Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Някои качества - последици от предишни животи или от настоящия?


Guest Христо

Recommended Posts

Ако определени качества на дадена личност, могат да бъдат видени, още докато тази личност е бебе, ако могат да бъдат видени в нейните хороскопи ( астрологичен, номерологичен), то това означава ли, че съответният човек носи качествата си от предишни инкарнации ?

Ако може да се направи логическа връзка между качества, които дадена личност проявява в настоящия си живот и средата, в която е израстнала и възпитана тази личност, това означавали ли, че тези качества тя ги е придобила, или ако не придобила то поне развила в настоящия си живот и те не се дължат на предишни инкарнации ?

Възможно ли е хем дадени качества да могат да бъдат видени в хороскопите след раждането и даването на имена, хем да има обстоятелства от сегашния живот, който да са подходящи за появата и развитието на еди какви си качества ? И да изглежда, поне на пръв поглед, че качествата са придобити в настоящата инкарнация, а те например да могат да бъдат видени още при раждането на детето, да могат да бъдат видени в неговите хороскопи

Линк към коментар
Share on other sites

Доколкото имам опит (не знания) в астрологията съм склонна да мисля, че качествата на личността по-скоро се предоставят kato потенциала, необходим на една душа по време на съответната инкарнация, за да може да се справи със задачите, които си е избрала, или които са назрели...

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Пътят на душите, д-р Майкъл Нютън,on-line:

http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm

Линк към коментар
Share on other sites

Мария, благодаря за линка. Когато мога ще прочета.Донке, като казваш потенциал, само някакви положителни качества ли имаш предвид ? Ако в хороскопите може да бъде видяно нещо отрицателно, и то се прояви в живота на човека : на какво ще се дължи проявата му ( натрупвания от минали животи или да речем възпитанието и средата от този живот, които са подходящи за появата или поне развитието на такива качества) ?:) Израстнал си например сред алкохолици, имал си тежък живот и постепенно ставаш аллкохолик. Ами ако това може да бъде видяно като опасност в хороскопите още докато си бебе ? Или може би душите биват подлагани на изпитания и затова попадат в трудни среди.

Линк към коментар
Share on other sites

Ще оговоря от базата на своите наблюдения,без да претендирам за достоверност и теорията за мен е актуална в този период от живота ми:) в частност мен и създалата се ситуация за доста дълъг период от време.Обстоятелствата и качествата според мен са ни дадени ,за да постигнем някакво точно определено развитие и колкото повече се отдалечаваме от него ,обстоятелствата сякаш ни притискат още по силно да тръгнем по определен път или да осъзнаем нещо,макар че като цяло историите се повтарят,логиката е една и съща и всичко се препокрива и същевременно е много индивидуално като нас самите -неповторимо.Душата по-скоро трябва да се събуди,да се кали,да се издигне,да се развие.От друга страна това става,в следствие и на развитие на качества.Съгласна съм с Донка,но допущам ,че има и качества които притежаваме като опитност от преди,поради някои мои размишления наблюдения.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...