Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Све

Участници
 • Общо Съдържание

  32
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение


Репутация Активност

 1. Like
  Све got a reaction from Eлф in Хуморът на Учителя   
  Ето тук хумора на Учителя много ми допадна:

  Гледате някоя котка седи при някоя дупка и дълбоко разсъждава за проблемите на живота- социални, семейни, морални и научни въпроси разрешава тя. И като седи като някоя статуя си казва:”Само от тази дупка излиза разрешението на този въпрос.” И гледаш по едно време един ученик излиза от тази дупка , посмее се малко, излиза навън, обърне се и влиза.  "Любов към всичко" – Утринно Неделно Слово

  държано на 16.10 1938г.,София, Изгрев
 2. Like
  Све reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in "Възпитание на родители" и 'Диагностика на кармата"   
  Благодаря ти за милите думи!

  Според мен, проблем може да се получи само тогава, когато има разминаване в нивото на пишещия и възприемащия.
  Днес точно същия въпрос обсъждах тук с един приятел, че съществува емпатия и резонанс между хората и става така, че благодетелят за едни може да е унищожител за други. Всичко е относително - хора, които са спасявали нечий живот са били и същите, които са убивали друг.
  Например, преди десетина години, когато излязоха 6 и 7 част на "Диагностика на кармата" - аз бях на такова ниво, че самото им прочитане беше абсолютно достатъчно всички пластове у мен да претърпят кардинално земетресение, което да тласне качествени решения на проблемите ми тогава - тоест, книгите ми дойдоха съвсем намясто и влязоха в пълен резонанс със съзнанието ми. Същото наблюдавах и при други близки и не дотам близки хора. Наблюдавах и обратен ефект и вреда, обаче, при хора, които явно не са могли да разберат нивото на поднесената информация.
  Сега, просто подобни книги лично на мен не са ми достатъчни и имам нужда от по-дълбоки "копки". Предполагам, че и при много хора е така - с натрупването на информация, знания и опитност - структурата ни става по-многопластова и изисква много повече работа.
 3. Like
  Све reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in "Възпитание на родители" и 'Диагностика на кармата"   
  Диана, xameleona

  Според мен, проблемът с автори като Лазарев, Норбеков и въобще с руската (че и други) школа е такъв, че те се опитват да дават готови рецепти чрез внушение, целящи бързодействието. Например, "хайде сега да вземеш да простиш на всички (на себе си, на мама и тате, на комшията, на котето и буболечката, на царевицата и карфиола.. и всичко ще се оправи").
  Естествено, временно нещата се оправят - особено като ти набият в канчето, че всичко започва и свършва от твоята гордост, лакомия, властност, алчност и т.н. характерови поведенчески прояви.
  Обаче, след година две - проблемчето се връща, често съпътствано с куп други...
  Защото дълбинната причина, за да се стигне до прояви на цитираните "гордости и предразсъдъци", а оттях и до житейски проблеми и болестни картини - е доста по-навътре в собствената ни психология.

  Учителят, наред с молитви, формули и упражнения - дава и много методи за алтернативна само-психотерапия и групо-психотерапия, които те прочистват из основи. Поради това, всеки разбрал и приложил ИСТИНСКИ напътствията му - се променя трайно и безвъзвратно.
 4. Like
  Све reacted to Дъгата in "Възпитание на родители" и 'Диагностика на кармата"   
  Преди много години четох една от първите му книги.
  Не ми хареса, заболя ме главата. И толкоз.

  Преди 2 години ме помолиха да гледат в къщи двд-записи на негови семинари.
  Не можех да откажа и се съгласих.

  После "дадох половин ухо" - и останах поразена.
  Това сякаш бе друг човек - един планинар, които след много години катерене е стигнал до някакав локален връх и това, което аз "случайно" чух бяха почти директни цитати от Беинса Дуно, четени от мен предишни дни.
  Удивих се!

  И се сетих за пророчествата и за важната роля на Русия.
  Дадох двд-та и на други хора около мен и всички се поразиха.

