Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Итое

Участници
  • Общо Съдържание

    116
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За Итое

  • Рожден Ден Декември 15

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    Bg
  • Интереси
    Духовно израстване и хармония

Метод за Връзка

  • Skype
    mi6a_ma6a

Итое's Achievements

  1. Добро утро, житуващи Аз днес преминавам на ангелска супичка Нещо кръвното ми започна да лавира и е редно да мина на щадящ режим. Дните в Житен режим бяха толкова прекрасни за мен. Дано другата година да изкарам до края! Успех на всички!!!
  2. Здравейте !!! Вчера и днес при мен нещата са супер!! Изяждам си житцето без остатък и съм супер - няма главоболие, няма глад само едно спокойствие и щастие!! Успех на всички !!
  3. Интересна трактовка, Дияна. Аз познавам по- добре нашият фолклор и затова говорих от тази позиция, но това, което казваш и ти е свръх интересно.
  4. Здравейте! То, нали житуването е ново за мен, пак ще пиша какво ми се случи вчера - 2- ри ден: Всички започна добре по обяд пак се появи главоболието и един глад... Страшно беше, но аз си карам по схемата и не обръщам особено внимание. Вечерта вече се чувствах отпаднала, въпреки че пих доста вода. Кръвното ми беше леко спаднало. Реших да наблегна на меда и орехите - изядох повече от установеното количество, пак пих доста вода, а последното жито пак ми дойде множко и не го изядох цялото. Легнах си спокойна и днес се чувствам супер!!! Няма главоболие, няма глад, няма виене насвят- супер съм. А най- хубавото е, че някак си виждам от страни ситуации, случки и състояния, които са ме блокирали преди и са ме карали да се чувствам потисната и нервна. Сега ги заобиколих и пак се усмихвам на всичко и всички. Ех, това житце!!! Господ ни го е пратил!!!!
  5. Хей, това направо ме разби... Години наред и с единия, и с другия... Години наред лъжа, измама, изневяра... И сега?! Искаш "ум" от Учителя? А къде беше твоят ум, преди да влезеш в тази ситуация? Не те съдя, а питам? Защото ти май си мислила само за "веселата" страна на връзката. Е, сега е време да се замислиш и за сериозната, защото когато един мъж е излъган най-долнопробно в чувствата си - той не само не прощава, но търси и отплата!!! Моят съвет е: стягай си багажа и заминавай по надалеко, дори и в чужбина, защото двама имат да решават важни въпроси с теб!
  6. Действително, и според нашия фолклор тялото на починалия трябва да бъде погребано (върнато на земята) на 3-тия ден. До тогава една част от душата все още е у тялото и тази част се представя чрез сетивото слух. Дори и днес учените са категорични, че починалият "чува" до третия ден какво се случва около него. А нашите погребални обичаи казват, че именно защото починалият чува до третия ден, до тогава близките му се сбогуват с него, оплакват го и говорят само хубави думи,защото не е редно да се клевети някой, който не може да отвърне на клеветата.
  7. Здравейте, приятели ! Е, тази година и аз се пробвам вече на житния пост, макар още да кърмя детето си. Вчера, като начало и като нещо ново за мен, мина така: Сутринта изпих житената вода с малко мед вътре, бавно, на глътки и с "дъвчене" на водата. Първото ми впечатление беше топлината, която се разля по тялото ми. След като изпих всичката вода се чувствах толкова сита, че първото ми ядене на житото беше около 13.30. Като дойде време за ядене с учудване установих, че житото, ябълката и трите ореха са ми повече от достатъчни. Първо изядох ябълката и орехите (за салатка), а след това житото с малко мед (за основно) Естествено, пих и вода (преварих си трапезна вода и през целия ден съм изпила около 2.5 литра). Втората порция жито, ябълки и орехи я хапнах към 18.30, а последната - към 22.00. Последното ми жито ми дойде много - не го изядох... Но съм го прибрала във фризера и като мине житния режим, всичкото жито, което не съм могла да изконсумирам, ще го заровя на някое хубаво и светло място. Няма да го хвърлям Неудобството, което изпитах вчера беше едно главоболие, но то може и да не е било от режима - предните дни бяха малко безсънни за мен. Също така едно отпускане и лека отнесеност. Но пък топлината и спокойствието са несравнимо комфортни. Сякаш, там където има някакви блокажи в тялото ми (на енергийно и физическо ниво) се появява болка. Днес започна добре. Сутринта - пак водата, а преди малко и първото ядене. Искам да попитам, ако нещо не изкарам до край режима, как да постъпя при приключването на режима. Как се приготвя "ангелската супичка"? Само от сварен картоф? Хайде и други да споделят сега
