Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Alexander

При всички хора ли действа хомеопатията?

Recommended Posts

nina7705

Винаги съм била скептична към хомеопатията, въпреки че съм била в среда на дългогодишни лекари хомеопати. Осъзнавам, че това е сериозна наука, но какво от това?

Тя не е панацея и не е самоцел. На мен тя не ми помогна, а и няма как. Успех на лекуващите се с нея.

Повод за темата ми е горният, а и други цитати.

Наистина, защо при някои хомеопатията не действа?

Първо трябва да си изясним, какво искаме да променим в себе си, кое да бъде излекувано? По друг начин казано: какво ни липсва?

http://www.homeopathybg.org/members/haneman/Index.html

Ханеман: §1. Най-високото и единствено призвание на лекаря е да прави болните хора здрави, което се нарича лекуване. Забележка: Не да изгражда теоретични схеми, нито пък да се опитва да обяснява явленията

§2. Най-големият идеал на лечението е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето, или отстраняването и унищожаването на болестта във всичките й проявления по най-краткия, най-сигурен и най-безвреден начин, върху ясно разбираеми принципи.

§ 9. В здраво състояние духовната (самоуправляема) жизнена сила, този двигател, одухотворяващ материалното тяло (организма) властва неограничено и поддържа всички негови компоненти във възхитителен, хармоничен жив порядък както по отношение на усещанията, така и по отношение на функциите, тъй че нашият вечен, надарен с разсъдък дух може свободно да се разпорежда с този жив, здрав инструмент за да постигне по-висшите цели на нашето съществуване.

§ 10. Материалният организъм, лишен от жизнената сила е неспособен да чувствува, да функционира и да се самозащитава; той дължи всичките си усещания и изпълнява жизнените си функции единствено посредством нематериалната същност (жизнения принцип), която вдъхва живот на материалния организъм в здраве и болест.

§ 25. При всички проучвания чистият опит - единственият и непогрешим съдник на лечебното изкуство ни учи, че именно това лекарство, което при своето въздействие върху здраво човешко тяло е показало способността си да причинява най-голям брой симптоми, подобни на симптомите на лекуваната болест, отстранява (в подходящата потенция и разреждане) бързо, радикално и окончателно съвкупността от симптомите на това болестно състояние, цялата налична болест и я променя в здраве; и че всички лекарства без изключение лекуват тези болести, чиито симптоми приличат най-много на техните собствени и не оставят нито една от тях неизлекувана.

Така че, дълбокото познаване на хомеопатичните принципи и правилното им прилагане в търсенето на заветният "Симилимум" = най-близкото подобие, е основният фактор за лечебното въздействие но хомеопатията върху всеки отделен индивид (индивидуалност).

Редактирано от Alexandar

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега
Sign in to follow this  

×