Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-7.12.-13.12.2015г.


Recommended Posts

Мисъл за деня-7.12.2015г

Силата на човека седи в неговата мисъл. Щом мислите, вие все ще придобиете нещо, което, ако не днес, след година, две или повече ще се изяви навън.

Противоречия в живота

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 8.12.2015 г

Не е достатъчно само да напишеш нещо вярно за Любовта, ти трябва и да я преживяваш. Следователно, който пише за Любовта, той непременно трябва да люби и да чувства, че го любят. Това показва, че е мъчно да се пише върху същността на нещата.

Противоречия в живота

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-9.12.2015г

 

Едно трябва да знаете – щом се съмнявате, Интелигентността отсъства от ума ви; щом се страхувате, Любовта отсъства от сърцето ви. С това въпросът се изчерпва. Като ученици на окултна школа, това трябва да знаете всички. Ако не се ръководите от тези максими в живота, ще изучавате само сенките на Реалността и в края на краищата ще дойдете до обезсърчение и разочарование и ще кажете: „Всичко е било празна работа“. За да не дойдете до това положение, сами поставете своята Обич на изпит, за да видите доколко можете да издържите.

Противоречия в живота

 

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-10.12.2015г

Ще ви дам две правила, които всякога трябва да имате предвид: ако искаш да обичаш, не трябва да се страхуваш; ако искаш да те обичат, не трябва да се съмняваш. Приложете тези правила в живота си, за да видите доколко са верни. Когато сте свободни, мислете върху тях.

Противоречия в живота

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-11.12.2015г

Като наблюдавате проявите на хората в живота, четете някаква философска книга или изучавате произведенията на някои писатели и поети, поставете всички техни мисли на вашите сита и каквото остане на тях, него задръжте – то е най-ценното, което може да ви ползва, а всичко, което падне долу, не е за вас. Разчитайте на ситото на вашето сърце и на ситото на вашия ум и не се страхувайте! Чрез мисълта, чрез чувствата и чрез волята си човек може да пресява полезните от безполезните неща в своя живот.

Противоречия в живота

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 12  декември 2015

Като ученици на окултна школа, вие трябва да анализирате чувствата си, да знаете с какъв материал разполагате, а оттам да предвиждате какви резултати ще имате. Докато не схване тези неща, човек ще изпада в смешни положения.

Връзки на знанието

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...