Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Alexander

Модератори
 • Общо Съдържание

  1870
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  6

Мнения добавени от Alexander


 1. Привет,

  Чудесна идея! Мястото е много хубаво - на близките поляни сме играли Паневритмия в Неделя.

  Светъл ден! 

                                  Alexander

   

  Поляните са отляво на хотела - Вижте на линка тук: Хотела и поляните до него


 2. СЗО-порица-редактирането-на-човешкия-геном

  "СЗО призова да се спрат опитите за редактиране на човешкия геном. Експертният консултативен комитет на СЗО за управление и контрол на редактирането на човешкия геном се събра на 18 и 19 март 2019 г. На тази среща Комитетът в междинна препоръка към генералния директор на СЗО заяви, че „би било безотговорно в този момент всеки да продължи с клинични приложения за редактиране на човешкия генома".


 3. В 11.02.2015 г. at 20:15, nidra каза:

  Здравейте, от доста време имам уретрит и влагалищен дискомфорт. След пускане на стерилна урина и влагалищен секрет се установи, че няма нищо, което да ме притеснява. Гинеколожката ми каза, че влагалището ми е чисто и няма нужда от изследвания за венерически болести. Каза, че се касае за невродeрмит, но нищо не ми предписа. Боцкането в уретрата ме побърква и сърбежа. Каква хомеопатия мога да си взема? :(

  Възможно е да са и паразити: Chlamidia или Trichomonas vaginalis. Гъбички: Monilia - albicans или Candida - albicans. От бактериите: Gardnerella vaginalis, Mycoplasma hominis, E. coli (Escherichia coli) или Ureaplasma


 4.  

  ПАПИЛОМИНТЕ СЕ ДЪЛЖАТ НА ПАРАЗИТИ В ТЯЛОТО! 

  АКО ИМАШ ПАПИЛОМИ ПО ШИЯТА, ПОДМИШНИЦИТЕ И ДРУГИ МЕСТА - ПАРАЗИТИ ТЕ ИЗЯЖДАТ ОТВЪТРЕ!

  Ако човек има папиломи по кожата, значи, че колонии със смъртоносни паразити са се заселили във вътрешните органи и бавно се хранят с тях.

  Според статистиката повече от 1 милиард души са заразени с паразити. Най-точният начин за диагностициране на инфекцията е появата на папиломи.

  wx1080.jpg
  На въпроси отговаря: 
  Д-р Лидия Кентарева 


  Доцент д-р в Научно-изследователския институт по клинична паразитология и тропическа медицина. Повече от 20 научни работи на молекулярна паразитология. Специализира в молекулярна диагностика на лайшманиоза. 

  Професионален опит: повече от 15 години


   

  "От редактора: Научно-изследователският институт по клинична паразитология и тропическа медицина е открил реалната причина за появата на папиломи по тялото: паразитни инфекции. Последните проучвания показват, че продуктите от живота на паразитите са токсични и формират добра среда в стомаха за развитието на бактерии. Точно поради тази причина хората, заразени с паразити, могат да наблюдават папиломи на тялото си.

  Ще обсъдим този здравословен проблем с д-р Лидия Кентарева, доцент в Научно-изследователския институт по клинична паразитология и тропическа медицина.

   

  Д-р Кентарева, добър ден! Да започнем с основния проблем. Вярно ли е, че болшинството от населението на България е заразено с паразити?

  Д-р Кентарева: Да. Ние заемаме една от водещите позиции. Поради лошото екологично състояние, бездействието на властите и безразличието на хората.

  Всяка година милиони хора умират поради болести, предизвикани от паразити. В същото време, ако направите проучване на смъртните актове, няма да видите на много места „паразитна инфекция“. Изключенията са много редки и като правило, това са ситуации, когато е невъзможно да се игнорира инфекцията, например, ако сърцето е задръстено с червеи. За местните здравни органи не е изгодно да признаят широкото разпространение на паразитната зараза и факта, че около 89% от всички смъртни случаи са причинени от паразити. Освен това болестите, предизвикани от паразити, принуждават хората да ходят по прегледи и да купуват скъпи лекарства. А това е голям пазар. Надявам се, че успявате да прочете между редовете.

   

  Водещ: Д-р Кентарева, наистина ли папиломите са признак на паразитни инфекции?

  Д-р Кентарева: Да. Няколко изследователски групи се съгласиха, че продуктите от паразита екскреция водят до появата на папиломи върху човешката кожа. Освен това ако виждате папиломи върху кожата си, това означава, че паразитите вече са добре устроени в тялото и активно се снасят яйца. Това означава, в действителност, че всеки човек, който има папиломи по кожата, е в смъртна опасност.

