е добра идея, но все пак зависи от количеството на ръждата и т.н.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×