Jump to content
Порталът към съзнателен живот

vehadi

Участници
  • Общо Съдържание

    50
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Thanks
    vehadi got a reaction from АлександърТ.А. in Да подкрепим Учителя в кампанията Великите българи   
    Има един дял от психологията.Нарича се социална психология.Изучава основно поведението на отделни групи от обществото.
    При направените анализи се оказва , че хората са склонни да следват явните победители.Тези ,които те виждат.Още по-добре е ,ако могат да се докоснат до тях или да ги чуят.Много по-малко от тях следват ''книжните'' примери.Колкото и красиви да са те.
    Част от ''новите водачи'' са рожби на класации.Колкото и да не ни харесва това.За част от съвременните хора значимостта на Учителя се гради на предно класиране в ТОП 10.За нас не е така.Дори е малко смешно.Но това са фактите/Ако не вярвате на мен, попитайте децата си.Те следват медийните победители и не се питат много ,много къде е истината/.Искаме хората да четат, а после да прилагат.Но това е много високо стъпало в развитието.Първо трябва да повярват във водача си.За жалост , а може би и за радост, това става най -лесно с класациите.Те представят силния и можещия на елементарно ниво.
    Уважавам мнението на всеки.Но сега... много грешите.И...оставяте други да ни свършат работата.
  2. Like
    vehadi got a reaction from АлександърТ.А. in Да подкрепим Учителя в кампанията Великите българи   
    Някои мислят ,че ние сме организирани и затова Учителя е сред първите десет.
    Аз поне не разбрах да има някаква организация за масово гласуване.Имаше няколко призива от потребители на този сайт или на някои други сайтове.Всеки следваше ''вътрешния си глас''.Затова имаше и хора ,които бяха против гласуването.Нека приемем резултата като продукт на Духовността на България.
    А отностно умереността на гласуването сега....Какво означава умереност ,когато няма реални цифри ?Умереността е между две крайности.Затова нека всеки гласува като спазва условията.
    Знам ,че Учителят е в нашите сърца.Но за да влезе и в други - трябва нещо материално ,нещо по детски привличащо.А за част от българите -това са класациите.Те върват на излъчените от медиите лидери.А понякога...това е първата малка крачка към духовността.
    Мили приятели, освен езикът и трудът в основата на човешкото развитие са били удивлението и преклонението.Това е накарало много хора да следват ''примерите''.А такъв е Учителят.Само трябва някой да им го покаже.А ние като че ли се страхуваме да бъдем активни в тази посока.
×
×
  • Добави...