Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

ЗДРАВЕЙТЕ!ИМАМ СЛЕДНИЯТ ПРОБЛЕМ-ПРЕДИ 6 ГОДИНИ СИ ВНУШИХ,ЧЕ ИМАМ РАК НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО.ПОТЪРСИХ ПОМОЩ ПРИ ПСИХИАТЪР И МИ ИЗПИСА СЕТАЛОФТ.ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ГО СПРЯХ И СЕГА МИ СЕ ПОЯВИХА ЧЕРНИ МИСЛИ.ЗАГУБИХ РОДНИНА ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА.В ГЛАВАТА МИ СЕ ВЪРТЯТ САМО ГРОБИЩА,СВЕЩИ И ПОМЕНИ.КОЙ КАКВО МЕ ПОПИТА САМО С ТЕЗИ НЕЩА ГИ СВЪРЗВАМ И СИ МИСЛЯ ПОСТОЯННО ЧЕ ЩЕ ПОЧИНЕ ДЕТЕТО МИ ПРЕДИ МЕН.МНОГО МЕ Е СТРАХ МИСЛИТЕ МИ ДА НЕ СЕ СБЪДНАТ.ХОДЯ ВСЕКИ ДЕН НА ЦЪРКВА И СЕ МОЛЯ ЗА ЗДРАВЕТО НА ДЕТЕТО И МЪЖА МИ.ТЕЗИ МИСЛИ СА ПЛОД НА БОЛНАТА МИ ПСИХИКА.САМО ДОБРОТО ИМ МИСЛЯ НА ТЯХ,ИСКАМ НО НЕ МОГА ДА СЕ ОТЪРВА ОТ ТЕЗИ МИСЛИ.МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ МИ!

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кермит

Здравей,

май не познавам родител, който да не мисли и се страхува от време на време от подобни на твоите мисли. Разликата при теб е, че смяташ "психиката си" за болна. Дълго е да обяснение, но няма по-невярна мисъл за теб в момента. Напълно здрава си и доказателство за това е, че имаш обикновения притеснения, които напоследък явно малко са излязли от поносимото.

На първо време е добре да свикнеш, че не можем да се отърваваме току така от мисли. Те са си там, в главите ни и единственото, което е по силите ни е или да ги окуражаваме и им вярваме, или да ги определяме като невършещи ни работа и опитваме да ги заменим с по-ефективни за нас мисли. "Заменките" обаче ако следват същия невротичен цикъл - само и само да се отървем от плашещите, ще са напразна работа - лошите мисли отново ще ни нападат. 

Разбира се, полезно би било да си даваме сметка от време на време, че някои лоши мисли всъщност ни помагат. Ето, в твоя случай, ако детенцето ти е мъничко, мисълта за неговата уязвимост би могла да използваш, за да бъдеш по-будна в ситуации, в които то е в някаква по-голяма опасност - например ходите на улицата или пазарувате в голям хипермаркет, където за секунди може да се изгуби.

Можеш да използваш силата на това вътрешно напрежение за външни работи - например спорт, преподреждане в домакинството, екскурзии, нова поза в секса и прочее.Защото то е именно такова - сила е! (ако за всяка тревога ЧЕЗ можеше да те таксува, сметката ти би била досущ като тази за елеткричество).

Винаги е по-лесно да се справиш с помощта на терапевт, какъвто за теб е почти задължителен, имайки предвид опита ти за "лечение" с антидепресанти. Поставям лечение в кавички по обясними причини. Но ако са необясними за теб - почети малко теми тук и избери какво ще предприемеш.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...