Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Мысли на каждый день" (21.09.15 - 27.09.15)


Рассвет

Recommended Posts

21.09.15

Я часто вам говорю: Люби всех людей. Люби всех животных, всех букашек, все деревья, все источники – люби всё, что создано Богом. Воплотить любовь – это значит быть возвышенным, великим духом.

Свободны будете

 

Често казвам: Обичай всички хора. Обичай всички животни, бубулечици, дървета, извори – обичай всичко, каквото Бог е създал. Да приложиш обичта, това значи да бъдеш възвишен, велик дух.

Ще бъдете свободни

Линк към коментар
Share on other sites

22.09.15

Итак, в этой Школе вам необходимо научиться пользоваться методами, с которыми работает природа. Как цветы используют солнечные лучи, так и вам необходимо использовать силы живой природы. И тогда человек выполнит то, для чего рождён. Этот закон имеет приложении и в отношении человеческого тела. Каждая конечность организма человека выполняет специфическую работу. Например, ноги – ходят, одновременно неся общий вес тела; руки – работают, схватывают, поднимают, кладут тяжести; глаза – смотрят; уши – слушают и т. д. Следовательно, каждый орган человеческого тела представляет особую конечность в общем организме природы и ему нужно выполнять свою функцию. Тот, кто нашёл своё место в природе и понял своё предназначение, тот сможет правильно выполнить свою функцию как конечность Великого Божественного организма.

Два пути

 

И тъй, в тази Школа вие трябва да се научите да се ползвате от методите, с които природата работи. Както цветята използват слънчевите лъчи, така и вие трябва да използвате силите на живата природа. И тогава, кой за каквото е роден, това ще направи. Този закон има приложение и в човешкото тяло. Всеки уд от организма на човека изпълнява специфична служба. За пример, краката ходят, като същевременно носят общия товар на тялото; ръцете работят, хващат, вдигат, слагат разни тежести; очите гледат; ушите слушат и т.н. Следователно всеки орган от човешкото тяло изпълнява специална функция. В това отношение всеки човек представя специален уд в общия организъм на природата и той трябва да изпълни своята функция. Който намери мястото си в природата и разбере своето предназначение, той ще може правилно да изпълни своята функция като уд на Великия Божествен организъм.

Двата пътя

Линк към коментар
Share on other sites

23.09.15

Итак, после каждого преподанного урока  будем приступать к опытам. Это значит: После каждого преподанного урока вы будете поставлены на экзамен, не только теоретически, но и практически. Всякое теоретическое знание необходимо приложить в жизни – там оно начинает работать и испытываться. Тому, кто хочет заниматься оккультизмом, необходимо знать, что он будет подвергнут определённым испытаниям и затруднениям, требующим правильного решения. Вы говорите: «И без этого у нас трудности». Да, но сейчас вы поймёте смысл этих трудностей. Поняв их смысл, вы сможете их использовать как методы лечения.

Два пути

 

И тъй, след всеки преподаден урок ще пристъпваме към опити. Това значи: След всеки преподаден урок ще бъдете поставени на изпит, не само теоретически, но и практически. Всяко теоретическо знание трябва да се приложи в живота, там да се разработи и изпита. Който иска да се занимава с окултизъм, той трябва да знае, че ще бъде подложен на известни изпитания и мъчнотии, които трябва правилно да разреши. Казвате: „И без това ние имаме мъчнотии“. Да, но сега ще разберете смисъла на тия мъчнотии. Като разберете смисъла им, ще можете да ги употребите като методи за лекуване.

Двата пътя 

Редактирано от Рассвет
Линк към коментар
Share on other sites

24.09.15

Итак, правильный и естественный путь в жизни – это путь прилежания. До тех пор, пока прилежание присутствует в человеческой душе, человек идёт по верному жизненному пути, в котором все силы и способности развиваются правильно.

…Изучайте качества лени и прилежания с психологической точки зрения, чтобы понять внешнюю сторону новой жизни, которую вы хотите приобрести. Прилежание показывает человеку методы и законы, с которыми он может работать. Лень же отклоняет человека от верного пути. … Помните: лень – мать зла, а прилежание – мать добра. Это внутреннее, психологическое различие между злом и добром.

Деятельность и отдых

 

И тъй, правилният и естествен път в живота е път на прилежанието. Докато прилежанието е заседнало дълбоко в човешката душа, човек върви в правия път на живота, в който всички сили и способности се развиват правилно.

...Изучавайте качествата на леността и на прилежанието от психологическа гледна точка, за да разберете външната страна на новия живот, който искате да придобиете. Прилежанието показва на човека методите и законите, с които може да работи. Леността пък отклонява човека от правия път. ...Помнете: леността е майка на злото, а прилежанието – майка на доброто. Това е вътрешно, психологическо различие между злото и доброто.

Дейност и почивка

Линк към коментар
Share on other sites

25.09.15

Изучая природу, вы наталкиваетесь на два вида процессов: механических и сознательных. Они различаются по месту разумности. В механических процессах разумность вовне, а в сознательных – внутри. Следовательно, если вы наткнётесь на механический процесс – не боритесь с ним, не исправляйте его.

Движение сил

 

Когато изучавате природата, вие се натъквате на два вида процеси: механически и съзнателни. Те се различават по мястото на разумността. В механическите процеси разумността е отвън, а в съзнателните – вътре. Следователно, ако се натъкнете на един механически процес, не се борете с него, нито го коригирайте.

Движение на силите

Линк към коментар
Share on other sites

26.09.15

Чтобы справиться с разрушительными энергиями вам необходимо использовать всё, что вы изучаете. Многому человек учится на Земле, но большую часть [из этих знаний] он забывает. В конце концов он останется с «малым капиталом» в самом себе – и то с тем, который использовал при самовоспитании. Если это так – работайте сознательно над собой и воплощайте всё, что приобрели.

Движение сил

 

За да се справяте с енергиите, които рушат, вие трябва да се ползвате от всичко, което учите. Много неща учи човек на земята, но повечето от тях забравя. В края на краищата той ще остане с малък капитал в себе си, и то с този, който е приложил при самовъзпитанието си. Щом е така, работете съзнателно върху себе си и прилагайте всичко, което сте придобили.

Движение на силите

Линк към коментар
Share on other sites

27.09.15

Человек движется во многих мирах, но наиболее важными из них являются физическое, сердечное и умственное «поле». Что вы приобретаете и воплощаете на этих «полях», то и принесёте с собой. Что понимается под словом «поле»? Поле – это область, в которой одновременно живут и работают тысячи существ. Сознательно или несознательно они находятся в определённых отношениях между собой.

Движение сил

 

В много полета се движи човек, но от тях три са най-важни: физическото, сърдечното и умственото. Каквото придобие и приложи в тия полета, това ще занесе със себе си. Какво се разбира под думата „поле“? Полето е област, в която живеят и работят хиляди същества едновременно. Съзнателно или несъзнателно, те се намират в известно отношение помежду си.

Движение на силите 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...