Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Kоя беше най-впечатляващата ви Паневритмия това лято?


Светла_Б
 Share

Recommended Posts

Равноденствието отбеляза настъпване на "тъмната част от годината" - външната светлина намалява, вътрешната виделина трябва да се увеличава. Тези дни си припомнях първата паневритмия за годината, празничните паневритмии, паневритмчината вълна... коя беше стъпката напред това лято... А при вас как е? Кое пролетно-лятно преживяване ще ви свети и сгрява?

Link to comment
Share on other sites

Най-вълнуваща за мен беше последната Паневритмия вчера. "Запознах се" отново с моя първа братовчедка, която беше пристигнала от друг град с група да празнуват с нас. Оказа се, че нито една от нас не е подозирала за другата, че сме и сестри...Пък и през годините не се срещаме особено често. Танцувахме заедно. Много сме щастливи. Изживяването е много красиво.:3d_053:

Link to comment
Share on other sites

Здравейте.

Няколко бяха за мен,запомнящите се паневритмии през тази година.

Първата - в село Изворово Казанлъшко по време на семинара там ,заради удоволствието да бъда сред много приятели на паневритмия.

Вълната на 11.07,която ме зареди по един много особен начин и е едно от преживяванията,към които ще се връщам мислено ,в очакване на пролетта.

Паневритмия на 19.08 до езеро Бъбрека в Рила.Впечатляваща,силна,хармонична.Хорът,музикантите,Симеон Симеонов=от моя гледна точка перфектен водещ на това изумително събитие.Огнян Николов ,който направи импровизирано и много красиво изпълнение на песни накрая.

Имах и няколко много силни панеритмии на нашата малка полянка на Кенана.Силни,с хармонията между участниците..

Поздрави на всички и до нови срещи.

Edited by Klaudia
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

За мен тази година беше много специална и няма как да я забравя, защото играх за първи път Паневритмия. Играх на ралични места – на всичките за първи път. Ходила съм и преди там, и то няколко пъти, но никога не съм играла. Впечатленията и изживяванията, които съм имала преди са безцветни на фона на това, което почувствах през тази година. Интересното е, че на всички тези места почувствах едно и също – забравих за останалия свят. Времето наистина спря. Живеех само в момента – бях тук и сега.

Първата Паневритмия, която изиграх беше в Пловдив. Бяхме малко хора, защото беше делничен ден, но това не ми попречи да почувствам радост и да съм вдъхновена след това през целия ден. Изключително съм изненада, че през цялото време бях концентрирана, но си мисля, че това се дължи на човека, с когото играх.

Първата ми Паневритмия на Мадара беше магична. За първи път играх с жива музика.

Имаше мъгла и цялата атмосфера ми напомни за самодивите от нашия фолклор. Светът изчезна за мен. Спомняте ли си в Аватар онези летящи планини? Имах чувството, че платото се рее във въздуха. Тогава ме заля вълна от Любов. :3d_053:За първи път Я усетих толкова силно.

Мисля, че всеки знае какво е да играеш за първи път на езерата. Сега отново ме заливат същите усещания, когато се пренеса там. Според мен, най-хармоничната Паневритмия бе на 21.08. на Езерото на чистотата. Тогава най-добре усетих хармонията между всички присъстващи.

Бях изпълнена с благодарност и любов. Единственото което ми идваше да направя бе :3d_161:

Първата ми Паневритмия във Варна, на Братското лозе, по нищо не отстъпи като усещане на тези в Рила. Бях в хармония със себе си, с моя партньор и с всички останали.

За краткия си опит, който натрупах тази година мога да споделя следното: според мен мястото на което играеш не е от толкова голямо значение. Естествено, че всеки предпочита да играе на езерата, но това усещане можеш да го имаш и на друго място. А и нали идеята е това, което постигнеш горе да успееш да го задържиш и когато си долу. Мисля,че когато играеш с някой близък, Паневритмията те приближава още повече до него, и ми се струва, че има някаква специална връзка след това. С непознати не съм играла още и не мога да кажа, какво става.

:3d_047:

Link to comment
Share on other sites

Лятото свърши, но вчера имахме една много впечатляваща паневритмия по време на семинара за преподаватели в Арабанаси. Бяхме решили да отбележим датата 10.10.2010 с песен и формули в 10:10, но някой предложи да изиграем и първите 10 упражнения, така че в 10ч. и 10 мин. (астрономическо време) излязохме на двора на къщата, където Учителя е получил "Завета". Беше ясно, слънчево и топло. Играейки десетте упражнения - десетте стъпки в еволюцията на човешката душа, като че ли се усетихме в друго етерно пространство - на пълен мир и хармония. Преди това имаше някои дискусии, както често става около някои детайли. Когато свършихме, осъзнавахме - и някои го изказаха на глас - че ето, радостта, която изпитахме заедно - това е същността на паневритмията.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...