Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Roemy

Участници
 • Общо Съдържание

  185
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от Roemy

 1. Скъпи Приятели, Смятам че тази тема е доста актуална за последните 10-на години. Имам желание да чуя вашите мнения по този въпрос. 1.Можеш ли да бъдеш щаслив извън Родината си? 2.Носталгията може ли да попречи на духовното ти развитие? 3.Не всичко в чужбина е толкова лъскаво и ухаещо на рози. 4.Западният свят по добър ли е в действителност от нашия и в кой отношения? Младият Българин би трябвало да бъде по добре информиран , преди да склучи сделка с някоя западна фирма и след като бъде измамен, да няма пари за билет за да се прибере.( имам предвит 5-мата млади българи, които бяха измамени в Италия и спаха на улицата.) Моля да бъда извинена за правописните грешки! Мир и Любов!
 2. Какво значи състрадателност? Да се издигнеш над собственото си его! Това е изкуство, да можеш да преживееш , това което другият изпитва.Но преди всичко трябва да имаш любов в сърцето си. Мисля ,че една от основните причини да се прераждаме е ,да се научим на състрадателност. Липсата на това качество се проявява в : месоядството, войните, обийствата, кражбата, безразличието, егоизма. С една дума противоположното на състрадателност- безлюбието. Според мен, това е най- високият критерий за духовно развитие, да поставиш нуждите на другия, пред свойте, това е любовта.
 3. Моля ви дайте ми съвет за ле4ние на колит ! Полу4их възпаление на дебелото 4ерво от паразит ( Диентамоеба фрагилис). Ве4е три месеца ходя по 5 пъти до тоалетната с болезнени спазми и полу4их много болезненз фисура на ануса. Умирам от болки и не смея да се храня.
 4. Здравейте приятели! Искам да попитам Модераторите, възможно ли е да се цензурират агресивните мнения на някой от участниците във форума? Защото това създава напрежение и чувство за негативност! Според мен това е форум, създаден в името на Учителя и би трябвало, тук да цари разбирателство, любов и уважение и най вече резпект към мнението на другия. Благодаря за вниманието!
 5. Някой хора имат за цел да трупат богатства и да живеят в разкош,други се задоволяват с това, което имат , но ги интересуват духовните богатства , а трети живеят без цел т.е. вегетират. "Качеството на живота ти в крайна сметка се свежда до качеството на приноса ти. За да направиш всеки ден свещен, живей, за да даваш. Като издигаш живота на другите, твоят собствен живот достига най- високите си измерения" Робин Шарма "Монахът който продаде своето ферари" Скъпи приятели , а вие как мислите?
 6. Здравейте, приятели! Случайно някой да знае нещо за лечение на остеопороза? Това е заболяване на костната система [намаляване на калция в костите]. Моля, пишете на кирилица.
 7. Да ви е честита последната Коледа и Нова година ! Поздрав от Маите
 8. Не зная дали някой се замисля върху тези две понятия, може би все още ,защото не ни е дошло времето, но имаме доста примери в нашето общество, на стари, самотни и възрастни хора. Забравени от целия свят ,зает със светските си проблеми. Както смъртта е неизбежна, така идва и един момент когато вече си остарял, ненужен на никого и самотен. Би ли ни помогнал стаческия дом или любовта на децата ни? Може ли нашето общество да разреши този проблем? Как да не бъдем в тежест на децата си? Или е по добре да си отидем по- рано от този свят, за да не бъдем измъчвани от близките си , защото сме вече непотребни. Какво мислите скъпи приятели?
 9. Здравейте! Може ли някой да ми помогне, имам шип на петата на левия крак и болките са много силни и почти ми е невъзможно ходенето. Докторите казват , че единственото лечение е операцията. Това ошипяване се получавало от пренатоварване на стъпалото. Аз спортувам и сега това ми е невъзможно. Ако някой знае нещо по въпроса , ще ви бъда много благодарна! Поздрави!
 10. Много пъти ни се случва да чуем, този човек е природно интелигентен , а този е интелектуалец. Според мен интелигентността е свързана със съзнанието, а интелекта с материята. Интелигентността е като таланта, или я имаш или не. Интелекта се придобива и то в определена област. Интелигентност е да не парадираш с интелекта си, да изключиш грубоста и умразата, тя е мъдра, толерантна и благородна. А вие как мислите?
 11. Аделаида, и аз имам проблеми с моя стомах( имам хроничен гастрит) и житния режим от 10 дни не ми понася много добре. Затова го правя два пъти годишно по пет дни и по този начин се чувствам много по добре , а и не се получават голями проблеми при захранването.
 12. Днес ми е втория ден от житния режим , малко ми се вие свят , но най вероятно защото организма се прочиства от токсините. Миналата година издържах 5 дни , дано тази година да успея до края!? Оперирана ми е щитовидната жлеза, но предполагам , че няма да имам проблеми да направя житния режим. Успех на всички!
 13. Roemy

  Любимите Ви животни?

