Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ТВ предавания за Братството този уикенд


Recommended Posts

Хареса ми предаването. Много премерено, без фанатични изказвания. Разумно и подредено... :thumbsup1:

Линк към коментар
Share on other sites

Линк към коментар
Share on other sites

За предаването утре по TV 7 "Винаги в неделя" може да задавате вашите въпроси към събеседниците Галя Герасимова и Андрей Грива ТУК .

:3d_167:

Линк към коментар
Share on other sites

Коментарите са отвратителни http://tv7.bg/vinagi-v-nedelia/Question?guestId=9522062&page=1

Няма никаква истина в повтарящите се по мейли и сега тук едни и същи обвинения.

Нека днес след обяд в 15.30 ч направим обща тайна молитва и заграждаме в светлина Галя и Андрей -те ще имат нужда от нашата любов и подкрепа !

Линк към коментар
Share on other sites

Коментарите са отвратителни http://tv7.bg/vinagi...=9522062&page=1

Няма никаква истина в повтарящите се по мейли и сега тук едни и същи обвинения.

Нека днес след обяд в 15.30 ч направим обща тайна молитва и заграждаме в светлина Галя и Андрей -те ще имат нужда от нашата любов и подкрепа !

ДА!

Нека имаме предвид, че Галя и Андрей не участват в медиите заради себе си, а за да представят Учителя и учението му!

Линк към коментар
Share on other sites

Поздравления отново за отговорите и спокойствието, което излъчваха Галя и Андрей. Отговорих си на някои въпроси и доста съмнения в мен отпаднаха. Водещия също беше на ниво. Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Поздравления и благодарности към Галя и Андрей и към водещия!

Интелигентно, стегнато интервю - въпреки принудителното сърфиране по темите, успяха да маркират най-важното без да се повтарят или да гонят евтини клюки и сензации. Пример за адекватна, смислена, искрена и добронамерена - професионална журналистика.

Линк към коментар
Share on other sites

Да! Когато носиш нещо в сърцето си и то изпълва целият ти живот отговаряш на всякакви въпроси без да се замисляш! Надявам се всеки, който до някъде е повярвал на глупостите, които се сипят в нета напоследък за Галя и Андрей да е гледал това предаване :3d_022:

Линк към коментар
Share on other sites

Андрей и Галя, се справиха прекрасно! :feel happy:

...дори и водещия не се "хвана" на някои провокации, от страна на "зрителите"!

Линк към коментар
Share on other sites

Интервюто беше много приятно и ми хареса много! :) Този уикенд се насъбраха даже и две предавания... само така да върви за в бъдеще!!

Само да не се бяха появили тези провокации в коментарите, защото те ме постреснаха малко (честно).

Като видях какво са написали някои зрители (какви въпроси), веднага се разрових из нета и видях какви неща са започнали да се пъплят навсякъде относно Андрей Грива и Галена Герасимова... и в блогове и в youtube, изобщо навсякъде. Ужас. :(

Както и да е, надявам се да има повече позитивни медийни изяви и по-малко негативни отзвуци от страна на когото и да било.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че това са страничните ефекти на всяко увеличаване на популярността. Ставало е и по времето на Учителя, когато влиянието на учението стремително се разширява и броят на последователите се увеличава с всеки изминат ден. Нормално е и отвътре и отвън да се увеличи натискът. Но Учителя и с лекциите и с делата си ние показал какво се прави такива случаи - двете предавания също ни показаха това. Благодаря и на участниците, и на журналистите, и на всички медии, които напоследък стават все по-интелигентни и добронамерени и работят все по-професионално.

Синхроничност, може би, но вчерашната беседа даде отговора - Само онзи, който е заквасен от Любовта, законът не го лови.

Линк към коментар
Share on other sites

Надявам се да не оспамвам много темата, но вчера си мислех за тъмните сили, които са се активизирали редом със светлите напоследък (във връзка с предаванията и нападките към Галя и Андрей) и вечерта, четейки една от беседите ми направи впечетление следния пасаж (като своеобразен отговор):

"Като чета съчиненията на Толстой, например, виждам, че той все себе си описва. Виктор Юго все себе си описва. Казват: "Гениален човек!" Като го гледам, виждам, че Виктор Юго е много обикновен човек, краен материалист, държи се за материалните работи като слепец за тоягата. И както описва своята Козета и Жан Валжан, с интригите, любовните закачки – това са все закачки на самия Юго. Да го оставим сега, нямаме нищо против. Но според мен нито Юго, нито Толстой са описали любовта. Изобщо не съм намерил автор, който да е описал любовта. Ако я описвам, ако реша да създам една трагедия, ще я създам по нов начин.

Обикновено, драмата започва така: Двама се влюбват. Влюбват се и се венчават. Но неговата възлюбена, един ден, намира по-красив и по-богат от него и му изневерява. Според сегашното схващане, нещата се развиват така: Мъжът разбира за изневярата на жена си и решава: един куршум за нея и друг, за себе си - убиват се и двамата. И се завършва трагедията, романът. Аз няма да го направя така. Аз ще оставя жената да си живее. Понеже е изневерила на мен, тя и на другия ще изневери. Той й тегли един куршум, но тя не умира. Аз я лекувам – ставам добрият самарянин. И след това я пускам, пак да отиде в света, сама да си избере пътя. Не я застрелвам, оставям я жива, като че нищо не е било. Но да се яви в нейното съзнание нещо ново. Ще оставя и нея, и него да си живеят. Нека друг да тегли куршум, не аз. Сега, вие като си отмъщавате понякога, сте от старите писатели. Всички вървите по стария път. Някой като ви е обидил, взимате кобурите и стреляте: дан! Преди няколко време, двама млади се разправят отвън, с кобурите си. Единият тегли куршум и другият тегли куршум. Аз седя и ги гледам. И единият, и другият говорят. Няма да ви кажа кои са. Казвам: Те са стари писатели. Ако бях аз, другояче щях да напиша драмата. Например, ако аз бях онзи, когото са обидили, щях да кажа на другия: "Много ти благодаря, отличен език имаш, такъв език, какъвто не съм слушал никога. Моето дълбоко почитание." (Учителя се покланя ниско.) А онзи ще се намръщи. Това са стари прийоми. Дали сте светски, или религиозни хора, вие не сте свободни от старите навици. Като станете религиозни, искате да знаете, какво зная аз. Вие мислите, че аз създавам знанието. Имате съвсем погрешни понятия. Някои мислят за музиката някои неща. Аз имам съвсем друго понятие за музиката! Всякога, когато искам да чуя някоя песен, отивам в музикалния свят и я слушам. Питате: "Къде е той?" Не е ваша работа. Няма да ви кажа. Но има един свят, в който живея, в който и вие трябва да живеете.

Казвам: Необходимо е да оставите старите понятия! Аз не казвам, че не живеете, но разбиране трябва да имате. Вие всички живеете в това, което старите индуси наричат "заблуждение", илюзия на вашите бащи, деди, прадеди и на ред поколения, и не можете да се освободите от известни заблуждения. Например: вие сте религиозен човек, но не знаете, в какво седи религиозността. Умен човек сте, който разсъждава от причините към последстията, но не знаете, кои са причините."

Из беседата Новото учение - 2-а лекция на Общия окултен клас, изнесена от Учителя на 2 октомври 1935 г., сряда, София, Изгрев

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%9A%D0%98

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...