  И се сетихме за една случка, разказана от Учителя:
  Попитали го кой е най-добрият му ученик.
  А той казал: "Един овчар, далече в планината, но той не е и чувал за мен."

  Може би и Н.С.Лазарев е един ученик.
  (не казвам, че е най-добрия, нито че е прероден, просветлен, или нещо такова).
  И той е една душа, която постоянно си настройва антенките на все по-фини вибрации.

  С удивление установих, че е много по-лесно за някой хора да приемат словото на Беинса Дуно, след като вече Лазарев ги е пораздрусал и в стил "право куме, та в очи" им е предизвикал земетресение в егоизма.


  П.П.:
  Темата с цитати от неговите нови книги (2008-2009г.) е
  "Възпитание на родители" - цитати

  В нея всеки е поканен да дава точни цитати и безпристрастен превод на интересни теми.
  Дала съм вече някои негови доста по-различни мнения от традиционните схващания.

 5. Like
  Све got a reaction from Лъчезарна in Мисли от Учителя за кармата и индуската философия   
  Проява на кармическия закон, 9 лекция на MOK, 26.IV.1922 г.
 6. Like
  Све got a reaction from Лъчезарна in Мисли от Учителя за кармата и индуската философия   
  Проява на кармическия закон, 9 лекция на MOK, 26.IV.1922 г.
 7. Like
  Све got a reaction from Лъчезарна in Мисли от Учителя за кармата и индуската философия   
  Проява на кармическия закон, 9 лекция на MOK, 26.IV.1922 г.
 8. Like
  Све got a reaction from Eлф in Хуморът на Учителя   
  Ето тук хумора на Учителя много ми допадна:

  Гледате някоя котка седи при някоя дупка и дълбоко разсъждава за проблемите на живота- социални, семейни, морални и научни въпроси разрешава тя. И като седи като някоя статуя си казва:”Само от тази дупка излиза разрешението на този въпрос.” И гледаш по едно време един ученик излиза от тази дупка , посмее се малко, излиза навън, обърне се и влиза.  "Любов към всичко" – Утринно Неделно Слово

  държано на 16.10 1938г.,София, Изгрев
 9. Like
  Све got a reaction from Розалина in Спомени за Учителя   
  От  книгата на С ПОЧИТ ЗА   УЧИТЕЛЯ  ПЕТЪР ДЪНОВ на  Omraam Mikhael Aivanhow (Михаил Иванов)

  "Бях седемнадесетгодишен,когато срещнах за първи път Учителя и със здравето не бях много наред. Отгодини се хранех зле. Дните ми преминаваха в дихателни упражнения, медитации и четене. Дори когато се хранех, не се разделях с книгата. Бях твърде млад, за да разбера на какво се дължи моята умора, сънливост, слабост. Когато ме погледна,Учителят каза: “Черният ти дроб не е добре и за да го излекуваш, трябва да направиш следното: всяка сутрин на гладно ще изпиваш чаша вода. Ще я пиеш бавно, предъвквайки я глътка по глътка, като концентрираш цялата си мисъл върху нейното въздействие и сила. Ще и говориш: “Скъпавода, ние двамата с теб ще възстановим моя организъм”. Нищо повече не ми каза. Той не обясняваше нещата, както аз правя пред вас. Оставяше ни да дълбаем и търсим сами. Без съмнение той е по-мъдър от мен!"

 10. Like
  Све got a reaction from Розалина in Паневритмия- курс за усъвършенстване   
  Уважаеми приятели,

  Желаещите от София , които искат да се включат в курс за усъвършенстване в  Паневритмията 

  могат да го направят с предварително записване при Водещата:  Офелия Николаева, тел. за записване: 840 30 06 и 0886 413 289

  Курса се провежда всеки  петък от 18.30 - 20.00 ч. на Ул.”Гургулят”1, НСА (м-у НДК и пам. на Патриарх Етимий)

  http://www.panevritm...news_item_id=71
 11. Like
  Све reacted to Alexander in КАРТИНИ на хомеопатичните лекарства   
  Всяко хомеопатично лекарство има така наречена Картина. Това е сбора от Ментални характеристики и особености, Физически особености, Симптоми и модалности на симптомите.

