Jump to content
Порталът към съзнателен живот

moridin

Участници
 • Общо Съдържание

  45
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от moridin

 1. Само разсъждавам. Да отидеш и накрая на света, едва ли ще е достатъчно. Все пак пренасяш проблема си заедно със себе си нали? Какво като е на хиляди километри, или пустинен остров. Той си е с теб. Ти го познаваш и....може би не искаш да се разделиш с него - въпреки, че го пишеш тук. Проблемът за който пишеш за мен е част от твоята личност, както и на други хора с подобни оплаквания. Следователно е нужна промяна на личността, а не борба с даден страх да речем. Реално преодоляване на п.р.? Един уважаван от мен автор пише, ще перифразирам: то вече не ме предизвиква. Въпросът е какво направи за промяна на личността? Литературата не помага, дори тонове...както и другите трикове. Тогава кое ще помогне? Най-добре потърси добър психотерапевт.
 2. Човек Не си предизвикал достатъчно силно тези усещания. Ако продължават 1 час това е добре....или ден, или година ...супер.... И давай все по далеч от дома докато разбереш, че това не е истинския ти дом.
 3. Не мисля, че положителното мислене помага при окр. Префокусиране да.
 4. Човек .... споделям това мнение тук във връзка с въпроса за лекарствата ...или медикаменти, както се изразяват някои хора: https://breggin.com/antidepressant-drugs-resource-center/
 5. Човек_88 бензодиазепините не са като бонбонките тик - так, че да ги вземеш ей така няколко дни, а после просто да ги спреш.
 6. Един ден ми казаха, че никой и нищо не ми дължи. Години по късно осъзнах смисъла на това. И с терапевта който търсиш е така. Тук ти дадоха бисери осъзнай го. Интелигентен си!
 7. Може би техниките са станали патерица в твоя случай. Как ще ходиш отново без нея? Пробвай да живееш с ''непоносимия'' симптом, какво толкова? Предполагам той не се изразява в разпъване на кръст. А дори да е така имай вяра...
 8. Защо не пробваш без техники/струва ми се, че много се фиксираш в тях/, докато намериш психотерапевт?
 9. Фокусът на осъзнавене на хората с окр е много стеснен. Те виждат в черно и бяло единствено проблемите си. И познават само това. Омагьосан кръг. Психотерапевтът пренарежда този кръг и показва на съзнанието нови полета за възприемане.
 10. Др. Първанов напълно сте прав! И все пак. Ако човек имал окр избере да продължи..... ще осъзнае какъв безценен дар е ....окр. Всъщност това е незаменима опитност. Обикновенните хора я нямат. Така, че хората с окр могат да се радват на късмета си ☺
 11. Програмата Окр сработва с превес при теб. За това след като те успокоят професионалистите на другия ден отново я слушаш. Намери добър психотерапевт. Междувременно прочети ''Ти не си твоят мозък'' Джефри Шуорц. Прекрасна нова програма специално за теб.
 12. Опита на другите колкото и мъдри да са си е за тях. Вече знам, че съм тук не за да слушам капацитетите, колкото и голяма сигурност да дава това. И ти търсиш сигурност. Но в живота няма сигурност. Ако Христос слезе и ти каже какво да сториш дали ще си щастлива? Един от възможните смисли не е ли да сътворим уникален живот и да се върнем при източника с обогатен личен опит? Никой не цени взаимствания опит - на готово. Поне така го чувствам сега. Тук сме за да грешим ако е нужно, но да са си наши собствени грешки. А един ден сигурно ще сме и съвършенни.
 13. Като питаш какво да правиш, всъщност гледаш да прехвърлиш отговорността за решението върху другиго. И аз така правя понякога, за това лесно го виждам и у теб. Отговор има и ти го знаеш. Въпросът е в това разбираш ли, че без изчистване и изясняване на смисъла на живота за теб, винаги ще правиш едни и същи избори.
 14. Сигурно е в финансова зависимост.
 15. Мисля, че никнейма ти изразява ясно това в което вярваш. Можеш ли да повярваш в друго? Все още търсиш отговори, ето ти най-добрият: http://iztok-zapad.eu/books/book/1879/ти-не-си-твоят-мозък-джефри-шуорц
 16. stepara Здравей! Ти прочете ли листовката на лекарството - то е бензодиазепин? Дава се за епилептични припадъци. Ако ги нямаш, защо да го пиеш? От прочетеното не установих да имаш такива. Това са клас лекарства, които предизвикват много силна физическа преди всичко зависимост. Грешка е да се спират рязко. Това става по схема и по съвет от лекар. Но тук 99 % хал хабер си нямат от това. Образовай се като прочетеш повече по темата в чуждестранни сайтове. Хубавото е, че периодът на прием е доста кратък - само месец. Разбира се има значение дозировка както и физическите характеристики на конкретния човек. До колкото съм получил информация не е добре веднъж спрян бензодиазепина да се взима пак. Допитай се до професионалист лекар. На твое място ще послушам Орлин с тази разлика, че ще пусна въпросните изследвания при друг компетентен лекар. А при посочения от теб бих отишъл и .....Абе дай воля на фантазията си....Това не са лекари, а нещо противоположно.
