Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Андроиди. Киборги.


Guest Христо

Recommended Posts

Цитирам Уикипедия :

"Киборг (съкращение от на английски: cybernetic organism - в превод: кибернетически организъм) — биологически организъм, съдържащ механични компоненти, а също така робот, съдържащ биологически компоненти.

С други думи „киборг“ представлява пример за биолого-механическа симбиоза."

"Андроидът представлява робот, направен да прилича на човек както във външния си вид, така и в поведението си.Андроидът е човек, който е създаден от човек. Той също има обоняние, вкус, слух, допир, и зрение. Тоест той е като нормалните хора."

Ще станат ли според вас факт киборгите и андроидите ? Съществуват роботи подобни на андроиди, но те всъщност не са андроиди. Не знам да съществуват киборги и андроиди, те май засега са само в сферата на научната фантастика.През деведесетте години бяха модерни филми с киборги, сигурно сте гледали. Андроиди в киното има от още по - рано ( в "Междузвездни войни например).

Има ли смисъл от създаването на подобни изобретения ? Ако да : в какво се състои смисълът ? Въпросът, който ще задам се отнася само за андроидите, защото киборгите може да са биологични организми и не мисля, че е редно да се създават с такава цел : Смятате ли, че би било хубаво да бъдат създадени съвършени роботи андроиди, които да вършат цялата или по - голямата част от работата на хората, а хората да не работят въобще или пък да работят например двойно по - малко ? Ако се случи такова нещо, как според вас би изглеждал света, какво би трябвало да правят хората през свободното си време ? :) Чел съм статии във връзка със създаването на сексроботи, но това сигурно би навредило на духовната еволюция на човечеството. :)Наскоро гледах за малко стар филм, в който един професор създаваше хора посредством компютър и някакъв голям аквариум със зелена течност. Не съм сигурен дали в течността имаше биологичен материал и ако е имало какъв е бил. Жените бяха създавани за сексуални цели, а мъжете за бойни.

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 5 months later...

Има хора с присадени изкуствени крайници.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...