Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 14.12.-20.12.2015г


Recommended Posts

Мисъл за деня-14.12.2015г

Черната ложа е създала ред теории и разсъждения за Любовта, с които е разбъркала умовете на всички хора – учени, философи, писатели, вследствие на което те все повече и повече загазват в тази забъркана каша; и в Писанието е казано: „Целият свят лежи в лукаваго“. Когато развива някаква тема, ученикът трябва да се вдълбочи в себе си, да види от своите опитности и преживявания какво е написано там и това знание да изнесе. Реши ли да пише кой какво е казал по дадения въпрос, той ще се отдалечи от Истината.

Връзки на знанието

maxresdefault.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.12.2015г

Всяка права мисъл е образ на Божествена идея. Човешкият живот започва с мисълта – щом мисли, човек съзнава, че живее. За да бъде жива, мисълта трябва да се придружава от чувство – това подразбира слизане на мисълта в реалния свят, в света на формите. За да бъде положително, чувството трябва да бъде придружено от волево действие; под думата действие разбираме крайния предел, до който Духът достига при всяка своя проява. Следователно мислите, чувствата и действията показват спирките, станциите на Духа.

Мисъл, чувство и действие

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 16  декември 2015

Когато в мисълта на човека проникнат две противоположни идеи или два противоположни принципа, те създават в съзнанието му известно раздвояване, а всяко раздвояване лишава човека от неговата Свобода. Това трябва да се знае от всички: в ума на човека никога не трябва да проникват две противоположни мисли.

Мисъл, чувство и действие

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.12.2015г

Колкото по-дълбоко навлизате в Учението, толкова изпитите ви ще стават по-трудни; ще ви се дават задачи, които ще ви изпотяват по няколко пъти на ден – такъв е пътят на ученика. Привилегията му се заключава в това, че той ще прекара всички мъчнотии и страдания съзнателно – ще знае защо и за какво идват. И вън от Школата да сте, пак ще прекарате тия изпитания и страдания, но няма да знаете защо ги минавате. Привилегията за окултния ученик седи в Светлината, с която той разполага.

Мисъл, чувство и действие

655-402-light.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 18.12.2015

Ученичеството е особено състояние на ума. В окултен смисъл на думата човек може да бъде ученик само когато е в контакт или връзка с Учителя си; щом изгуби или прекъсне тая връзка, той престава да бъде ученик. За да бъде в постоянен контакт, необходимо е послушание и внимание. Човек може да бъде послушен само към Висшето, към Божественото – тук се изисква абсолютно послушание. Що се отнася до нисшето, то трябва да има послушание и внимание към Висшето.

Изисквания от ученика

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.12.2015г

Връзката между Учителя и ученика не е моментална (образувана в даден момент), нито пък е временна; тя е вечна и съществува от хиляди години насам. Ученикът не трябва да се разколебава от неуспехите, които може да срещне в началото на своето ученичество. Светът, в който живее Учителят, е абсолютен и не търпи никакво невежество. Следователно учениците трябва да имат послушание и внимание към Учителя си, за да могат постепенно в тях да се развиват нови чувства и способности като благоприятна среда за възприемане на новите идеи.

Изисквания от ученика

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-20.12.2015г

Преди да влезете в Небето, ще минете пред изпитна комисия, която ще ви зададе въпроси – какви са вашите чувства и идеи, какви са вашето милосърдие, вашата Любов към ближния и към Бога и още много други. Защото сега Христос иде и ще се отворят, както е казано, Книгите на живота, и хората ще бъдат съдени дали заслужават, или не да минат един клас по-горе, или да влязат в Небето – ще се даде всекиму това, за което е достоен.

Учителите

542226_532537650151597_1495541574_n.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...