Jump to content
Порталът към съзнателен живот

zheleznykrest

Участници
 • Общо Съдържание

  4
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

829 посещения на профила
 1. Наскоро загубих свой близък и правя наряд за него (http://www.beinsadouno.com/old/prayers.php?id=31). Не мога да разбера значението на молитвата на Данаила в него обаче, изчетох житието на пророка и виждам, че това е молитва на благодарност след като се е обърнал към Бог да му открие значението на периода от 2300 денонощия, през които ще тегне над народа му наказание за греховете им. Какво общо има с покойниците обаче тази молитва?
 2. zheleznykrest

  Кармата на онеправданите

  http://news.ibox.bg/news/id_1763484950
 3. zheleznykrest

  Кармата на онеправданите

  Да, има не един и два такива случаи - доказването става по съдебен ред. Иначе ако трябва да задълбаваме толкова в теорията - аз лично смятам че няма такова нещо като случайност - особено що се касае за толкова съдбовни за един човек събития, и не мисля, че Господ би допуснал един човек да бъде вкаран в затвора съвсем "случайно", просто по произвола и свободната воля на съдията и/или прокурора. За да се случи такова нещо то трябва да бъде позволено, за да бъде позволено трябва да има причина - нещо сторено от съответния потърпевш в настоящия или минал живот, с което си е заслужил такова наказание според кармичните закони. Не мисля че ще можеш да извършиш нещо несправедливо спрямо когото си поискаш, а само срещу когото ти се позволи. Освен защото си го е заслужил, това може да бъде дадено и като изпитание на някой "устремен", но това е вече друга тема. Та интересно ми беше именно това - как със свободната си и неразумна воля човек може да си заслужи такова наказание - ако някой е попадал на примери. Очевидно е, че това може да се очаква ако в миналия си живот човекът е вкарвал невинни, но едва ли нещата са толкова елементарни и сигурно има и други хипотези..
 4. Здравейте. Наскоро попаднах на поредната новина за човек, вкаран по грешка в затвора и се замислих - какви може да са кармичните причини за такъв вид наказание. Най-лесното обяснение е че такъв човек в минал живот е бил съдия и самият той е наказвал невинни, но може би има и други варианти.. може да има кармични дългове към истинския престъпник и да определено да ги изплати като понесе вместо него наказанието - но защо по този начин именно ще изплаща, в какво ли ще се изразяват натрупаните дългове.. Ако някой четейки за кармата е попадал някаква информация за този тип наказание - да бъдеш осъден без вина, нека сподели.
×