Jump to content
Порталът към съзнателен живот

265.Година на работа - Утринно Неделно Слово, 15 януари, 1939 г.


Recommended Posts

Молитвен наряд за начало:

Добрата молитва

91 псалом

Молитва на Царството

Ще прочета 10 глава от Евангелието на Иоана.

В начало бе Словото

 

Беседа:  Година на работа -  Утринно Неделно Слово, държано на 15 януари, 1939 г., 5 ч. с., София, Изгрев.

 

Молитвен наряд за край:

Отче наш

Вратата на живота е Любовта. Без Любов вратата не може да се отвори. Любовта ще отвори вратата. Всичките възможности в живота за постижение в каквото и да е отношение, в какъвто и да е смисъл – и в най-малкия смисъл, са в Любовта. Любовта е вратата и за големите, и малките постижения.

 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Сега много пъти казвам: Не се обиждайте! Ето аз как разсъждавам за обидата. Аз не съжалявам по човешки съображения, че съм обидил някого. Когато някой дойде при мен, аз съзнавам, че съм пред лицето на Господа. Аз съжалявам, че пред лицето на Господа съм обидил някого. Аз не съм обидил него, но съм хвърлил сянка и върху лицето на Бога и за нищо и никакво се карам на един човек. Любовта не позволява аз да обиждам другите. Ти обичаш един човек и ще нахукаш пред неговото лице някой друг. Каквото и да е направил онзи човек, ти за Любовта на Бога ще премълчиш. Вие уважение и любов към Бога нямате, понеже се обиждате пред лицето на Бога. И после искате да убедите Бога, че онзи заслужава това и това. Вие нямате разбиране. Щом отивате при Бога да се оправяте, Той тегли завесата и казва: „Вие сте далеч от мене.“ И вие изгубите мира и спокойствието си, и Господ Го няма вече. Вие не сте на небето, а в ада. И цяла нощ се въртите на леглото си.

  Година на работа

Линк към коментар
Share on other sites

 

Цитат

 

Раждането и прераждането е за избавление. Умира човек за някоя своя погрешка и ражда се, дава му се известен кредит, за да си довърши работата. Защото, като умре, той прекъсва работата си на земята. Каквато работа работи, тя ще остане на земята недовършена. Ония, които заминават, казват: „Нашите деца ще досвършат работата.“ Децата ще досвършат своята работа, но работата на бащата и майката ще остане недосвършена.

Сега трябва да се научите добре какво имате в себе си. Каквото се роди във вас – всяка една мисъл, всяко едно чувство и всяка една постъпка ще прилича на вас.

Вие тази година искате пак да я прекарате както другите години. След 1999 година ще имате такива условия!

 

Това утринно слово е изнесено на 15 януари 1939 година.Както знаем ,годината е значима по стопанския си ръст.Предвоенна година.След нея нищо вече не е същото.Учителя я определя като година за работа .Пояснява каква именно работа е нужна на всеки.Човек трябва да работи на физическото ниво ,но да намира време и за духовна работа.

Много ме впечатли израза в беседата ,че условия като тези(разбирам благоприятни условия) за духовна работа и развитие ,ще има отново през 1999 година.Ние сме свидетели как нещата в духовната сфера доста се разчупиха и промениха именно след 1999 година в България .А за предишните 60 години имаме информация от спомените на очевидците .

 Година на работа

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...