Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Развитието на плода и Астрологията


Recommended Posts

Ще започна като спомена името на Уилям Лили. Неочаквано, но през вековете той е оставил система, която да определи развитието на плода в утробата на майката, нашата задача е да установим до каква степен тя е адекватна. Моите бегли погледи, често пъти несериозни, ми дадоха повод да започна тази тема. Става дума за позната, която прави два поредни спонтанни аборта в третия месец. Според системата на Лили, този месец е под управата на Марс. В нейната натална карта Марс сключва напрегнат аспект с Уран, а в периода на абортите транзитния Нептун допълнително усложни ситуацията.

Ще демонстрирам системата на Лили:

1-ви месец ( Сатурн )

2-ри месец ( Юпитер )

3-ти месец ( Марс )

4-ти месец ( Слънце )

5-ти месец ( Венера )

6-ти месец ( Меркурий )

7-ми месец ( Луна )

8-ми месец ( Сатурн )

Оставям на Вас да допълните информацията за отделните месеци от развитието на плода, а заедно да открием паралелите между планетите и процесите по време на бременността.

Мисля че ще е полезно, макар и не много приятно, да се сподели информация за усложнения по време на бременността, за да можем да разгледаме астрологично факторите допринесли за тези събития. Това ще е полезна информация за превенция и повишено внимание.

Както се вижда, в изброените месеци липсва последният девети. Ако го изтълкуваме философски, тук бебето се готви за посрещането на личната съдба, защото до сега то е било под опеката на майчините орисници.

Какво мислите за изложеното от Лили, и какъв е вашият житейски опит?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

В уводния си пост споменах за един случай, който смятам за емблематичен, по отношение на развитието на плода, периодизацията която споменава Лили и нещастията, които могат да се случат.

Рождените данни на жената са 13 август 1977, град Лом.

Първият спонтанен аборт се случва на 10.01.2010 към 3 след полунощ.

Вторият спонтанен аборт се повтаря шест месеца по късно, на 02.07.2010 към 13 часа следобед.

Двата случая си приличат много, защото се повтарят устойчиви ситуации, които описват събитието и в двата случая.

Нека започнем с това, че и при двата случая над картата тегне инконюнкцията между транзитния Плутон и наталната Луна. Често наричам инконюнкцията – болестотворна, но защо това е така? Тук ще отворя малка поясняваща скоба. Инконюнкцията е аспектно отношение от 150 градуса, което е подвластно на Марс, защото свързва чрез „погледи” първи и осми знак, съответно Овен и Скорпион. В медицинската и хорарната астрология Марс се разглежда като провокатор на насилствена смърт или нещастен случай с летален изход. Това като пояснение. Аспекта между Луната и Плутон описва мъртвата утроба или по точно казано – нежелаещата утроба, не от гледна точка на случилото се, а заради думите на Жената, която не е искала детето.

Аспекта който дава общ тон на събитието е показателен сам по себе си, но освен него има още една група от отношения, които се повтарят.

В картата на първия аборт транзитното Слънце е в съвпад с транзитната Венера, сключват инконюнкция с наталния съвпад на Слънцето и Сатурн, както и инконюнкция с наталния Марс, управителя на третия месец от бременността, времето в което се случва аборта.

Във картата на втория аборт имаме подобна конфигурация. Запазва се инконюнкцията на Плутон/Луна. Отново имаме акцент на Венера. Транзитната Венера прави съвпад с наталната конюнкция на Слънце и Сатурн, сама по себе си осакатяваща, подсказваща съпротива срещу плода. Наталната Венера прави съвпад със транзитното Слънце. Този аборт отново се случва в третия месец, отново търсим Марс. Транзитният Марс е в секстил с Венера, а натакния в секстил с транзитната Венера. Венера е важен участник в цялата ситуация, защото управлява първи и осми дом, които се управляват съответно от сидералните Везни и Телец. Имаме сигнификатор на личната загуба, провокирана от противоречие с това, което ни прави щастливи, и ни отнема душевното щастие. Венера е била принудена, направила е крачка, което не е в хармония с нейното светоусещане.

Рамка на цялата ситуация поставя аспекта на прогресивния Марс в тригон с наталния Уран, която обещава още спонтанни аборти, недоносени, или родени с недъзидеца.

