Jump to content
Порталът към съзнателен живот

bLaf

Участници
 • Общо Съдържание

  13
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение


Репутация Активност

 1. Like
  bLaf got a reaction from Итое in Бисексуална ли съм?   
  Тоест е на 53? Ако бях психоаналитик щях да кажа, че проектираш желаната майчина обич върху нея...
 2. Like
  bLaf got a reaction from Итое in Бисексуална ли съм?   
  Тоест е на 53? Ако бях психоаналитик щях да кажа, че проектираш желаната майчина обич върху нея...
 3. Like
  bLaf got a reaction from ISTORIK in Помогнете на една умираща душа да живее.   
  Виждам, че темата не е допълвана в близките 3-4 месеца, но днес попаднах на текста на автора.
   
  След като прочетох, че авторът е без един тестис, това, което ми дойде веднага наум е - недостиг на тестостерон. Тестостеронът в организма е съществен за функциониране на "мъжките" функции не само физически, но и психологически. По-мъжки качества като активност, самостоятелност и увереност, поемане на риск, отстояване на позиция, оптимизъм и др. се контролират в огромна степен от тестостерона, ДОРИ и при жените (жените също имат тестостерон, но рзбира се в по-малка степен).
   
  Авторът споменава, че е без един тестис. Предполагам, че това може да е съществен момент. Ако другият тестист също има някакви проблеми - още повече.
   
  Аз самият имам варикоцеле на левия тестис. След операция за премахване на варикоцелето, която не го премахна напълно, урологът ме убеждаваше, че десният щял да компенсира за левия. Години след операцията си направих ендокриноложки изследвания и ми казаха, че имам малко под минимума тестостерон за моята възраст и ми "предложиха" или нова операция или да се занимвам със спорт. Избрах спорта. Чувствам, че много ми помага. И имайте предвид, че варикоцелето не прави целия ляв тестис нефункциониращ, просто го прави по-малко функциониращ.
   
  Та, съветът ми към автора е да започне да се занимава с някакъв спорт. При условие, че е 55 кг и няма много пари може да започне с дори само с лицеви опори и да яде повече протеини (евтини източници на протеини са боб, леща, фъстъци, по-добре без соя). Сам може да забележи как след като се е "наспортувал" мисленето му ще се промени и ще стане по-оптимистично. Може дори да разбере, че онези му връсници "гадняри, отрепки долни" и тнт. всъщност може да са що-годе прилични хора. Аз започнах именно с лицеви опори, защото не бях фен на фитнеса. Чувствах, че не мога да се "накарам" сам да го направя. Но един ден просто си казах - така или иначе днес е скучен ден, защо да не пробвам да направя няколко лицеви.. тогава правех една серия едва по 5-6. Това беше преди около 2 години. След месеци, започнах да правя по 200 на час (разпръснати по 15-20 в серия). Започнах да ходя и на фитнес и макар, че не качвам много мускули (качването на мускулна маса отново е приоритет на тестостерона), се чувствам много добре!
×