Jump to content
Порталът към съзнателен живот

caliostro

Участници
 • Общо Съдържание

  27
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от caliostro

 1. използвай една система но изцяло. ако човек отвори астро книгите излизали на български които са преводни то поне половината примери са с домова система на кох.
 2. след списъка от домови системи съм отбелязал че това е цитат от книгата за която споменаваш. дори книгата я има в интернет. за останалото съвсем кратко. че е хаос е хаос. това е един умишлено лансиран хаос за да може който си иска да си пише каквото пожелае. ако намекнеш на подобни творци че не са прави и е доста нелепо това което споменават то тогава започва вой. като лешояди се събират подобни творци и ставаш негър евреин фашист и какво ли не още не разбираш не си прав и така. това е смешно и комично. не приемам че астрологията е творчество нито че е изкуство. подредена е. логична и свързана изцяло с човешкото познание. домовите системи не се познават масово и за това много много въпроси за тях не се дискутират. доста логичен е и въпроса за това - до колко прекцията в една плоскост отразява картината като цяло. има опити за разглеждане на тримерни хороскопи. нищо особенно в крайна сметка. но това е друга тема. домовите системи са едно от малкото неща в астрологията където нещата са ясни. създадени са от хора който са си задавали умни въпроси и са търсели логични отговори.
 3. доста ограничено мнение лишено от каквото и да е съдържание. всеки опит да се сложи всичко под една черта / както в случая - запада..../ говори за доста тесен кръгозор. конкретно в случая това е казано от човек който не е запознат добре със западната астрология. вероятно е някое известно име изрекло тези неща. това не променя нищо обаче. и на изток говорят глупости както и на запад лесно мога да цитирам известни имена от индия които дават някакви съвети на запада относно астрологията. съвети емоционални и наивни донякъде. няма лошо в това ако критиката е градивна. в повечето случаи има пълното основание да се критикува западната астрология за съжаление. но тя притежава сила и мощ и има най добрият инструментариум в определени насоки създаван някога. наистина запада като начин на мислене и модел търпи критика. но това няма нищо общо с астрологията трудно е в няколко реда да се разглеждат системи общещества начин на мислене астрология и какво ли не . нещата са комплексни и ще е доста наивно да ги вкараме в една тясна рамка. поведенчески модели?!!! боже ! накратко - мнението ми че това цитирано мнение не трябва да се разглежда като нещо сериозно изобщо.
 4. по т 4 имаме еднакво мнение. не греша изобщо. става дума за т 3. в случая става дума за акцент в началото на разглеждането на хороскоп. и става дума точно за това - че се акцентира на асц в индииската астрология! колкото до това дали акцента пада върху луната в индииската астрология доста може да се поспори.
 5. тези дни прочетох мнение в бг форум. развива се тезата че астрологията е мислоформа. цитирам Астрологията, особено тропичната, е окултна наука, и като такава се базира в значителна степен на принципа на мислоформата. Сиреч след като в продължение на хилядолетия милиарди хора са вярвали в действеността на условните сектори от еклиптиката, наречени зодиакални знаци, на съответното място в ментала се е образувала една гигантска мислоформа, която въздейства с обратна сила - въпреки фактическите звездни движения. край на цитата. интересно ми е какво мислите по този въпрос.
 6. ок. мисълта- разбира се условно казано- би могла да повлияе на събития но за определен отрязък от време и то в изключително малък процент от всички случаи. това е много важен момент който се спестява и не се казва. защото не може да бъде нарушена общата хармония. тази тематика обачи според мен не е изобщо предмет на астрологията. съгласявам се че в литературата има описани подобни неща. писатели много. в повечето случаи са само едни добри разказвачи.
 7. влизайки в детайли по темата само може да стане ясно какво казваме и какво стои зад думите. изменението на сила на планети и на значения на знаци може според някой да стане по какви ли не начини. не съм видял някой да демонстрира подобни умения. общо взето се остава на ниво пожелания би станало би могло евентуално ако все пак ако .... да не продължавам с подобни логически еквилибристики които са подходящи единствено за доста ограничени хора. и така?!
 8. позволи ми силно да се съмнявам в думите ти. не за друго а защото промените в мисловните форми или казано с други думи начина на мислене и всичко свързано в тази посока не променя събитията. да. може да бъдат изкривени дадени събития във времето за определен период от време но след това нещата си идват на мястото и в посоката която е предначертана. иначе се нарушава хармонията. доброто в големи количества никому не е нужно.
 9. може да си лайк . не зная но разсъждението ти е напълно логично и се покрива с фактология която съм срещал. рядко се кометират тези неща.
 10. знаеш ли си своя хороскоп?! предполагам си го знаеш. колко неща зависят от теб ? колко си променил и на каква цена? може ако желаеш само в цифри да кажеш. 1 или 5 или повече. колко? нещо зависи от нас и променяме съдбата си с мисловни форми?! променяме нещо или следваме сянката си? може и за друг да коментираме. ако съдбата се променя с мисловни форми то астрологията трябва да корегира доста свои основни неща.
 11. смешните неща са много всичко е смешка и то стара смешка
 12. и аз благодаря ! възможно ли е да има и други теми? аз лично бих ги чел с голям интерес. силно съм впечатлен от стила на излагане на нещата.
