Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

ФИРФЮРФЕН

Том: “Беседи, обяснения и упътвания”,беседа “Музика, работа и пост”

“Ще ви дам тази песенчица, за да се тонирате. Последната част от песента е най-силна. Когато някому е тежко, например тежко му е на корема с тази песен ще може да се лекува. Тия вибрации ще поправят теченията във вас. Запитват, на какъв език е това изречение? То е на стар език. Буквално не може да се преведе. Аз съм го превел тъй. Без страх без тъмнина. Думата Аумен означава всички качества, които се съдържат в Божественото. Тао значи туй, абсолютното, непроявеното, безграничното. Би, значи туй, което се проявява. Аумен съдържа всичко в живота. Но туй не есъщинския превод. Това са ритмични думи, едно ритмично изречение, на което вибрациите са силни. Тази песен няма да я пеете вънка, ще я пеете само като се събирате, за себе си, за вас, които разбирате. Инъче като се изнесе вън, тя ще се профанира. Този е първия превод на физическото поле. Той е за мъжете. Туй упражнение е за човек, който е погълнат в материята, да го събудиш. Той е потънал вътре в земята с мисълта си и тъй ще го събудиш. След това идва втората част, по-високите вибрации, вибрациите на Любовта. Днес е вторник, не може да изпеем втората част, защото е войнствен ден, Марсов ден, влиянията са войнствени. Превода на първата част: “Всичко вече аз свършвам в света.” И с тази окултна музика аз искам да върна красотата на вашите лица, на вашите ръце, крака, да стане тялото ви Божествено. Разбирате ли? Туй е красотата.Тази песен е създадена от делечното минало. Така наредена е по-хубава отколкото на четири гласа.Тя е окултна музика. Тя е песен на бъдещето.

петък 10.01.1941 г. фирфюрфен -Великият, който работи.

том I “Двата пътя” - МОК I 1922 г.,беседа “Сила на волята”

И тъй аз искам от всички да се самоопределите. Готови ли сте редовно да посещавате класа, да не се разколебавате и раздвоявате. След като се самоопределите, тогава ще ви се даде вътрешния смисъл на формулата Фирфюрфен Тао Би Аумен. За онзи, който не се есамоопределил - тази формула е опасна. Първите думи Фирфюрфен, изчистват, а Тао съгражда. Същото значение имат и останалите думи от формулата. Най-първо човек трябва да мине през чистене, а после вече може да гради. Последните думи са силни, защото там дето има градеж, там всякога се изисква сила.

Фирфюрфен с движения от Учителя:

Дясната ръка излиза встрани в полу-дъга при - Фирфюрфен Тао Би Аумен, Тао Би Аумен,Тао Би Аумен. Ръката пак се прибира към гърдите при - Фирфюрфен Тао Би Аумен, Фирфюрфен Тао Би Аумен, Фирфюрфен Тао Би Аумен. Дясната ръка отдолу се издига нагоре при - Благослявяй душе моя Господа, после лявата ръка се издига и се срещат при - Благославяй и не забравяй! И двете ръце в полукръгове се връщат към гърдите при - Благославяй, Благославяй, Благославяй и не забравяй! Повторението на фирфюрфен започва с лявата ръка.

Оригинала ТУК и ТУК 

Редактирано от Светлата
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти, Светлата, за синхроничността! :sorcerer: Явно ти си била определена да ми отговориш. В сряда, преди четенето на беседа на Учителя, пяхме тази песен. Една от сестрите я изпя с движения и на въпроса ми къде мога да ги прочета и науча, тя ми каза, че никъде не ги пише, а на нея ги е показал еди-кой-си. Обеща някой ден да ми ги покаже. Но ти, за моя радост (защото аз имам по-добра зрителна памет от двигателната - професионално изкривяване), я изпревари. А двете песни, които имат най-силно въздействие върху мен и ме изстрелват високо, когато ги пея, са "Фир фюр фен" и "В началото бе словото". Аз често пътувам сама по работа и си ги пея по много пъти, докато шофирам.:whistling:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...