Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Аврора

Каква вода да пия по време на житния режим?

Recommended Posts

По темата от предходни години:

Имам проблем: откъде в София да намеря изворна вода, но не минерална?

Благодаря предварително.

Сетих се откъде да си взема чиста вода - имаме изворна вода на центъра на Шумен. През почивните дни ще мога да си налея от Шуменското плато, ще си направя хубава разходка. Ще чета повече - на Мадарския събор тази година си взех много хубави книги

.. "изискването"за изворна вода няма как да го спазя! :( А някой от вас,ако може да ме посъветва нещо и за водата,много ще съм му благодарна! :angel:

Водата, която пия е с добавен клиноптилолит + любов + благодарност, е не е като изворната, но вкусът й е подобен :thumbsup:

Направо се пристрастих към житената вода с мед - и след житния режим ще си правя редовно. Намерих добър заместител на кафето.

Днес е петият ден, чувствам се отлично. Кафето не ми липсва, през деня ми се пиеше само житена вода с мед. Чувствам се по-спокойна и уравновесена. :)

Трябва да се пие и много вода, по възможност гореща вода.

Благодарности големи, вече всичко ми стана ясно. Аз и без това си пия по 4 л много хубава изворна вода на ден, само трябва да си я сваря :).

Имам питане към постещите. Каква вода ползвате? Аз за съжеление не оспях да се сдобия с изворна и ползвам от водопровода но преварена.

Здравей axim! През миналите години въпросът за водата по време на житния режим беше повдиган не веднъж. Така че, ти препоръчвам да прегледаш линковете тук, от където ще събереш доста информация и ще определиш кое е най-добро за теб. Също тук въпросът за водата, която е полезно да пием е разгледан по-подробно. Аз лично най-напред също преварявах водата от чешмата. После прочетох в този форум, че е добре да се пие изворната вода Девин (нея можеш да си купиш от магазините), която също преварявах... Разгледай линковете и вероятно сам ще избереш кое е най-достъпно за теб.

Извинявам се за малко странния въпрос, но по време на житния режим какво може да се пие? По-специално, може ли чай или само топла вода? Благодаря предварително.

Здравей florestan.Аз лично пия и билков чай по време на режима. Има много хубава статия за житния пост: тук

Благодаря Клаудия, аз точно затова питам, защото и в статията пише, че трябва да се пие по 1 и половина литра преварена вода на ден. Преди няколко дена, една позната се учуди, като й казах, че съм пил чай миналата година и затова реших да попитам.

До колкото знам, Florestan, се пие само топла вода с лимон и аз лично го спазвам, защото много обичам именно топла вода с лимон. :rolleyes: Но, както виждаш, има и хора, които си позволяват чай, така че ти си решаваш.

аз пия главно чай с мед и от време на време вода.

За първи път ще спазвам житен режим, затова се интересувам дали трябва стриктно да спазваме само - жито, орехи, ябълка и мед! Може ли да се пие чай, кафе, минерална вода? :dancing yes:

Вода, по възможност гореща, и чай аз пия на корем по време на режима. Повече вода по-добре. Организма се чисти. За кафе :hmmmmm: мисля, че кола, кафе и подобни не са добра идея. Ако си престрастена обаче и пиеш много кафе може би трябва консултация с диетолог, там вече не разбирам... пък и не пия кафе :)

За водата искам тук да споделя как си правя моята. Не пия повече вода от крана, защото тук е пълна със всякакви боклуци. Купих си един филтър "Брита", през който винаги пречиствам водата. А на дъното на каната съм сложила няколко чисти кристала аметист, планински кристал и розов кварц. Водата наподобява вкуса на планинска, защото камъните й предават своята енергия и структура. В градски условия по-добре май не може.

за житния режим е много важна изворната вода в големи количества. Съмнявам се много от нас да разполагат с такава. Та ето една алтернатива.... Първо я филтрирам, после с камъните я оживявам, защто тя след филтрирането продължава да си е омъртвена. От време на време камъните ги мия на течаща вода, но и просто си ги зарежда в ръцете - нали имам лекуващи такива ;)

...камъните, купих ги oт германския ebay. Там се продават най-различни кристали и не е скъпо, ако става дума за необработени камъни. Ама не знам дали в България има такива възможности. Може би има магазини, където човек да може да си купи камъните? Естествено, необходимо е после да ги пречистиш... Но ако ще започваш толкова скоро, май няма да успееш. А филтър на Брита например можеш да си купиш във всеки магазин за електроуреди. Мисля обаче, че на първо време те оправя и просто преварена вода... Наистина, ако сама си осветяваш водата, нямаш нужда от сложни процедури. Казвай по една молитва, зареждай я с положителна енергия и... пий.

"Великата тайна на водата" - прекрасен филм, който може да послужи за отговорите на въпросите по темата.

Миналата година си спомням, че някой ме беше посъветвал да използвам изворната вода Девин, а сега никой не споменава за нея!? Вярно, че е застояла и в пластмасова бутилка и все пак ми се струва по-добър вариант от преварената пловдивска течаща вода...

Имам вапрос:Мога ли да пия билки през този период? Благодаря ви предварително!

Аз понякога включвам чай, който естествено също има билки, в житния си режим. Но това все пак е рядко. Може би е добре да се консултираш с специалист по билките по въпроса.

И няколко въпроса към всички, които имат опит.

Може ли да се пие чай без захар или трябва само вода? Всичката вода, която пием ли трябва да е преварена и всичката ли се пие топла? :hmmmmm: Защото розовата "Девин", например, е изворна вода и не знам дали трябва да се преварява, а и е невъзможно през целия ден да пиеш преварена и топла вода.

По принцип всичко може :), важното е да не проявяваме насилие към самите себе си, макар че поне малко разумна воля е необходима!

Мисля, че водата може да не е само топла и преварена, аз пия и топла/студена трапезна минерална вода. Първата година пиех кафе и чай -без захар (още не бях отказала кафето и ми се струваша невъзможно да живея без него!), следващите 2 години - чай, сега реших да пробвам само вода. Ще видим, има още дни напред!

Всеки би трябвало да има смелостта да преценява сам за себе си - кое е подходящо и разумно и кое - не. Аз карам постепенно във всичко.

Поздрави!

За съжаление аз ще се размина със житената вода всяка сутрин. Зает съм от сутрин до вечер и нямам време да промивам житото и да го покълвам. Ще си го купувам от магазина за здравословни храни до работата ми.

слагам вечерта малко количество жито в термос с вода около 60градуса и сутринта пия водата с малко мед и после през деня ям житото.

в-к "Братски живот" от месец декември 2005 - минимум 1,5 литра преварена вода (изворна)... - житената вода и се изпива на гладно половин-един час преди закуска, като се добавя мед и лимон. Необходимо е тази житена вода да се задържа малко в устата, като се „дъвче”, а не да се изпива на глътки....

- Около час преди ядене се изпиват две чаши преварена вода с мед и лимон. Сутрин тази роля се изиграва от житената вода. Пие се много вода и то преварена такава и никога студена, непреварена. С малка чаена лъжичка се взима мед и се слага на горното небце. След това се отпива от водата, в която е капнато няколко капаки лимон. Водата също се задържа достатъчно дълго в устата и се „дъвче”.

И да си призная, по време на режимите пия слаб билков чай без мед, защото само с вода има по малка вероятност да го издържа.

Моля споделете и своя опит...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×