Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • entries
    14
  • comments
    17
  • views
    2,295

About this blog

Едно докосване

Entries in this blog

Частички от Тайната...

Ще поместя тук някои хубави мисли на Виктор: „Има два вида религии. Първата никога не е създавана от човека или нещо друго. Тя винаги Е, тоест – налична в обективността, в която липсва субективност. Когато хората са се откъснали от тази религия, поради липсата на връзка с обективността, са започнали да създават субективните религии. Първата религия няма начало. Преди това начало на хората не е била необходима религия, защото тя е била част от тях. Когато нещо е в тебе, не е не

не...

не...

Светец

Откакто Го беляза, няма сън. Отне му и посоката за връщане. Отгоре гледа хората навън, и покривите им, и къщите. И те го гледат, с питащи очи. Не разпознават кой къде е разпнат. До него двама, а в един горчи на Галилея мъртвото и празното. Не е герой. И не е отличен. Една победа има - десет пръста с които, до Спасителя, смирен сърцето си е заковал за кръста.

не...

не...

Любими местенца...

Светлина от гносиса - книжка на Нийлс ван Саане Lectorium Rosicrucianum Bulgaria във Фейсбук Mevlana Celaleddin-i Rumi Sufi Evrensel Bilgelik Kardesligi (на турски език)

не...

не...

...

Съществува тишина, в която светът не може да нахлуе.

не...

не...

..

"Но в Духа на Христос, нашия Спасител, ние свидетелстваме за това, че по-скоро камъни ще се предложат да служат, отколкото да липсват изпълнители на Божията воля." Конфесио Фратернитатис Р.К.

не...

не...

На шега и не съвсем

Незнайна болест покоси дъха ми. За нея нямам противоотрова. Смалявам се, смалява се света ми и да Го срещна вече съм готова. Не доближавайте, че е заразно, когато се допрете до проказа. И няма лек човечеството властно за тази точно пагубна зараза. Убива всяка личностна надежда. Изцежда всяка капка тъмна кръв. Променя ДНК и не поглежда че вече няма да си чужда стръв. И няма да се хранят с тебе разни праобрази от огледален свят. Такава ми е болестта - заразна и покосява и люби

не...

не...

×
×
  • Create New...