Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Есенциите на д-р Бах директно от природата. Възможно ли е?

Recommended Posts

В момента чета книга за лечението с цветовете на д-р Бах (Метхилд Шефер - Цветолечение) и съм много впечатлена. Когато прочетох статиите за камшика, бора и дъба, останах поразена от точността, с която са описани състояния, в коитоаз самата съм била. Имам предивд негативните състояния на тези цветове. При това тогава, преди 5-6 години беше наистина някаква комбинация от тези три описания, но доста проблемна поне при мен. Тгава не бях чувала за съществуването на тази терапия и в моя град няма нито специалист, нито и помен от тях по аптеките - поне аз все ощ не знам да има някъде.

Тогава, в тежка криза, която нямах възможност да изживея далеч от ежедневните си контакти с учениците - това ме заставяше да превключвам докато работя, но после болезнено да се връщам с вълна, на която все по-трудно издържах. Излизах рано сутрин в близката гора и за нищо не мислех, просто дишах като човек, на койо след час му предстои да потопи отново главата си под водата и поема ценни глътки въздух. Та тогава вниманието ми беше силно привлечено от камшика, който расте навсякъде и който дотогава ме впечатляваше само с бодилчетата, които ми досаждаха много. И аз не знам защо започнах да бера букети, да ги нося у дома и да окачвам китки на терасата. По същото време обичах да се опирам на един "мой" бор и едно младо дъбче в гората, които имах чувството, че ме викат и винаги минавах покрай тях.

както и да е, лятото мина, мисленето и емоционалния ми свят тотално се промениха. стествено, четях Лазарев и Учителя и мислех много над всичко, което преживявах.

Следващото лято вече нито борът, нито дъбът, нито камшикът ме "викаха". Дори аз учудена се досетих за тях едва втория месец от разходките си. Те също понамаляха по други причини.

Та въпросът ми е - възможно ли е тези растения да са ми оказали влияни подобно на есенциите на д-р Бах тогава. Има ли непосредственият контакт с живото растение подобен ефект? Да отбележа, че винаги съм усещала живота на растенията и съм знаела, че те са разумни - още от детството си. А и това е стара традиция и в двата рода на родителите ми.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
:) Вероятно има и такова директно въздействие, някои съвременни Бах терапевти препоръчват и външна употреба на есенциите, а самият Петър Димков ги е препоръчвал и като билки, а някои от тяхт - да се гледат като стайни цветя! :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

В момента чета книга за лечението с цветовете на д-р Бах и съм много впечатлена. Когато прочетох статиите за камшика, бора и дъба, останах поразена от точността, с която са описани състояния, в коитоаз самата съм била. Имам предивд негативните състояния на тези цветове.

....... Та тогава вниманието ми беше силно привлечено от камшика, който расте навсякъде и който дотогава ме впечатляваше само с бодилчетата, които ми досаждаха много. И аз не знам защо започнах да бера букети, да ги нося у дома и да окачвам китки на терасата. По същото време обичах да се опирам на един "мой" бор и едно младо дъбче в гората, които имах чувството, че ме викат и винаги минавах покрай тях.

.....Та въпросът ми е - възможно ли е тези растения да са ми оказали влияни подобно на есенциите на д-р Бах тогава. Има ли непосредственият контакт с живото растение подобен ефект? Да отбележа, че винаги съм усещала живота на растенията и съм знаела, че те са разумни - още от детството си. А и това е стара традиция и в двата рода на родителите ми.

:thumbsup2: Интуитивно си се лекувала!!! :thumbsup2:

Все пак и хомеопатията, и цветята на Бах са вид енергийно лечение. И са страхотни!!!

Ти си се лекувала - директно в гората!!!

:thumbsup2:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×