Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Розалина

Мисли за всеки ден 14.03.-20.03.2016

Recommended Posts

Мисъл за деня - 14 март

Задачата на човека е да определи отношенията си към Любовта. Който е постигнал това, знае какво може да иска от нея и как да благодари за всичко, което тя му дава. Именно тук се прилага законът „Без Любов нищо не се постига, с Любов всичко се постига“; въпросът е само до времето.

Практически правила

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 15 март 

Само онзи може да бъде ученик, който обича да учи. После, той трябва да обича учителя си и своите съученици. Така ученикът си създава външни и вътрешни благоприятни условия. Щом вече е готов да бъде ученик, природата му доставя всичко, което му липсва.

Практически правила

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 16 март 

Първото правило, което трябва да прилагате в отношенията си с хората, е да намирате във всеки човек по една добра черта, най-силна, която да го отличава от всички хора. ...Не търсете силната отрицателна черта в човека, но положителната, която го издига като човек, като разумно същество. Ако срещнете на пътя си неразумен човек, не му отговаряйте според безумието му. Ако срещнете глупав, не му говорете нищо. На глупавия и на безумния можете да говорите мислено, да не знае отде иде съвета.

Търсете доброто в човека и не се страхувайте. Щом намерите добрата черта и заради нея го държите в съзнанието си, той ще бъде винаги добре разположен към вас и ще ви стане приятел. Свържете ли се с лошата черта на човека, вие го настройвате против себе си и го правите ваш неприятел.

Практически правила

 

655-402-kotka-kuche-priiateli.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 17 март

Знайте, че от вас се интересуват множество Разумни и Възвишени същества и във всеки момент ви помагат. Вие не ги виждате, но трябва да знаете, че успехът ви в живота се дължи на Любовта и грижите им към вас. Отношението им към вас е същото, както отношението на родителите, на братята и на сестрите към добрия син и брат.

Будният ден

11417397_825962304125394_1209255304_n.jp

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 18 март

Приемете Бога първо в себе си, в своята душа, в своя ум и в своето сърце, като израз на велики мисли и чувства, като подтик на добри и възвишени дела. Оттам погледнете вън, на окръжаващата природа, и ще Го видите във всичко чисто и красиво: в небето, осеяно с безброй звезди и слънца, в чистите планински извори, в красивите цветя, в долини и планини. Вслушвайте се в гласа на пойните птички, в шумоленето на цветята, в тихия ветрец – навсякъде е Бог. Ще Го видите и вън, и вътре във вас, горе и долу, надясно и наляво. Няма кът в света, дето Бог да не присъства.

Будният ден

566a55d19d434.jpg

 

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 19 март

Ставате ли от сън, или лягате да спите, знайте, че животът има смисъл, защото всичко е изпълнено с Божието присъствие. Само при това разбиране можете да четете Псалом 91 и да вярвате в истинността на думите „Тисящи ще падат от страната ти и десет тисящи отдясно ти, но при тебе няма да се приближи“. Когато е писал този псалом, псалмопевецът е минавал през големи противоречия, в които е опитал и познал силата на Бога. Щом дойде до това познание, човек ще бъде свободен от тисящите, т.е. от хилядите мъчнотии, в които се намира.

Будният ден

80165599_large_80024946_img048.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня -  20 март

Който иска да бъде ученик, да решава задачите си правилно, трябва да бъде разумен и добър – това са две качества, които се изискват от всеки човек и специално от ученика. Казано е за Бога, че е всеблаг, всемъдър, вселюбещ. На същото основание казваме и за човека, че трябва да бъде всеразумен и вседобър – т.е. да проявява своята разумност и доброта при всички условия на живота си.

Будният ден

img_208614.jpg

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×