Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Майка съживява новороденото си близначе с прегръдка


Recommended Posts

Майка съживява новороденото си близначе с прегръдка

За невероятен случай на преждевременно родено близначе, обявено за починало от лекарите и съживено от топлата прегръдка на майка си, съобщиха наскоро световните медии.

Мъничкият Джейми се ражда преждевременно в болница в Сидни, Австралия заедно със сестричката си Емили в 27-а г.с. Двете близначета тежат само 900 гр. и докато момиченцето се справя успешно с адаптацията към външния свят, братчето й не диша и след като опитват 20 минути да го съживят лекарите го обявяват за мъртво. „Лекарят дойде и ме попита дали сме избрали име за сина си”, разказва пред австралийската телевизия майката Кейт Ог. „Казах му, че сме избрали името Джейми и той се обърна и ми подаде повитото бебе и ми каза: „Загубихме Джейми, той не можа да се справи, съжалявам”. Съсипаната от скръб майка поема безжизненото телце на сина си. „Беше най-ужасното нещо, което някога съм изпитвала”, споделя тя. „Развих Джейми от одеалцето, той беше напълно отпуснат”.

15707568.jpg

Отчаяните Кейт и Дейвид с новородения си син

В отчаянието си майката решава да прегърне за последно до сърцето си новородената си рожба. „Махнах нощницата си и поставих бебето върху гърдите си, с главичка върху рамото и просто го прегърнах. Джейми беше безжизнен, но започнахме да му говорим и двамата с мъжа ми. Казахме му как се казва, че си има сестричка и му разказахме нещата, които бихме направили с него през живота му.” Майката топли миниатюрното телце в прегръдките си в продължение на два часа и изведнъж бебецето започва да дава признаци на живот. „Джейми започна да прави плахи опити да поеме въздух, но лекарите ми казваха, че това са само рефлекси. След това обаче той започна да трепка като при стряскане и започна да диша все по-редовно.” Удивената Кейт дава на бебенцето няколко капки коластра, които изцежда на пръста си и след като я поема мъничето започва да диша нормално. „Помислих си: „Боже мой какво става?”, продължава невероятният разказ майката. „Малко след това той отвори очи. Това беше чудо! Протегна ръчичката си и стисна пръста ми, после отвори очички и премести главичката си. „Не мога да повярвам, не мога да повярвам…”, повтаряше и самият лекар, клатейки глава”.

15707572.jpg

Семейство Ог с близначетата

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...