  014.jpg

  И отново, около 89% от всички смъртни случаи, включително така наречените „естествени“ имат една причина - паразити, които бавно изяждат човека отвътре.

   

  Водещ: Обикновено паразитите са хелминти, които могат да доведат до папиломи, проявляващи се по кожата. Как могат те да доведат до смърт?

  Д-р Кентарева: Хората живеят в сериозна заблуда, че паразитите в човека могат да бъдат само червеи. Съществува огромен брой различни видове паразити, живеещи в различни органи, които предизвикат най-разнообразни последици. Освен това червеите или особено хелминтните са доста опасни. Те буквално унищожават червата, което води до тяхното загниване и в крайна сметка до смърт. Между другото дори хелминтите доста трудно се диагностицират и премахват.

  Наред с тях има хиляди паразити, които могат да живеят в черния дроб, мозъка, белите дробове, кръвта или стомаха. И почти всички от тях са смъртоносни. Някои от тях незабавно започват да действат агресивно и да унищожават тялото. Други паразити живеят незабелязано, докато броят им не стане толкова голям, че тялото не може повече да се бори и така човекът умира. Те причиняват редица фатални усложнения: инфаркти, раковите тумори, цироза на черния дроб, нефрит, разлагане на бъбреците и др.

  В същото време мога да кажа уверено, че практически в тялото на всеки има паразити. Проблемът е, че повечето много трудно могат да бъдат открити. И чак когато последиците от инфекцията стават забележими, лекарите се опитват да ги отстранят. Дори и при аутопсия са нужни специални тестове, за да се открият паразити. Поне при повечето видове.

  Единственият универсален симптом, който точно показва наличието на паразитна инфекция в човешкото тяло, са папиломите.

   

  Водещ: Можете да ни дадете конкретни примери за клинични случаи на заразяване?

  Д-р Кентарева: Мога да изброя стотици случаи. Но по-скоро ще се съсредоточа върху онези примери, които демонстрират ясно опасността от паразитите.

  1. Ситуация с щастлив край. Пациентът се оплаква от спорадични коремни болки. Прегледът показа, че му червата му са запушени от червеи. Те буквално са прокопали сложен лабиринт там, процесът на разложение е напреднал и човекът е близо до сепсис. По време на операцията част от червата са отстранени, червеите – почистени и разлагащите тъкани са премахнати. И след една седмица в реанимация, пациентът се чувства по-добре.

  007.jpg

  2. Матка, която подслонява колония от паразити. За съжаление, нямаше как да ги отстраним, защото паразитите и ларвите бяха изпълнили матката напълно и органът е увеличил обема си няколкократно. Следователно матката трябваше да бъде отстранена. Жената беше спасена. Отравянето на тялото беше твърде сериозно, тя беше подложена на специализирана терапия след отстраняване на матката, но въпреки това почина след 3 години.

  008.jpg

  3. Ехинококова киста на сърцето. Заболяването е установено твърде късно. Лекуващият е смятал, че човекът просто страда от коронарна болест на сърцето и стенокардия, но истината е много по-жестока. Операцията е безсмислена, а консервативното лечение не помогна изобщо. Сърдечна трансплантация също не е възможно – няма донори. Като резултат пациентът умира без да се върне към съзнание.

  009.jpg

   

  Водещ: Как може човек да разбере, че е заразен с паразити?

  Д-р Кентарева: За съжаление, може да се каже, че няма сигурни методи за диагностициране на паразити в тялото. Това в донякъде поради съществуването на много видове паразити (известни са повече от 2000 вида) и отчасти поради затрудненото и откриване. Цялостно изследване за паразити може да се направи само на 1-2 места в страната и ще струва много скъпо.

  Първите симптоми, които показват наличието на паразити в организма са:

  – папиломи; 
  – лош дъх; 
  – алергии (обриви, сълзене очи, хрема); 
  – обриви и зачервяване на кожата; 
  – чести настинки, възпалено гърло, запушен нос; 
  – хроничната умора (когато умората настъпва бързо, независимо от извършваната дейност); 
  – често главоболие; 
  – запек или диария; 
  – болки в ставите и мускулите; 
  – нервност, безсъние и нарушения на апетита; 
  – тъмни кръгове и торбички под очите.

  Ако наблюдавате дори един от симптомите, тогава има 99% шанс да страдате от паразитна болест. И трябва да се отървете от паразитите възможно най-скоро!

   

  Водещ: Как могат хората да се отърват от паразитите и да се предпазят?

