Jump to content
Порталът към съзнателен живот

НелиТ

Участници
  • Общо Съдържание

    326
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от НелиТ

  1. На 02 февруари в 18.00часа в Бургас, в клуба на ББ на ул."Камчия"№6, започва курс по Паневритмия. Телефон за контакти : 0895800958, Иван Атанасов.При голям брой участници, след първата сбирка ще се наеме друга зала.
  2. Една от най-често срещаните причини за манията за величие, според мен.
  3. След "За да достигнеш плода" следва "Танц в светлината", след това "Медитация: Навлизане навътре"; после - "Камино".
  4. Включвам се. Наложително е. В часовете, в които ми е възможно.
  5. Величествено ято щъркели в небето по време на днешната Паневритмия. Те нямат нужда от курсове. Този Божествен танц си го знаят...
  6. Самоактуализация 72% Ориентация во времени = 80% Ценности = 80% Взгляд на природу человека = 70% Потребность в познании = 80% Креативность = 67% Автономность = 67% Спонтанность = 67% Самопонимание = 60% Аутосимпатия = 60% Контактность = 50% Гибкость в общении = 80% Намирам тези резултати за реалистични. Реалистичен е и най-ниския ми резултат - контактност 50%. В обичайната ми среда ме считат за много контактна, но аз си знам, че трудно разширявам диапазона - от най-ранна детска възраст винаги съм избирала с кого да общувам и рядко съм избирала да влизам в контакт с хора с различни от моите възгледи и принципи. Не обичам да се движа в големи и разнородни компании, защото това ме изнервя и натоварва. Но този резултат има за мен много важно положително значение: имам прекрасни приятели - и от детството, и от днешни дни; не съм преживявала предателства от приятели; когато се срещна с приятел дори и след десет години, общуването ни е прекрасно, доставя удоволствие и на двете страни, сякаш продължаваме изречение, на което преди 10 години сме сложили само запетая. Мога с радост да заявя, че нямам бивши приятели, т.е. такива, с които въобще да не желая да общувам.
  7. Влез в раздела "Паневритмия". Там ще намериш нужната информация. Мисля, че най-удобно ще ви бъде на поляната до телевизионната кула. Дотам се отив от центъра с трамвай №19.
  8. Но няма да можем да избегнем задължителното ваксиниране на 01 октомври. Ще ни ваксинират с антифриз и фосфор. Да не замръзнем през зимата и да ни е светло, когато спира тока
  9. ...И когато същото това население се превърне в общество, в братство...Ако продължава само да"населява" и да се събужда и реагира само когато заплашват да вдигнат акциза на ракийката, трудно ще му бъде.
  10. Нещо много прекрасно! Точно, когато започвахме упражнението АУМ, вляво от слънцето се появи ярко светло петно между облаците. Помислих си - Второ слънце! След секунди на това място се показа сектор от небесна дъга!
  11. В Чехия са го измислили добре. След като са установили, че най-добре за децата с такива проблеми е да посещават не специални, а масовите училища. Държавата отпуска големи средства на училищата, които приемат тези деца, което, от своя страна, им дава възможност да им осигурят и по-специални грижи. Това сподели с мен моя близка, чийто внук е дете с увреждания, е получил шанса да учи в елитно училище и да не се чувства толкова различен от другите деца.
  12. Донче! ...А и по-различни от нас. Примерът с моята дъщеря е очеваден. До 17-годишната си възраст беше прочела само две книги - "Малкият принц" и "Пипи дългото чорапче". Може би е имала дислексия - когато беше в началното училище, не бях запозната с този проблем. Четеше гладко, но не разбираше какво е прочела. С радост обичаше, обаче, аз да й чета. А в къщи имаме хиляди томове книги. Аз се научих да чета на 3.5 години и това продължава да е моя голяма страст. А и майка ми, и баба ми с книгата лягаха и с книгата ставаха. Докато завърша гимназия почти нямах собствени книги. По тази причина всяка лятна ваканция работех безплатно в Окръжна библиотека, за да имам неограничен достъп до книгите. А вече почти 40 години непрекъснато купувам книги. Но личният ми пример ни най-малко не действаше на дъщеря ми. Доскоро. Преди близо година изведнъж ме помоли да й купя книга от Конфуций (!), защото неин преподавател цитирал някаква мисъл, която изключително й допаднала. И запомни много сентенции на Конфуций, които цитираше винаги на място. След това пожела да й купя книги от Хорхе Букаи и Паоло Куельо. За мен беше невероятно да скочиш направо на сериозна литература, без да си чел нищо друго преди това. През тази учебна година написа няколко прекрасни есета (които бяха отличени на училищни конкурси) по литература и по етика и право. Много кратки, но изключително оригинални. Написа ги в час, без предварителна подготовка. Изведнъж, сякаш по самосебе си се оправи и ужасният й правопис. Нашите деца, изглежда, получават по някакъв друг начин информация, черпят мъдрост отнякъде, без да са чели книги. Моята дъщеря често обича да разговаряме на езотерични теми. Изказва сериозно мнение по основните въпроси на духовното, без да е чела нищо по въпроса. А аз от двадесетина години само такава литература чета. Моят извод е : да не се тръшкаме толкова много, че децата ни не четат, а само внимателно да следим развитието им и да се вслушваме в тях - какво говорят, как разсъждават.