 13. прогностика предсказване или друга близка дума по смисъл по старому или по новому дума общо взето не променя съдържанието на нещата. приемливи са и двете. да. използва се астрологията и за други неща. тук въпросът за приложението е обширен. но основното си остава.
 14. 70-75% успеваемост като краен резултат в астрологията. поне това са най често срещаните резултати които се цитират. което едва ли се различава и от резултатите да речем преди век или два. няма някакви чак толкова нови неща които да предопределят повече бонуси за сегашният човек. колко са астролозите не мога да кажа категорично. нямам идея колко могат да са нито каква им е етиката.
 15. не. мисля че са астролози. нямам повече информация по този въпрос.
 16. на първият въпрос има дадени много отговори. на вторият въпрос - да! може! на третият въпрос - в западната астрология акцента пада върху слънчевият знак а в индииската на асц. на четвъртият въпрос - само асц да се разглежда изолирано от целият хороскоп и да се правят на тази база заключения е доста лекомислено.
 17. миналата година попаднах на следното твърдение - ....в света има 4-ма астролози само. единият живее в италия. за останалите - нищо! ще ми е интересно ако някой знае нещо по този въпрос да го сподели. останалите -.... вероятно са ученици ли що ли
 18. относно интуицията... има тестове които се правят и има и резултати за това дали даден човек има дадености за интуиция или не. правят се тестовете и толкоз. има и методи за развитие на интуицията които се преподават. имаше преди доста време няколко хубави неща които се продаваха. 3 тома. астрология хиромантия и парапсихология издание на мюнхенският институт по парапсихология. странно защо никой не ги купуваше. висяха години по рафтовете. лекции упражнения включително и за развитие на интуицията.
 19. ще бъда максимално откровен. нямам никакво понятие какво искате да кажете. изложените тези не биха могли да издържат на едно опониране дори и на едно бих казал посредствено ниво. астрологията е предсказателна техника. с нея се предсказва! при използването на астрологията не се изключват техники и от парапсихологията. астрологията не е наука нито изкуство. тя е част от окултизма. споменаването на блаватска в раздел асктрология мисля е неуместно. дори и други имена от окултизма са доста посредствени и екзотични когато става дума за астрология. не е нужно да се поставя астрологията над окултизма и изцяло да се акцентира само на нея. това че има изписано ужасно много от кой ли не за какво ли не относно астрологията не я прави с нива да е над други техники в окултизма. повечето неща които са изписани относно астрологията са пълни глупости деликатно казано от хора посредствени и зле информирани. в крайна сметка астрологията е някъде скрита сред цялото това море от измислици и митове.
 20. вратите са огворени за да се прибират парите на питащите и за да им бъдат втълпявани неща в които и самите лектори не вярват в египет се е практикувала вулгарна астрология думата вулгарна е ясно че има друг смисъл
 21. нямам такива наблюдения за това че нещата са общодостъпни към днешна дата.
 22. не е защото астрологията е техника за предсказване от окултизма. а това не търпи кодекси събрания професионализъм и друга подобна терминология. така представени нещата са в сферата на услугите и там важат бизнес правилата на пазарната икономика и т н бих пожелал на тези бизнесмени успехи в бизнеса повече клиенти повече печалби с уговорката да си запазят за тях кодексите правилата ограниченията и събранията.
 23. е да де сега остава някой да ги нарисува но не проектирани в една плоскост а тримерни да са само така може да се разберат разликите между видовете дс и темата е изчерпана окончателно. или почти е изчерпана.
 24. 10. Естественные проекционные системы домов 10.1. Система Кампано да Новары 10.2. Горизонтальная система 10.3. Арктуровская система 10.4. Система Морена де Вильфранша 10.5. Система Зариэля 10.6. Система Региомонтана 11. Искусственные системы домов 11.1. Система ал-Кабиси 11.2. Классическая система 11.3. Система полудуг ал-Кабиси 11.4. Система Коха 11.5. Топоцентрическая система 12. Система Плачидо Тити 13. Эклиптические системы домов 13.1. Система Птолемея 13.2. Индийская система равных домов 13.3. М – дома 13.4. Солярная карта 13.5. Лунарная карта 13.6. Системы равных домов от планет 13.7. Драконическая карта 13.8. Атла 13.9. Знаки Зодиака 13.10. Система Знак – Дом 13.11. Система солнечных знаков 13.12. Система лунных знаков 13.13. Кармический гороскоп 13.14. Система Порфирия 13.15. Система Эванса 13.16. Система Брахмагупты 13.17. Дома медицинского гороскопа 14. Нетрадиционные системы домов 14.1. Системы, основанные на неастрономических факторах 14.2. Восьмидомные системы 14.3. Зеркальные и неосевые системы 14.3.1. Зеркальные системы 14.3.2. Неосевые системы 14.4. Внеэклиптические системы 14.5. Мидпойнтные системы ЧАСТЬ IV. КАК ИСПОЛЬЗОВАТЬ СИСТЕМЫ ДОМОВ? 15. Особые типы карт 15.1. Тематические карты 15.2. Геодезические эквиваленты 15.3. Карта Вертекса 15.4. Драконический гороскоп 15.5. Композит 16. Комплексное использование систем домов 16.1. Методика Гамбургской школы 16.2. Методика Э.Б.Донат 16.3. Системы домов в Авестийской традиции 16.4. Концепция Израителя – Айзина това е от Денис Куталёв НЕБЕСНЫЕ КООРДИНАТЫ И СИСТЕМЫ ДОМОВ: история использования, астрономический смысл, гипотезы об астрологическом значении. има го в нета представлява опит за систематизиране на домовите системи. но и то не е пълно. липсва един източник в който да е събрано всичко! като всичко друго в астрологията
×