  8. Мила Ariam, прочетох мнението ти и ти казвам, че това, което си изтърпяла заради твоята любов към един мъж, който явно не я заслужава и не я проумява, е повече от компромис - това е знак за безкрайната ти вяра в доброто, в любовта, в прекрасния и хармоничен начин на живот, в бъдещето! Запази тази вяра за единственото същество, което ще те обича през целия си живот - детето ТИ, защото то е само твое дете, щом бащата просто не го е еня! - и живей заради него, тук и сега, вярваща, щастлива, добра и разумна майка. Не го осъждай на живот в кавги и омраза. Предай му вярата в доброто, която цъфти в твоето сърце и направи от детето си човек изпълнен със светлина и благодат! Нека това те води през тъмата на живота, нищо друго! Стой далеч от сплетни и кавги и остани винаги вярваща и добра - това и ще дойде при теб! Бъди уверена и продължи по пътя, който си поела без страх - лошото е зад теб! Бъди силна и винаги помни, че ти си човекът, който ще сътвори от онова малко същество, дошло чрез теб на този свят, човек със силна воля, добро сърце и непреклонна вяра в доброто! Бог не наказва хора като теб - обича ги! Вярвай в това!
  9. Страхотен материал!!! Благодаря ти, Мария-София! С моето бебче бяхме разделени в първите дни от раждането ѝ и доста дълго време "избивах" периода на отсъствието ми. За мое щастие тя раста уверена и спокойна, но близостта на майката не може и не трябва да се заменя с нищо друго на света! Само майката може да даде онази нежност, която се превръща в здраве, ум, възпитание, морал, мечти и увереност. Затова - уважавайте майките си, защото те са ви направили хора!
  10. Здравейте, приятели ! Проблемите на нашето образование (а и на много места по света) идват от това, че децата са много по-интелигентни от учителите си. Това може да ви шокира, но е истина, защото: 1. сегашните деца са надарени с онази свръх интелигентност, която им позволява да усвояват много повече информация в единица време; 2. децата не понасят фалшивите хора и затова не вярват на даскали, който въобще не искат да мърдат в интелектуалното си развитие; 3. учебният процес не отговаря на метода, който е необходим да се учат децата днес; 4. калпавите учебници и МОМН като цяло, което по мое професионално филологическо мнение също е калпава организация, която не може да се нарече министерство въобще са на светлинни години от умственото ниво на децата ни; 5. педагогическите практики са средновековни и по никакъв начин не могат да оценят реално IQ-то на децата; 6. училищните сгради приличат на затвори и не създават никакво приятно чувство за отпускане на ума и за възприемане на информация; 7. малкото останали учители-творци са охулвани и открито унищожавани от вдаскалените тъпоглавци, които наричат себе си "учител"; 8. има и още много точки, които карат децата да се държат арогантно и без уважение в учебните часове, но по този начин те изказват онова огромно "НЕ! Не искаме такова училище, което ни дърпа назад в развитието ни! Затова не ви слушаме и не ни интересувате!" 9. сегашното образование трябва да се ръководи от мечтите и мъдростта на децата, защото е доказано, че всяко следващо поколение е по-мъдро и зряло от предходното. Така човечеството ще върви напред, а няма да деградира. Така мисля аз!
  11. Нямам думи за принцеса Каору Накамару! Да говори открито за тези неща се изисква доста смелост, мъдрост и отговорност, но истински ценните хора притежават тези качества. Тя знае какво говори, а аз знам, че казва истината!
  12. Да, наистина, на предстоящото изравняване на планетите, което ще се случи след няколко часа, се отдава огромно значение. Даже някъде четох, че истинската преломна дата е 20 май 2012, а не 21. 12. 2012 - това второто е просто огледална дата, нищо повече...
  13. Аз ще добавя името на една класика - " Седемте самураи" - линк няма да добавям, филма го има навсякъде
  14. Аз смятам, че всеки има право да ВЯРВА в каквото пожелае и никой няма право да го упреква за вярата му. И в този ред на мисли ... и тази тема май отива към заключване, затова аз предлагам тук да пишат само единомислещи, а другите - стойте и тук, и където пожелаете, но, моля ви, бъдете по-тактични в изказванията си! Хайде сега едно хубаво четиво от мен, но вече по темата за 2012 http://www.info2012.org/
×
×
  • Добави...