  Д-р Кентарева: В момента положението с лекарствата, използвани за лечение на паразитни инфекции, е доста проблематично. Разбира се, има различни високо специализирани лекарства, които могат да прочистят организма от хелминти. Има повече и по-малко ефективни лекарства срещу различни типове глисти и чернодробни паразити. Основният проблем при тях е, че те се целят само в един конкретен вид паразити. А всеки човек е заразен със 7-8 вида, най-малко. Средно получаваме 11-14 вида паразити на всеки заразен човек."


 5. Поради големия интерес закупихме нова прожекция на филма „MAGIC PILLS“ за 19 април (петък) от 18:30 ч. Филмът е безплатно преведен от професионалната преводачка Боряна Дешева. Билети може да ги закупите от офиса на ХО срещу 8 лв., да направите заявка на телефона на ХО или на фейсбук на страницата на MagicPills или на място.
  Прожекцията ще бъде в театралната зала на Сдружение „Тишина“ и НСРИ „Чудеса“ в кв. Стрелбище, ул. „Йордан Йовков“ 13 (бивш клуб на СДС). Тя се намира срещу пазара „Иван Вазов“, от бул. „Петко Ю. Тодоров“ се тръгва по ул. „Мидия“. Театралната зала е на втората пресечка вляво (ул. „Йордан Йовков“) – едноетажна постройка между блоковете, с малка градинка пред нея и кафене в единия край, 
  Линк
   към събитието във Фейсбук – https://www.facebook.com/magicpillsbulgaria/?modal=admin_todo_tour


 6. В 30.01.2019 г. at 16:23, Alexeo каза:

  Можеш ли да докажеш с нещо тези твърдения.  Нямам предвид приказки, а сериозна информация и научни изследвания.  Какво разбираш под "свръхстимулация на имунната система" и как според теб тя ще се получи от хапче мултивитамини, в което се съдържат препоръчителните дневни дози от тези жизненоважни за тялото вещества.

  Наясно ли си, че мултивитамините представляват комплекс от вещества с различни свойства.  Доста от тези вещества - например витамин А, С, Д, цинк - имат решаващо значение за правилния имунен отговор.  Те също така е много вероятно да не достигат у дете, което не се храни добре.

  Ето например едно научно изследване за ефекта на допълнителното приемане на витамин Д, който е включен в мултивитамините, върху честотата на острите респираторни инфекции

  Vitamin D supplementation to prevent acute respiratory infections

  Накратко, разбрали са, че 

  Vitamin D supplementation reduced the risk of ARI among all participants

  Vitamin D supplementation was safe, and it protected against ARIs overall.

  Или изводът е, че допълнителното приемане на витамин Д е безопасно и намалява риска от остри респираторни инфекции.  

    Медицината е доказала, че хипер витаминоза е дори по опасна от хипо витаминоза. Единствения витамин който не се натрупва в организъма ни е вит. С който трябва да приемаме ежедневно, за предпочитане чрез плодове и зеленчуци, където е в свързан вид и четвърт ябълка, портокол или 5 - 6 листенца магданоз са ни достатъчни за дневната доза. И тъй като той не се натрупва в организма,  излишния синтетичен вит С се изхвърля, как? Като се свързва с калция в кръвта. И когато нивото на калция  в кръвта спадне, тя си го набавя от костити, на първо време от зъбите. Подобно е и положението със синтетичната захар. Затова и зъбите се развалят от прекалена употреба на захар и захарни изделия.


 7. В 11.02.2019 г. at 14:29, bggalya каза:

  Здравейте.

  Дъщеря ми (на 27 г.) се лекува от 2017 г. при хомеопат. Основният и проблем е улцерозен колит. Доволни сме много от хомеопатката си, с изключение на един проблем, който се оказа съществен за нас - много неудобно работно време и липса на връзка в спешни случаи. В петък, събота и неделя нямаме връзка с нея. В другите дни работи само след обяд - без вторник. Миналата събота дъщеря ми получи силни болки в кръста, остана неподвижна, наложи се да викаме спешна помощ. Бяха и направени няколко инжекции. Чак в понеделник след обяд се свързах с хомеопатката и  започнахме лечение със съответните хомеопатични капки. През седмицата имаше известно подобрение, но в почивните дни пак настъпи влошаване и се наложи инжектиране на други обезболяващи. Във връзка с това моля за информация за добър класически хомеопат в Пловдив. Надявам се да намеря хомеопат, който отделя повече време на пациентите си, защото заболяванията на дъщеря ми са сериозни, животозастрашаващи и ми се ще да имам връзка с лекуващия. Ще повторя отново - моля за координати на добър класически хомеопат в Пловдив!