 17. Тази сутрин се озовах в стресова ситуация. Причината е в ..... ще ми се да кажа определен човек. Вече знам, че е в мен - в смисъл аз давам значение на това или онова.... След преживения стрес усетих неприятни чувства и физически усещания. Реших да изгоря адреналина и вървях интензивно няколко км. В резултат сега преживявам приятни емоции и мисли. Нужен е баланс в ежедневието, да знаеш до колко роботизирано е то, как ситуации и хора натискат определени бутони в нас и задвижват енергията ни, когато тя не е осъзната - а кога ли ще е ??? Този пост е за споделяне на опитност и идеята му е, че винаги има друга възможност.
 18. Здравейте, моля за съвет. Взимал съм ривотрил над 15 години - спрях го преди 3 години и имах адски симптоми на отдръпване. Наистина не знаех, че това е наркотик по силен от хероин. Изписваха ми го лекари...Трабва да отбележа, че когато човек е под влиянието на тази дрога, както и на други неблагоприятни фактори (близки неразбиращи проблема и подхождащи от позиция на сила и авторитет) е много трудно да се оцени ситуацията в която се намираш. Просто липсва трезвост! В един момент човек на който съм изключително благодарен ми обърна внимание, че съм пристрастен към субстанция за която не знам почти нищо. След кратка справка в чуждестранни сайтове научих страшната истина. Интересно е, че проблема се неглижира дори в лекарските съсловия по цял свят - къде поради не знание, къде поради други обективни причини. Когато го спрях, направих го рязко (още една грешка), но просто душата ми крещеше - не искам да съм наркоман! За хората които сега преосмислят дали да взимат този препарат и другите от тази група, моя съвет е ако решат да ги спират то да стане по един много бавен начин. Преди година спрях и други леки билки - валерян, алора - разбрах, че действат по подобие на бензодиазепини (на същите рецептори). Тоест по моя преценка, сега съм на около година свободен от бензодиазепини. Лекари при които съм ходил са ми казвали, че щом съм издържал 2 месеца без ривотрил нямало проблеми...Сега имам по леки симптоми но са силно неприятни - като стягане на мускули (непроизволно), задух и други. Моето обяснение е , че това е в резултат на годините злоупотреба с това хапче. Прочетох също , че същестува феномена на продължителни симптоми на отдъпване, за справка " http://www.benzobuddies.org/forum/index.php " . В допълнение ми казаха, че съм с "Окр". Наистина имам тези натрапливости и не искам да се оплаквам (за това не ги описвам). До голяма степен ги контролирам, след като прочетох "Обсебен мозък" - и я прилагам.Благодарение на тази книга за пръв път на ясен и достъпен език разбрах какво е това странно състояние, което ме е измъчвало с години... Имаш опонент, който те саботира по изкючително хитър начин - "пета колона"...До голяма степен успявам да контролирам симптомите на "окр" с метода на четирите стъпки. Дали от тази книга съм получил цялата необходима информация за борба с "окр" ? Имам усещането, че се затруднявам в самонасочваната когнитивно поведенческа терапия заради физическите оплаквания които съм описал по горе. Също и спортувам. Въпроса ми е какво още мога да направя? Тези физически оплаквания от дългите години взимане на ривотрил ли са? Искам да отида до края, за това ще съм благодарен на професионален съвет.
 19. Прочети ''Играта'' от Нийл Строс. Никога не задавай подобни въпроси моля те! Можеше да и кажеш: ''Хей готина блузка имаш, видях отвън едно момиче със същата...'' Хем проявяваш интерес, хем и показваш, че не е най актуалната да речем. Това обърква и провокира интерес разбираш ли? За останалото прочети книжката. Там има отговори и за правилна настройка на самочувствието. Успех!
 20. Бих сменил терапевт, който ме е довел до сътоянието в което си. Много добре се е справил, но пък ти си платила за друг резултат разбирам. Изглежда той е специалист профилиран в постигането на предимно описаните от теб постижения. Ако не ти харесат избери друг терапевт, постигащ противоположното. Толкова е лесно.
 21. А защо не потърсиш и работиш с психотерапевт? Техниките са просто едни патерици. Ти дори не знаеш как да ги ползваш и на какво тогава се надяваш? Ако колата ти се повреди как ще я поправиш? С питане в нета за добър и още по добър начин за това - техника, или ще отидеш на майстор?
 22. Поздравления за интелигентното и разумно отношение във връзка с посоченото по-горе лекарство.
 23. Проблем няма в това, че го задаваш. А в това дали разбираш защо го правиш.
 24. Защо задаваш тези въпроси? Запитай се моля те, а после сподели тук.
 25. Здравей, пиша на посоки но замисляла ли си се тези мъже на каква възраст и позиция са спрямо теб? От това което описа на този мъж му се живее - разбирай нищо повече от това, което сте имали. А ти си на 33 - нито много, но не е и малко. И мъжете усещат, че скоро капана ще щракне.... Само спекулирам разбира се в горното, но опиши възраст и характерови модели на типажите с които излизаш. В една връзка винаги е добре образно казано да си ловецът
×