  13. Днес, дни преди края на учебната година, стана ясно, че целият клас на дъщеря ми ще трябва да се яви на поправителен изпит по специален предмет, тъй като нямат нормативно определената бройка текущи оценки през втория срок. А нямат оценки, защото преподавателката е хонорувана и рядко се появява в училище.
  14. Актуална ли е тази информация с четиригодишна давност? На 25 юни ще бъда в Габрово и бих искала да започна деня с Паневритмия.
  15. В момента ровя в тази тема, за да открия някакава информация за ромба. Вчера сутринта, по време на паневритмията, видях в облачното небе фигура на ромб, абсолютно правилен като геометрия, очертан от тънки ивици синьо небе. Към долния му десен ъгъл имаше S-образна опашка (като на хвърчило). Въпреки че вятърът движеше облаците и общата картина непрекъснато се променяше, ромбът остана дълго време все така прецизно очертан.Още докато го съзерцавах, си помислих, че сигурно е някакъв символ. За първи път виждах облак с толкова правилна праволинейна геометрия. Сега съжалявам, че не ми дойде на ум да отчета по време на кои упражнения наблюдавах ромба. Тогава смисълът може би щеше да се развърже по-лесно.
  16. https://vbox7.com/play:da5b9eac Като ученичка имах щастието да свиря "Музикален момент" от Франц Шуберт в камерен оркестър. Сега оценявам, че усещането, което съм изпитвала по време на изпълнението - че плувам върху вълните заедно с божествените звуци, може да се сравни с усещанията по време на медитация.
  17. Здравей Истинска, получих импулс да ти пиша преди 2-3 часа, но нямах възможност. А преди малко, преглеждайки публикациите на приятелите си във фейсбук, попаднах на този откъс от Луиз Хей, който е точно на място и изразява с по-малко и по-точни думи това, което исках да ти кажа: Животът е много прост: каквото ние даваме, това и получаваме..... от Асен Асенов Хермес на 18 май 2011 г. в 08:57…Онова, към което насочите вниманието си, расте и остава трайно в живота ви. Отдръпнете се от нежеланото и насочете вниманието си върху онова, което наистина желаете да бъдете или да имате. …Днес е още един съвършен ден на Земята. Аз приемам всичко, което може да подобри качеството на моя живот. Аз използвам своите думи и мисли като инструменти за създаване на бъдещето. Аз изразявам благодарност на настъпващия ден и търся възможности да благодаря на събитията от този ден. Животът е много прост: каквото ние даваме, това и получаваме. Аз вярвам, че ние сме отговорни за всяко нещо в живота ни – и за най-лошото, и за най-доброто. Всяка наша мисъл буквално твори нашето бъдеще. Всички ние създаваме събития в живота с помощта на мислите,които мислим и думите, които произнасяме. Вселената подкрепя изцяло всяка мисъл, в която избера да повярвам.Изборът на мисли е безграничен. Аз избирам равновесието, хармонията и мира и те се изявяват в моя Живот. Луиз Хеи Желая ти светъл и хубав ден!
  18. Христос воскресе! ...и така да изгрее нашето вътрешно слънце в нас!
  19. Благодаря, Vespertine! Прекрасно се ориентирах! Ще се радвам да се запозная с всички вас, които ще играят на 28 и 29
  20. Благодаря, Иво! Аз знам само къде е входът на Морската градина. Близо ли е до него това разклонено дърво? Ако някой може да го маркира на гугълска карта, ще бъда много благодарна. А за часа ще ви питам допълнително другата седмица.
  21. Здравейте приятели варненци! На 28 и 29 април ще бъда във Варна по работа. Бих искала да не пропускам Паневритмията през тези два дни. Ще бъда в хотел „Ривиера Бийч” и/или „Империал”. Ангажиментите ми ще бъдат от 10.00, така че нямам проблем да прескоча с колата до мястото, където играете. Къде? В колко часа? Благодаря ви предварително! Бургаски поздрав от нашето море на вашето море
  22. На 21 април,от 18 часа в зала „Петя Дубарова”на Културен център „Морско казино”гр.Бургас издателство „Балтика 2002” ще представи книгата: „Видяно с мисълта” от Петър Гигов Книгата е от жанр езотерика и се занимава с въпроси като: създаване на Галактиката и Планета Земя; създаване и еволюция на човека; възникване и развитие на човешките цивилизации, българите, медицината.
×
×
  • Добави...