Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Трансперсонална психология – видео конференция с Владимир Майков


1 Screenshot

About This File

Трансперсонална психология – видео конференция с Владимир Майков

film_transpersonal.jpg

Трансперсоналната психология е едно от най-новите напревления в дълбинната психология. Започнала е през 1969г и е отговор на възникналата потребност за осмисляне на глобалната цялост на човечеството. За нейното развитие са допринесли световноизвестни учени и психолози като Абрахам Маслоу, Стенли Крипнер, Антани Сютич и Станислав Гроф. Една от задачите на трансперсоналната психология е да осмисля активно опита на различните духовни традиции и практиките, свързани със самоусъвършенстването на човека.

В тази видео пресконференция ще се запознаете с Владимир Майков - председател на Руската Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия и член на президиума на Европейската Асоциация. Ще разберете какво представлява този вид терапия, кога е възникнала и как работи. Ще разберете как холотропния подход - холотропното дишане и холотропната терапия на Станислав Гроф, активизират вътрешните лечебни сили във всеки човек. Този психотерапевтичен метод е признат от Министерството на Здравеоопазването в Русия още преди 10 години, както и от Европейската Асоциация по Психотерапия. Методът се прилага в стотици клиники в Русия и е с особен успех при лечение на наркозависимости, алкохолизъм, невротични състояния, проблеми във взаимоотношенията и др. Може да се използва също за профилактика на здравето и психиката, преодолояване на психо-духовни кризи, както и за засилване на творческите способности в човека.

Лекторът накратко споменава за важността от изучаване на духовните учения и практики за самоусъвършенстване възникнали по българските земи за целите на психотерапията – древните тракийски мистерии, богомилското движение, учението на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) и създадената от него Паневритмия.

Владимир Майков гостува в България по покана на председателя на Българската Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия - д-р Мариян Господинов. През месец юни 2007г г-н Майков проведе сертифицирани курсове (виж брошурата: страница 1, страница 2) пред лекари и психолози от 8 града в България. Очакват се нови курсове в следващите месеци.

Полезни връзки:

Българска Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия

Руска Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия

Европейска Асоциация по Трансперсонална Психология и Психотерапия

Асоциация по Трансперсонална Психология - САЩ

Трансперсонална Психология - Уикипедиа

Трансперсонален Тренинг по Гроф

на снимката отляво надясно:

Владимир Майков, Мариян Господинов

видео заснемане и

подготовка на материала:

Ивайло Станев

Варна, 05.07.2007г

Дата на първоначално въвеждане: 10.07.2007 г.

 Share


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...