Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво да правя?


pL93

Recommended Posts

Здравейте! С приятеля ми сме заедно от доста време.. Напоследък много се караме. Аз доста го ревнувам, но и той  изобщо не се опитва да ми създаде някакво спокойствие. Постоянно лъже или извърта нещата и виждам как лесно си сменя мнението за всичко. Как може да се очаква такъв човек да спазва някакви обещания? Прави неща, които повече ме карат да ревнувам и го знае. Аз не мога да си замълча и накрая след големи скандали, се разделяме временно. Казва, че няма проблем да се съобрази с мен, а в следващия момент прави точно това, което много ще ме нарани. И изведнъж решава, че не можел повече така. И едва ли не аз не мога да изразя претенция за нищо, защото знам, че няма да бъде обърнато истинско внимание или ще бъда много нападната заради това. Знам, че и аз прекалявам, но ако изключим ревността, се съобразявам с него за всичко. Когато сме разделени,  се чувствам ужасно. постоянно плача, не мога да се съсредоточа в нищо. Искам само да стоя сама и да не ходя никъде дори. А в момента имам много изпити, тази година е много важна и трябва да се съсредоточа също и на работа . А в такива ситуации, не съм способна да правя каквото и да било както трябва. Чувствам се притисната, защото ако изказвам мнението си , става скандал, а ако не го правя, ме мъчи отвътре и постоянно го мисля. Той е конфликтен, аз не съм изобщо, но с него станах. Знам, че ще съм по-добре без него и чез нарочно ме провокира и  манипулира. Вече се чувствам отчаяна, защото едва ли не съм зависима от него, и от всяко негово действие . А действията му винаги са за неговия интерес. Искам да се измъкна от това състояние и да не ми пука от нищо. Но не мога да си представя живота си без него, и в същото време знам, че трябва не само да си го представя, ами и да го направя. Не съм мислела, че ще се унижавам така за някой мъж и ще позволявам подобно отношение към мен. Но сега само гледам да избегна скандала или да се извиня все аз накрая. С него зле, без него още повече. Все пак ми е първата наистина голяма любов, но вече не мога да живея все по-този начин.. Знам, че влюбеният не иска да види истината, аз я виждам и пак не се отказвам.....  Как да успея да отстоя своето ..или да се откажа от тази токсична връзка без да го приемам толкова навътре ..?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей !

Виждам, че си прозорливо и умно момиче, имаш съзнание ! 

За да имаш личните отношения, за които всяко едно момиче мечтае, първо е необходимо да намериш себе си. И тук имам предвид да си сигурна в собствената си стойност и идентичност. Да имаш стабилна самооценка и да искаш само най-доброто за себе си. Когато това не е така, позволяваме на токсични хора да са част от живота ни. 

Необходимо е да станеш най-добрия партньор за самата себе си, този за който мечтаеш - да живееш сама, да пиеш кафе сама, да ходиш на кино и спортуваш, общо взето един самостоятелен живот, в който ако се появи някой, той просто да увеличава щастието ти, но да не зависи от него. 

Разбирам всичко, което преживяваш и ще ти кажа от собствен опит, че ако положиш усилия и старание, ще имаш всичко, което си си представяла. Винаги вярвам, че човешкият потенциал е безкраен.

След като вече имаш стабилна самооценка, ще прецениш, кой да бъде в живота ти и дали този, с който си сега, е този, който заслужаваш. 

Необходима е работа с психотерапевт. Както и литература, която да прочетеш - Вашите слаби места на Уейн Дайър, Бог никога не спи - Реджина Брет, Любовта отвъд думите и  др.

Поздрави от мен

Редактирано от Василена Христова
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...