  Само едно човешко същество е способно на такава постъпка, защото може да" разсъждава". Това са единственият сорт " животни ", които ненавиждам!!!
 14. Съветвам те, когато хемороидите са ти обострени и дебелото черво реагира по същия начин, да спазваш следната диета това пак от собствен опит) Три , четири дни до една седмица, ще си вариш ориз с моркови и тиквичка и ще ги пасираш на каша. На втория ден или третия за разнообразие ще си свариш картофи с моркови и пак ще ги направиш на пюре. Никакъв хляб, млеко и сурови зеленчуци, докато ти се оправи стомаха. Печената ябълка е много добре за случая! Кръвотечението продължава докато не се успокоят дебелото черво и хемороидите. Даи почивка на организма си!
 15. Здравейте, Безкрайно съм благодарна на Sillviq 1981, че повдигна въпроса за това заболяване , което не е никак толкова невинно , колкото хората си мислят. Аз от 10 години се боря с този "кошмар" , ако така мога да се изразя, защото винаги съзнанието ми е заето , с какво се храня и дали достатъчно целулоза има в храната , която съм поела , или достатъчно течности съм изпила и т.н. Оперирана съм от хемороиди и въпреки всичко ако не внимавам с какво се храня, те се възвръщат отново. Искам да споделя от личен опит, какво правя за да не се появяват отново. Първо внимавам да не се излагам на отрицателни емоции и стресови ситуации , с което е доста трудно човек да се справи , но определено ми помага медитацията. Второ сутрин на гладно винаги се храня с плод ( плодове), примерно: (круши, сини сливи, киви, смокини, диня, каисии, манго.), но не и банани. Спрях да консумирам месо и колбаси и в малки количества ползвам кашакавал , сирене и пресно млеко. По 250 гр. минимум зеленчуци на ден и ако имате здрав стомах най - добре е в суров вид - салати. Туршии и лютиви подправки, просто ми се наложи да ги забравя и едно от най- важните условия е , че ползвам квасен типов или ръжен хляб, т.е. хляб без всякаква мая. Маята действа убийствено на дебелото черво и активира хемороидите . Последното, за което се грижа ежедневно са движението и течностите, по 1.5 - 2 литра на ден , било чайове, вода и сокове, без газирани напитки и алкохол. По този начин балансирам нещата и повярвайте ми работи.
 16. Моите съболезнования! Напълно те разбиеам , защото и моя баща така внезапно почина. Това където чувстваш , че той е жив не е само твое чувство, а това наистина е така, само , че тои се намира с астралното си тяло в духовния свят , а ти си в материалния. Любовта и връзката между вас , тя винаги ще остане , тя съществува и в двата свята едновременно.
 17. Здравейте, Аз не съм специалист, но смятам , че студената вода има точно обратния ефект, тя "запечатва "порите . На пример , когато сме в топла и замърсена среда , порите се разширяват и естествената реакция на организма е да започне да транспирира, известна част се изхвърля от мръсотията чрез потта, но друга остава. След това ако веднага ползваме студен душ, порите се свиват , както казва Кристиян, но и мръсотията остава вътре, която не е успяла да се изхвърли чрез потта. Докато ако ползваме топъл душ, порите не се свиват веднага и се изчиства всичко. Едно време хората са си търкали тялото с " кисе" и са ползвали топла вода , именно за да се разширят порите и да се прочистят.
 18. Слушах , слушах , как Azbuki величае западния свят , по точно Германия и как България затъва в негативизма си и кармичните уроци , това е чудесно ! Но хайде да си зададем въпроса , от къде идва всичко това и дали и Запада не изплаща някакви кармични уроци също , зад красивата дантелена завеса . България 1990 година тръгна по пътя на така наречената "демокрация" т.е. преминахме от комунизъм към капитализъм . Болшинството от капиталистическите държави са си имали някаква закваска от преди това, по точно някакво материално наследство , заграбено най - вече от колоний . Англия, Франция ,Испания , Холандия , до една все бивши колониалистически държави , който са грабели , безчинствали и убивали , но по този начин са натрупали огромни богатства , а България тръгна да става капиталистическа държава на гол" г.. " В момента тези богати страни приеха огромно количество емигранти, пак с определена цел - евтина работна ръка!!! Под хуманният лозунк - толерантност! Но дойде един момент в , който нещата се усложниха емиграцията нарастна до такава степен, че се получи пренаселеност, безработица и много хора останаха на социална издръжка на държавата. Това означава опразване на хазната , та това не е ли карма , придобитото по нечестен начин да го върнат от там, от където са го взели. През същото време България затъва , защото отворихме границите и българина като отвързано псе се втурна да става западняр, с голяма кошница тръгнахме всички . Първо излезна интелигенцията 90-та година и след това почнаха да пускат ромите и децата на заможните родители да учат в чужбина. Някой от интелигенцията успяха да се реализират , някой не , ромите - крадът и подбиват афторитета на България .От друга страна студентите , който правят всичко възможно само и само да останат в държавата в която учат , сключвайки брак с някой чужденец. София се пренасели от селяни търсейки работа в големия град , земеделието започна да куца , няма производство , внасят се само евтини стоки от Турция и Китай. Българското правителство безсилно да направи каквото и да е за държавата, единственото , което му остана е да се корумпира, за да даде пример и на останалите българи как трябва да се живее. Крадете българи, това е изхода , но западняците окрадоха първо по- бедните държави , а ние крадем себе си и собствената си страна. Как да се оправиме при това положение, а после говориме за материализъм, та не е ли цалата Западна Система такава, само , че другите го умеят малко повече от нас и знаят къде и кого да крадът.
 19. Абсолютно всеки човек живял в чужбина повече от 10 години , започва да изпитва носталгия и мъка по родната страна, колкото и да му е добро материалното състояние там . Манталитета е различен , навиците, всекидневието, климата, който не е никак за подценяване във връзка с здравословното състояние на даден човек. Започваш да се дразниш от неща , който преди това не си забелязвал и дори не си разбирал ако щеш, защото навлизаш по надълбоко в Системата и законите на държавата. А от друга страна се получава обратния варянт , когато се завърнеш в България за няколко седмици , ставаш сляп за българсите проблеми и всичко виждаш в розова светлина , защото си за малко и на почивка с пари в джоба. В крайна сметка какво се става , нито тук , нито там , оставаш сякаш без Родина и незнаеш какво да предприемеш.
 20. На Бога в теб можеш да разчиташ и в България, защо трябва да отидеш специално в чужбина , за да търсиш Бога в себе си. Повечето от българите заминават в друга държава по икономически причини , по точно не толкова от липса на препитание, колкото от насаждания от Системата снобизъм, че преуспелия човек , непременно живее в голям град, седи в офис зад компютър , кара скъпа кола и прекарва отпуските си в екзотични курорти.
 21. Отшелник можеш да станеш и в собствената си държава, ако това е начина да намериш себе си. На всякъде по света , както и в БГ. има духовни, добри , не духовни , завистливи и злобни хора. Ако ти в България не се научиш да общуваш с всякакъв вид , то в чужбина още по- малко , защото там позицията ти е много по рискова. Изолацията в друга държава можеш да си я позволиш , едва когато си си издействал определен статут и си се освободил от ангажиментите , който те карат да следваш законите на дадена страна, а това обикновенно се постига с години. Нямаш възможност да се дистанцираш , защото възможноста ти за избор на приятели и близки намалва до минимум.
 22. Теди благодаря ти , е с този виц темата се изчерпва! Мисля , че всеки , който реши да емигрира първо трядва добре да помисли , дали е на прав път!? Защото емигранта си остава емигрант за цял живот , където и да е , дърво без корен. Парите и положението не променят нещата. От 20 години живея в чужбина , имам всичко , но България за мен си остава страната , която обичам , там ми са корените и един прекрасен ден ще се пребера отново.
 23. Roemy