  Здравейте - вижте тук: Намери добър класически хомеопат в твоя град


 8. В 10.08.2017 г. at 21:06, shensui9104 каза:

  Здравейте.
  Аз съм нов абонат на форума и причината е моето здраве.

  Преди Около 2г. започнаха моите проблеми докато бях на работа в една фирма която няма да споменавам. .................................................................................
  От тази дълга история и аз не мога да разбера КАКВА ДИАГНОЗА ИМАМ...................................................... 

    Драги Шенсуй, Вашия въпрос не е за форум Хомеопатия, а за форум "Здраве" - Там работят с Медицински диагнози.


 9. Една от водещите нации реши: Хомеопатията официално призната от швейцарското правителство като легитимна медицина, да съществува съвместно с конвенционалната медицина: 

  Хомеопатията официално призната от швейцарското правителство като легитимна медицина


 10. Здравейте Jakoma,

  За четящите, да не се притеснят, 1-во да поясним, че хомеопатичното лекарство Carcinosinum 200 е в разреждане 1:100000.... /400 нули/ или 10-400 което означава, че отдавна няма и една молекула от първоначалната субстанция! Защото липса на молекули става дори при разреждане  10-24  или 1:1000000.... /24нули/ и това е числото на Авогадро. Така успокояваме хората, че това е едно безврадно хомеопатично лекарство.

    В първия случай, Carcinosinum е помогнало не защото е органно хо л-во на око, а вероятно е подействало за успокояване, хармонизиране на жизнената сила. То също е и хомеопатичен Нозод на Карцинозиновия миазъм. В конкретния случай с миопия, вероятното хо л-во е друго и не в този, а в друг миазъм. Но това са предположения без конкретика за цялостния случай.


 11. Здравейте  ver4eto,

  Сега виждам че нямате отговор в тази тема и Ви отговарям:  Първо тябва да се повиши нивото на имунната система, а това най-добре го прави неговото индивидуално т.н. конституционално хо л-во. След това да се потърси хо л-во за конкретния проблем, това ревматични  прояви ли са или  е следствие от травма и т.н.


 12. В 9.10.2018 г. at 12:30, Sabina78 каза:

  Добре, ще пиша там. Давам подробна информация, за да се знае с какво съм лекувана от традиционната медицина против тая безсъмртна гадина. 

     Тези гадинки - всъщност паразитчета, са неуловими за Антибиотиците. Както и всички останали паразити. Има нещо обаче, което ги ликвидира за 30 дни - и една не остава!


 13. Здравейте Сабина,

  По обилната лекарствено-медицинска информация която давате,  ще е по-добре  да пишете в " Здравословни проблеми симптоми и лечение


 14. В 29.09.2018 г. at 21:56, Bobi85 каза:

  А може ли да ни изпишете някакви хомеопатични лекарства, имате ли нужда от повече информация или евентуална лична среща с детенцето? 

  Здравейте,

  По интернет не се изписват каквито и да е лекарства, дори и хомеопатични.


 15. В 24.09.2018 г. at 6:42, Bobi85 каза:

  Здравейте, моля за съвет. Детенцето ми, което е на 3.8м започна да заеква. Преживя една уплаха от едно куче, но незнам дали това е причината. Иначе е много комуникативен, търси да играе с деца, не е агресивен,но сякаш много бърза да изкаже мисълта си. Заеква обикновено на първата думичка, удължава гласните букви, например казва. Дали хомеопатията би могла да ни помогне? 

  Здравейте Боби,

  Напълно е възможно това да е причината! Другата, както сама сте забелязала, че не смогва да изкаже това, което бързо мисли. С помоща на хомеопатията това може напълно да се оправи.


 16. Здравейте,

  По това което описвате, първо трябва да отидете на кардиолог и специалист по Венозната система. А дотогава когато можете, дръжте краката по високо от таза. По интернет никой сериозен специалист няма как и не е редно да ви предписва каквото и да е л-во.

    Александър


 17. Според СЗО паразитите в човешкото тяло причиняват по-голямата част от заболяванията с фатален изход. От хепатит и стомашна язва до злокачествени тумори и рак. Всяка година 15 милиона души умират заради паразити. Широкото разпространение на заразата предполага, че паразитите живеят в тялото на почти всеки човек.

  15 милиона души умират всяка година заради паразити! 97% от населението е заразено!

   

   

   


 18. Хомеопатичното предписване, не е като в конвенциалната медицина, по медицински диагнози. При хомеопатията всичко е индивидуално. Например е възможно два еднояйчни близнаци с една и съща медицинска диагноза да имат нужда от различни хомеопатични лекарства.

×