Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помогнете ми


Helppme

Recommended Posts

Здравейте, Казвам се Ивайло и съм на 16 години. Първо искам да попитам нормално ли е постоянното маструбиране (по няколко пъти на ден). Може и да е нормално, но на мен ми пречи (Не се чувствам добре, боли ме глава, религиозни причини) и искам да спра, но не мога опитвам се да спра за седмица и не мога. Това означава ли ,че съм пристрастен към маструбирането ? И дори и да не е пристрастеност искам да спра? Чувал съм за някъкви програми с 12 - стъпки.

Кажете как да спра да маструбирам моля Ви.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, във форума има доста теми по този въпрос. Ето една от тях, http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=11020 която мисля, че ще ти е интересна, от информативна гледна точка. В нея потребителят, описва и положителното развитие на проблема, което е един от най- важните моменти на форумното общуване. 

Важно е да знаеш, че всеки проблем породен от силата на мисълта има възможност за трансформация.

На въпроса ти  Как? Бих ти задала въпроса, Как  се опитваш, с какво заменяш мисълта, как променяш действителността? Просто да спреш една мисъл, и да оставиш празно поле, без алтернатива не е вариант.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Преди година бях много натоварен - училище, приятели, тренировки, често се карах с родителите си и тнт. Това много ми се отрази на психиката бях много натоварен и много напрегнат и тогава започнах да маструбирам често и от тогава това си остана като навик. Имах и други проблеми мислех си постоянно, че съм болен от различни болести и сам поставях диагнози. Ходих на психолох той ми изписа хапчета пих ги известно време но тогава започнах да боледувам от други болести бронхит и такива. Тогава ми казаха да спра тези хапчета и без това дозата предписана от психолога казаха, че е била голяма (това ми го казаха доста лекари - и психолози) обаче с времето това започна да се оправа сега се чувствам добре нито мисля за болести нито нищо, но маструбирам често този вреден навик ми остана.

Тъй като аз съм вярващ това често ме спира, но като минат 2 дена и не издържам и отново маструбирам. Опитвам се да се занимавам с нещо друго просто да не мисля за това,но винаги го правя, а след това съжалявам и казвам, че няма да го правя и така това се повтаря винаги.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Ходил си на психиатър, не на психолог, защото вторите не изписват лекарства.

Това с тъжното настроение и самопоставянето на диагнози стана, с помощта на интернет, масова практика. Много неприятна тенденция, защото в нея няма грам истина. Затова пък, когато се осведоми с типичните симптоми за дадено заболяване и ги "открие" в себе си, клиента отивайки при психолог , доста добре може да подведе и специалиста, особено ако реши да влезе дълбоко в ролята на болен.

Във възрастта от 15 до 18 години е напълно нормално да се чувствате, подтиснати, объркани, тъжни не знайно защо, да имате комплекси, докато се ориентирате в собствената си идентичност и, да, мнението на приятелите да ви е от огромно значение. 

Всичко това се усилва и преекспонира, когато младият човек, няма здравословна семейна среда, не тренира, няма цел която да следва, хоби което да го събира в група със съмишленици. Моят съвет е акцентирайте над това, а не на откриването на болести. Надграждайте, а не деградирайте. Пиша всичко това в множествено число, защото момчетата и момичетата като теб са много и са все по изгубени в настоящата действителност.

Относно мастурбацията, когато влезнах да водя лекция по полова култура в седмите класове, още след десетата минута, момчетата и момичетата останаха безкрайно изненадани, че с една жена, могат да си говорят по интимни въпроси все едно става въпрос за музика, например. Темата е табу или просто забранена, подтисната и скрита. Информацията по въпроса се събира основно самостоятелно в интернет или подочуто от тук от там и следват големите недоразумения. Това което толкова те притеснява е част от твоето израстване и превръщането ти в мъж. Имаш едно полово зряло тяло, което няма полов живот. То си иска своето ти му го даваш.Това се случва с всички момчета в тази възраст.(с малки изключения) и който ти каже, че това не е нормално, може да си сигурен, че той самият е много уплашен и/или неинформиран.

Религиозните възгледи, които идват от родителите ти предполагам, правят този въпрос тема табу, което само ти слага чувство на вина и усилва страховете ти от някакъв незнаен грях. Такова нещо няма. 

Защо се случва толкова често? Ти си този който е избрал това да се случва. Ако оставиш този въпрос в ръцете на физиологичната нужда или на естествената си фантазия, вероятно няма да е така. Но най - вероятно ти зареждаш тази своя фантазия с визуални стимули - списания, снимки, филми, клипове и влизаш в онази схема, която е така добре описана в линка, който ти дадох. Мозъка иска и още и още и още.

Избрал си мастурбацията като заместител на щастие, други твои връстници го правят с алкохол, с дрога, с безразборни сексуални връзки и т.н.

Казваш преди година си ходел на тренировки, имал си компания, имал си градивна среда, която ти е носела удовлетворение, какво става с нея?   Къде е източникът ти на щастие, приятната умора, целта?

Няма как да спреш да мислиш за нещо, за което мислиш.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...