  Провидението

  Да, светът изглежда ужасно грозен, именно, когато го отделяме от Твореца. Когато го делим на части - на свят, създаван от него и свят, създаван от нас. Когато не виждаме бог и в нашия, човешкия свят. И когато не ни стига дълбочината на взора да провидим и отвъд нашата част. Не височината, а именно дълбочината, защото високото е скрито не другаде, а в дълбокото. Високото дърво има дълбоки корени. А Провидението - Погледът, който всичко вижда отведнъж, трудно се надиграва от човек, който гледа само своята част... Провидението никой човек не може да избегне! Дори Христос не е успял да избегне горчивата чаша. Дори Синът Божи! Аз все си държа на моето - за мен не е случайно това, че именно Христос идва тук и изпива тази чаша. В това отново виждам пръста на Провидението. Много съм мислела по този въпрос - какво е неговото провинение. И съм ровила. Веднъж попаднах на един материал, където е дадено обяснението. Образно казано, когато се събира съвета на боговете да решава дали на човека да се даде свободна воля или не, Христос се застъпва за човечеството и става негов гарант. Той държи на това да бъде дадена свободата на избор на човека. Рискува. Залага себе си в името на човешката свобода. И затова пращат точно Него да ни изкупи. Рискът си риск. В подобна игра на Провидението рискуват само най-смелите, най-благородните. Само една безкористна и истинска любов би могла да стори това. А ние, човеците... грях сторваме спрямо нея, защото проявяваме безверие, когато себе си дори не можем да заобичаме... Според мен Исус Христос няма нищо общо с Провидението и не виждам с какво е изкупил нашите грехове и какво се е променило след това. Божият син дойде , за да покаже на човечеството , през какви трудности и мъки трябва да премине всяка човешка душа за да достигне до Божествения свят. Всяко човешко същество трябва да премине през Христовия кръст за да познае Бога. Когато Исус Христос се е молел да избегне горчивата чаша , той не се е молел за себе си а за човечеството . Точно тази горчива чаша повдига човека, това е пътя.
 24. Roemy

  БОГ...

  БОГ е любов, а какво е Любовта , да вземеш участие в страданието на ближния си , да понесеш половината от загубата му и да дадеш половината от печалбата си.
×