Отвъд практичното, в дебрите на символичното, такава ситуация не е продукт на физиологичен проблем, не е лекарска грешка или недомислие. Имаме застъпеното участие на Венера, Плутон и Уран – търсенето на щастие и свобода, лична осъщественост, срещу която се бори стереотипа, в образа на дете, наложено от желанието да запазиш отношение, което не ти носи нищо друго освен осакатена душа и физика. Страшно е да се бориш с Венера, страшно е да се опиташ да оковеш нейната свобода и целеустременост. Компромиса със свободата ни, може да коства нечии живот.

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

Ами правдоподобно според мен е съответствието месец - планета. Според статистиката мисля, че най-често проблеми (вкл. аборти) има на първо място в 3 месец, след това още през първия месец, след това в 6 месец ... А другото още по-интерсно и необяснимо обстоятелство - че родените през 7 месец често имат по-добри шансове за оцеляване, отколкото тези през 8 месец.

Интересно ще е да се проследи развитието на ембриона през месеците и как би се "вързало" със съответната посочена планета (аз нямам нужните медицински познания, обаче малкото, което знам не съответства май :hmmmmm:).

Линк към коментар
Share on other sites

Диана, това са планетите по движението на Звездата на маговете и за това са в такъв ред. Вендор, аз си мисля, че ако не ти е дадено в натала аборет, няма как да се случи, било то спонтанен или доброволен. Моята бременност си мина като по вода, 'дето се казва. Ходих като кон, вдигах тежко,местех мебели...Ако тръгна по тази схема- марс, слънце и меркурий са ми наранени от всякъде и трябва да е имало проблем. Може би се има предвид хороскопа на развитие на плода, ама то е същото- нямаш го в картата, няма и аборт.

Линк към коментар
Share on other sites

Искаш да кажеш, че може и да няма връзка с развитието на плода. Защото ако свързваме примерно Сатурн с костна система предимно или въобще го възприемаме като структурираща планета, то в първи месец как да е, но после защо отговаря за 8 месец?

Линк към коментар
Share on other sites

e, къде първият месец костна система. Това е като вземеш Звездата на Маговете и ги редуваш по външната страна, а не като да се получи звезда. Винаги се почва от сатурн, т.е. планетите изгряващи преди слънцето. Луната е 7-ма по ред и този скок от Луна към Сатурн е много важен,т.е. от бърза към бавна планета. Така е и с годините- връткат се от сатурн, по посока на часовниковата стрелка. А защо е сатурн 8 месец? Ам, защото има само седем планети, така че трябва да се почне от начало.

Линк към коментар
Share on other sites

Aз те разбирам, но се опитвам да намеря връзка с развитието и на самия плод, не само с бременността.

Първи месец - Сатурн, ами може да се приеме, че тогава се структурира бъдещото човече.

А бе, няма ли да се появи някой медик-астролог :) ?

Линк към коментар
Share on other sites

По принцип, ако приемем, че Сатурн отговаря и за стабилността, т.е. за закрепването на плода, а то е така, значи има резон. Освен това, през първия месец се опразуват слоеве, които наистина отговарят за развитието на кости, зъби и бля, бля...тъй, че може би има резон и ти си права за костната система.

Линк към коментар
Share on other sites

Наталната карта може и да показва потенции за аборт, но това е по скоро азбучно правило, отколкото приложима истина. Приложих данните на двата аборта, както и наталната карта, не за друго, а заради това, че имаме повтарящи се конфигурации извън натала, които описват едо и също събитие.

Защо Сатурн се повтаря в осмия месец от бременността?

Тук астрологията може да се изрази поетично, въпреки механичната си природа :)

Сатурн е Господаря на Прага, след него е само Звездното небе, когато прескочим портите на царството му, поемаме в ръце собствената си съдба :)

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

Хубаво казано! :)

Линк към коментар
Share on other sites

вчера четох нещо много интересно, предполагам сте запознати, но смятам да го споделя с вас...на сайта на БАА

ако имате регистрация там, влизате и четете в библиотека....страницата е 2-ра, темата е Теория за перинаталната матрица....

много ми беше интересно....:)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...