  Картините на различните хо л-ва варират от няколкостотин до над 13 000 симптома и характеристики! Започвам с Картината на

  LYCOPODIUM Clavatum


  Това е растително хо л-во, което спада към Псоричният Миазъм.
  Преди хиляди години той е бил огромно, могъщо дърво, но с времето се смалява до малък мъх - плавун, който се прилепва към големите дървета и така пълзи нагоре...
  Главното усещане при Ликоподиума е, че ако човек остане малък, трудно ще оцелее и другите ще го унижават, няма да може да си намери място под слънцето...
  Затова главната амбиция на Ликоподиума е да се издигне високо, да стъпи на най-високото стъпало по пътя към успеха, да стане отново мощен и велик, да достигне висока позиция откъдето да командва подчинените.
  Това е нуждата на човек да притежава име, его, имидж. Необходимоста му да бъде някоя важна, значима личност, която хората да запомнят и с която да се съобразяват.
  Необходимоста да е горд със себе си, с високо самочувствие, да изглежда добре в собствените си очи.
  За да постигне амбициите си той трябва да се движи, да предприема нещо ново, а не да се привързва към старото и стабилното.
  Това е положението на човек, който чувства че му липсва власт, затова той е много амбициозен и може да използва всякакви начини, за да постигне това.
  Той може да стане и диктатор, да доминира.
  Но в Ликоподиум се е загнездил един страх. Страхът от провал, което води до голяма вътрешна неувереност и неспособност.
  Затова като компенсаторна реакция и за да защити имиджа си, той се крие зад демонстрация на храброст, говори на висок глас, хвали се с дързоста си, използва помпозни думи за да впечатлява. И зад всичко това се крие страхът, че слабостта му ще бъде разкрита.

  Проявата на Егото му е критичното отношение към другите. Критикувайки другите, той се стреми да компенсира вътрешната си слабост и несигурност.
  В Ликоподиум непрекъснато се води борба между страхливостта и егоизма, между неувереността и високомерието, между плахостта и диктаторското поведение.
  Този човек се страхува от авторитети, но е груб и презрителен към тези, за които той е авторитет!

  Не обича отговорността и я избягва, доколкото това е възможно. Дори в любовните си връзки той проявява похотливост - не обича да се обвързва и ако връзката стигне кулминация, той... просто си тръгва.

  От друга страна, Ликоподиум е благороден човек и ако някой му е направил добро, той го помни и при възможност му отговаря със същото. Той може да плаче от радост при гледането на сантиментални сцени.
  Ликоподиум е човек, който смята, че хората го обичан не заради същността му, а заради това което е постигнал в живота. Това е дете на изискващи родители, които му дават някаква награда при всеки успех.
  Има много фантазии, лесно се абстрахира и теоретизира.
  Може да обобщава и да създава теории вземайки в предвид много факти.

  На физическо ниво имаме:

  - Раздут от газове корем
  - Корем, флатуленция и изпускане на много газове.
  - Влошаване от бобови, зеле, ядки, груби целулозни храни.
  - Преждевременно побеляване на косата.
  - Желание за топла, гореща храна и напитки и за сладки неща.
  - Дясностранни симптоми, като заболяване на десния бъбрек, десния яйчник, десния бял дроб, Черния дроб и жлъчката.
  - Апетит. Яденето засилва глада.

  - Несигурност от поява пред публика.
  - Плаче от благодарност.
  - Присъствието на непознати го влошава.
  - Подобрява се в компания
  - Непоносимост когато му противоречат.
  - Ингвинална херния - дясностранна.


 12. Like
  Све reacted to Креми (късметче) in Лечение с прана   
  Кратко картинно обяснение на случващото се по време на медитация, както и по време на искрена молитва.
  Медитацията за мир, дадена тук, се различава от молитвата по това, че дава познания и активира точните центрове, от които подаването и приемането на Божествена енергия се случва пълноценно.
  http://sites.google.com/site/infopranabg/video/mcks-twhm

  П.П. Онагледена е медитацията, към която има линк по-горе.
×